• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Βασιλείς» και «Κόμητες», ορίζουν τη ζωή του τόπου...

May 25, 2021 2735
Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΕΚΚΙΝΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Την Παρασκευή 21/05/2021, εορτάστηκε στα Επτάνησα η 157η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Αυτό που αναρωτιέται κανείς είναι κατά πόσο οι πολιτικές ελίτ, έχουν διαφοροποιηθεί στην διάρκεια όλων αυτών των ετών που έχουν περάσει από την Ένωση.
Στην Κέρκυρα σύσσωμη η πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία, πλην των Βουλευτών της Αντιπολίτευσης παρευρέθηκε σε μνημόσυνο που διενεργήθηκε για τον Φίλιππό της Αγγλίας, στην Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κέρκυρας. Άγνωστο ποιος διοργάνωσε την τελετή, αν και κάτω από το κάδρο του εκλιπόντος βασιλικά σύμβολα είχε το στεφάνι που είχε εναποτεθεί. Αν η δεξιά στην Κέρκυρα έχει αποφασίσει να αναβαπτισθεί μέσω φεουδαλικών καταλοίπων, είναι αναφαίρετο δικαίωμα της, δεν μπορεί όμως να το πράττει στο όνομα του δημοκρατικού λαού της Κέρκυρας. Η βασιλεία στην Ελλάδα καταργήθηκε το 1974, ενημερωτικά για όσους ξεχνούν ποιο είναι το Πολιτειακό καθεστώς της χώρας
Σε συνέχεια του παραπάνω γεγονότος, εμφανίσθηκε το ζήτημα του περιβόητου Οβελίσκου κάποιου Κόμη ονόματι Φλαμπουριάρη, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο ζωής την ανάπτυξη των Αγγλοελληνικών σχέσεων. Το να τιμηθούν οι πεσόντες της πολιορκίας του 1716, δεν μας βρίσκει αντίθετους ως παράταξη, αλλά η τοποθέτηση μνημείων για ιστορικά γεγονότα, που ήταν άσχετα με την ημερομηνία τοποθέτησης (21/5/21/) καθώς και ο χώρος που επελέγη χωρίς να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση μας προκαλεί έντονο προβληματισμό. Τα δημοκρατικά όργανα του νησιού πρέπει να έχουν το πρώτο λόγο για το πότε και το που πρέπει να αναδειχθεί και να τιμηθεί το γεγονός της πολιορκίας. Οι υπόγειες διαβουλεύσεις του Κόμητος με τον Ό.Λ.Κ.Ε. για την τοποθέτηση του μνημείου, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει.
Επειδή «Βασιλείς» και «Κόμητες», ορίζουν τη ζωή του τόπου, έπρεπε να πραγματοποιηθούν και οι εκδηλώσεις για την Ένωση. Αφού η Δήμαρχος τίμησε τον Φίλιππο, αποφάσισε να τιμήσει και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνοντας την επίτιμη Δημότη Κέρκυρας και προσφέροντας το μετάλλιο Κερκυραϊκής αξιοσύνης, περνώντας την συγκεκριμένη απόφαση σε ένα δια περί φοράς Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 18/05/21, αιφνιδιάζοντας τους πάντες χωρίς να έχει γίνει καμία προετοιμασία και ζητώντας από τις παρατάξεις να επικυρώσουν αυτό που είχε αποφασίσει για να επαναλάβει τις φιέστες που τόσο αρέσκεται να υλοποιεί. Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι τι έπραξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να αξίζει το μετάλλιο Κερκυραϊκής αξιοσύνης, εν τέλει τι ακριβώς προσέφερε στην κοινωνία του νησιού για να αξίζει αυτή την διάκριση ? Το πιθανότερο είναι να μην το μάθουμε ποτέ, άλλωστε αυτοί που ορίζουν τις τύχες του νησιού μάλλον πιο κοντά στην ελέω θεού βασιλεία βρίσκονται παρά στους δημοκρατικούς θεσμούς διαβούλευσης και απόφασης, όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search