• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όλοι στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων του Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

May 30, 2021 2512

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Κέρκυρα 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΙΟΥΝΗ !

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

8 ΧΤΥΠΉΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ 8 ΩΡΟ

ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΆ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΆ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ

· 10 ΩΣ 13 ΏΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΗΝ ΗΜΈΡΑ, ΩΣ 78 ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΆΔΑ

· ΩΣ 150 ΏΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΊΑ ΜΕ 20% ΛΙΓΌΤΕΡΗ ΠΡΟΣΑΎΞΗΣΗ

· ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΉΣ ΑΡΓΊΑΣ

· ΤΗΛΕΡΓΑΣΊΑ ΧΩΡΊΣ ΌΡΙΑ

· ΑΠΕΛΕΥΘΈΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΔΙΚΑΣΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ

· ΝΈΑ ΕΜΠΌΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ

· ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΌ ΦΑΚΈΛΩΜΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΊΑ

· ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΏΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Αυτά είναι τα 8 πιο σημαντικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ σε ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να κατεδαφίσει όσα κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια! Καμιά πλευρά της ζωής του εργαζόμενου δεν μένει ανεπηρέαστη, δεν γλιτώνει από την διάλυση όλων των κατακτήσεων που ξεχωρίζουν τους εργάτες από τους δούλους.

Κανένα αίτημα των μεγαλοεργοδοτών δεν έμεινε έξω από ένα σχέδιο νόμου που τους χαρίζει στο πιάτο τη ζωή του εργαζόμενου, χωρίς κανένα όριο στην εκμετάλλευση.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ-ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ !

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν να μας πείσουν με φαιδρότητες ότι νομοσχέδιο είναι πολύ καλό και ότι δεν αφορά το δημόσιο τομέα αλλά τον ιδιωτικό. Λένε ψέματα. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας καταρχήν στους δήμους έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια μέσα από τα σπαστά ωράρια. Σήμερα μέσα από τη τηλεργασία η κυβέρνηση παρέα με τους δημάρχους πάνε να σπάσουν το 8ώρο, να δουλεύουμε όσες ώρες θέλουν και όποτε θέλουν. Δεν μένουν μόνο εκεί…

Οι θέσεις εργασίας που θα προκηρυχθούν θα καλυφθούν όμως με προσλήψεις προσωπικού αποκλειστικά για τηλεργασία, που θα δουλεύουν όμως μόνο 40 ημέρες ανά τρίμηνο, γιατί τόσος είναι ο χρόνος τηλεργασίας του κάθε εργαζόμενου όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο.

Η τηλεργασία υποκρύπτει καταστρατήγηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, αποξενώνει τους «τηλεργαζόμενους», όπως τους αποκαλεί η κυβέρνηση, από τον εργασιακό χώρο και από τις συλλογικές διαδικασίες, την συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία. Παραβιάζει εργασιακά δικαιώματα όπως ώρες εργασίας, άδειες ασθένειας, κύησης, άδειας διακοπών, αργίες. Αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας. Δημιουργεί προβλήματα στην κατάρτιση και εξέλιξη. Επιβάλει ανισορροπία και σύγχυση στην επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή του εργαζόμενου, που θα πρέπει να μετατρέψει το σπίτι του σε χώρο εργασίας και να απομονωθεί από την οικογένεια του, ενώ ο «έλεγχος» απόδοσης δεν αποκλείει ακόμα και κάμερες μέσα στο σπίτι μας….

Θέλουν την εργασία και τη ζωή μας, λάστιχο !

Οι γενικευμένες ανατροπές στο Δημόσιο και οι αναπτυξιακοί οργανισμοί στους Δήμους

Είναι κεντρική πολιτική όλων των κομμάτων του κεφαλαίου. Στα δημοτικά συμβούλια το ψηφίζουν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Η ΚΕΔΕ συμφωνεί. Οι Αναπτυξιακοί οργανισμοί -λένε- είναι τομή για την διεύρυνση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δήμων. Ουσιαστικά δίπλα σε κάθε δήμο θα δημιουργηθεί άλλος ένας που θα λειτουργεί ως επιχείρηση ! Τα καταστατικά που ψηφίζονται δείχνουν ακριβώς αυτό, έχουν ως πεδίο εφαρμογής τις τεχνικές υπηρεσίες, την καθαριότητα, την οργάνωση του προσωπικού.

