• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άλλη μια υποχώρηση του ΥΠΑΙΘ για τις απουσίες μαθητών μετά την αναστάτωση της εκπαιδευτικής κοινότητας – Πότε δεν προσμετρώνται – Αναλυτικά η εγκύκλιος

May 27, 2021 957

 

Αφού αναστατώθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα με την αγωνία και το άγχος των μαθητών να χτυπάει κόκκινο και τους καθηγητές να είναι απέναντι στους μαθητές ως καταμετρητές απουσιών και τιμωροί, τελικά το ΥΠΑΙΘ έπραξε το αυτονόητο.  Με εγκύκλιο της υφυπουργού Ζέττας Μακρή δεν προσμετρώνται απουσίες μαθητών που οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας

Πρόσφατα το drepani.gr (argyrades.gr) τόνιζε μεταξύ άλλων ότι «η καταχώριση απουσιών στη διάρκεια της τηλε- παίδευσης μπορεί να ανοίξει και μέτωπο αντιπαραθέσεων και ενδεχομένως πολλοί γονείς να προσφύγουν στα δικαστήρια, αφού είναι αδύνατη η διαπίστωση απουσίας και ακόμα περισσότερο παρουσίας των μαθητών μέσω τηλε-παίδευσης. Ερευνητικά έχει αποδειχθεί ότι χιλιάδες παιδιά αντιμετώπιζαν τεχνικά προβλήματα, αλλά ωστόσο δεν έχουν γίνει σχετικές ρυθμίσεις από το ΥΠΑΙΘ. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου – Περάματος, το 30% περίπου του μαθητικού πληθυσμού των νηπιαγωγείων της πόλης δεν έχει εξοπλισμό ή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Λόγω της τηλεκπαίδευσης του προηγούμενου διαστήματος, προέκυψε ζήτημα με τις απουσίες πολλών μαθητών που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τηλεμαθήματα, αλλά χρεώθηκαν με απουσίες. Επίσης έχουν καταχωριστεί και απουσίες σε μαθητές που συνοικούν με άτομα ευπαθών ομάδων προτού ξεκαθαριστεί ότι έχουν δικαίωμα να μην παρακολουθήσουν μαθήματα, ενώ υπάρχουν και άλελς περιπτώσεις καταχώρισης απουσιών χωρίς να ευθύνονται οι μαθητές. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, εκατοντάδες μαθητές κινδύνευαν να ξεπεράσουν το όριο των 114 απουσιών ιδίως στα Λύκεια και να μην μπορέσουν να περάσουν στην επόμενη τάξη ή να λάβουν απολυτήριο». 

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ: Στο κόκκινο η αγωνία των μαθητών για τις απουσίες, ενώ το ΥΠΑΙΘ δεν έχει λάβει μέτρα!

Με επείγουσα απόφαση που υπέγραψε σήμερα η κ.Μακρή λοιπόν, ξεκαθαρίζει ότι αυτές οι απουσίες δεν θα ληφθούν υπόψιν.

Η απόφαση

Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2020-21.

Διαβάστε την απόφαση αναλυτικά ΕΔΩ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search