• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΟΧΙ στις εγκληματικές και αποτυχημένες πολιτικές στην εκπαίδευση - Να κλείσουν τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία στις 15 Ιουνίου!

May 27, 2021 965

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας 

« Άμεση αναθεώρηση της απόφασης του ΥΠΑΙΘ για παράταση της σχολικής χρονιάς έως τις 25 Ιουνίου 2021. Να κλείσουν τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία στις 15 Ιουνίου – ΟΧΙ στις εγκληματικές και αποτυχημένες πολιτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης στην εκπαίδευση».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση, την οργή και τον φόβο των συναδέλφων – μελών του ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ως απαράδεκτη και εγκληματική την απόφαση του ΥΠΑΙΘ για παράταση του σχολικού έτους 2020 – 2021 έως τις 25 Ιουνίου ενώ ήδη πάνω από 1.100 σχολικές μονάδες της χώρας από τις 10 Μαΐου έως τώρα έχουν κλείσει ή έχουν κλειστά τμήματα λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ άνοιξαν τα σχολεία, ύστερα από τρεις μήνες αναστολής της διά ζώσης λειτουργίας τους, όπως ακριβώς τα έκλεισαν, δηλ. χωρίς κανένα υγειονομικό μέτρο προστασίας (μείωση μαθητών στην τάξη κ.λπ.) και με πολύ περισσότερα κρούσματα ανά ημέρα σε αντιδιαστολή με την εποχή που ανεστάλη η λειτουργία τους στις 10 – 2 – 2021.

Συγκεκριμένα, ενώ τη φετινή σχολική χρονιά δεν έχει χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος, αφού σε κάθε περίοδο αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας εφαρμοζόταν άμεσα και μαζικά η σύγχρονη εξ αποστάσεως «εκπαίδευση», η οποία σύμφωνα και με δηλώσεις της κας υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή είναι απόλυτα ισόκυρη με την διά ζώσης εκπαίδευση – διδασκαλία και επιπρόσθετα, για υγειονομικούς λόγους, δεν πραγματοποιήθηκαν σχολικές εορτές, εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκδρομές, αλλά όλη η εκπαιδευτική δραστηριότητα αξιοποιήθηκε στη διδασκαλία και εμπέδωση της ύλης όλων των γνωστικών αντικειμένων, έρχεται το ΥΠΑΙΘ και αυξάνει τις ημέρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Π. Ε. άκριτα και χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο επικαλούμενο ψυχολογικούς λόγους για το «καλό» των μαθητών. Με αυτό τον τρόπο παραγράφεται πλήρως η σκληρή πραγματικότητα των ελληνικών σχολικών μονάδων που λειτουργούν χωρίς υποδομές αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται από τα μέσα Μαΐου και μετά σε ολόκληρη τη χώρα (καθημερινές θερμοκρασίες άνω των 30ο C) δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης αγνοούν πλήρως τις συνθήκες λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της χώρας λειτουργώντας όχι υπό το πρίσμα της ικανοποίησης των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά υπό τις εμμονές και ιδεοληψίες της χειρότερης πολιτικής ηγεσίας που πέρασε από τη μεταπολίτευση και μετά από το Υπουργείο Παιδείας.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ ως προς την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους (εσωτερικούς και εξωτερικούς) του σχολείου κάτω από υψηλές θερμοκρασίες, λειτουργούν ως βασανιστήριο μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τους πληροφορούμε ότι σε συνθήκες τρόμου για την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών, αφού ήδη στην περιοχή ευθύνης του συλλόγου μας πολλά Δημοτικά Σχολεία έχουν κλείσει τμήματά τους λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, και αφόρητων συνθηκών της καθημερινότητας λόγω υψηλών θερμοκρασιών και έλλειψης στεγασμένων χώρων για να προαυλιστούν τα παιδιά χωρίς να κατακαίγονται από τον ήλιο δεν μπορούν να υπάρξουν συνθήκες για εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία και γι’ αυτό άλλωστε ο νομοθέτης προέβλεψε το κλείσιμο των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 15 Ιουνίου και την επαναλειτουργία τους στις 11 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους για τους μαθητές/μαθήτριες. Η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη στα ειδικά σχολεία, τα οποία δεν έκλεισαν ούτε για μία μέρα!

Για όλους τους παραπάνω λόγους ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση την άμεση τροποποίηση της απόφασής τους για επέκταση του σχολικού έτους 2020 – 2021 έως τις 25 Ιουνίου και τη λήξη του σχολικού έτους στις 15 Ιουνίου, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Άλλωστε, το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, αναγνωρίζοντας προφανώς τις ευθύνες του, χωρίς ωστόσο να τις παραδέχεται δημόσια, έσπευσε να σταματήσει νωρίτερα τα μαθήματα για τη Γ΄ Λυκείου.

Καλούμε το Δ. Σ. του Δ. Ο. Ε. και τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας να προβούν στη λήψη αντίστοιχων αποφάσεων και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την πραγματοποίησή τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search