Θέλουν να τελειώνουν με τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ελαστικές σχέσεις εργασίας με ελάχιστους καλοπληρωμένους μάνατζερ και χιλιάδες κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα εργαζομένους σε ομηρία. Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τους δημάρχους είναι αποφασισμένη να τους περάσει με κάθε τρόπο για αυτό νομοθέτησε τη συγκρότησή τους στις οικονομικές επιτροπές. Σ’ αυτές τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις έρχεται να προστεθεί και το ξήλωμα των ΒΑΕ. Με την τακτική των παρατάσεων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρούν να καταργήσουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς και το καθεστώς των ΒΑΕ σε χιλιάδες εργαζόμενους των δήμων. Με την τέταρτη στη σειρά παράταση που έδωσε το υπουργείο οικονομικών ώστε να γνωμοδοτήσει η επιτροπή προσδιορίζοντας τους δικαιούχους, το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που έληξε στις 30 Απριλίου 2021. Η κυβέρνηση τώρα τηρεί σιγή ασυρμάτου, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους δικαιούχους του επιδόματος, προοιωνίζοντας τα χειρότερα…. Δηλ την κατάργηση των ΒΑΕ.

Όλες τις αντεργατικές ανατροπές τις συναντάμε επίσημα ή ανεπίσημα στους εργασιακούς χώρους των ΟΤΑ, με τις δεκάδες συμβάσεις και τις αυθαιρεσίες των εκάστοτε δημοτικών αρχόντων, αλλά και σ’ όλο το δημόσιο, στις δομές υγείας, στα νοσοκομεία που στενάζουν από τις αυταρχικές μεθοδεύσεις, στα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς λάστιχο που φτάσανε τις 52000 φέτος , στις δημόσιες υπηρεσίες με το ελλιπές προσωπικό, που του φορτώνουν όλα τα βάρη της κακοδιοίκησης, σε έναν δημόσιο τομέα που τον ονειρεύονται χωρίς μόνιμους υπαλλήλους , για να τσαλαπατάνε όποιο δικαίωμα έχει μείνει όρθιο με τους αγώνες μας. Εδώ όμως αξίζει να θυμηθούμε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που «ψήφισε νόμους για την κατάργηση του 8ωρου (Ν. 4398/2017). Ως κυβέρνηση είναι αυτός που κατάργησε την αργία της Κυριακής (καθιέρωσε 32 εργάσιμες Κυριακές το χρόνο), που νομοθέτησε 12ωρη εργασία στους νοσοκομειακούς γιατρούς, που ως κυβέρνηση δεν κατάργησε ούτε έναν από τους 6 νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που καταργούν το 8ωρο». Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται υποκριτικά να χαιρετήσει τους αγώνες για την υπεράσπιση του 8ωρου!...

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου, του ΣΕΒ και της εργοδοσίας.

Ουσιαστικά, νομιμοποιεί τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα εδώ και χρόνια με τα 10ωρα, τα 14ωρα και τα 4ώρα ωράρια εργασίας, με μοναδικό στόχο τα επιπλέον κέρδη για τις επιχειρήσεις.

Τριάντα χρόνια μετά την πρωτοφανή έκρηξη της τεχνολογίας, που αντικατέστησε χιλιάδες εργατικά χέρια, αντί να έχουμε μείωση των ωρών εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, έχουμε και αύξηση των ωρών εργασίας και μειώσεις στους μισθούς. Το αίτημα των εργατών στο Σικάγο για 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο είναι και πάλι επίκαιρο.

Τα μέτρα αυτά, προφανώς, και θα δεν αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επεκταθούν και στο Δημόσιο, όπως έγινε και το 2010 με την αύξηση του ωραρίου από 37,5 ώρες την εβδομάδα σε 40!!! Ειδικά τα μέτρα που αναφέρονται στη λειτουργία των σωματείων, στο δικαίωμα στην απεργία, στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αφορούν και στο Δημόσιο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει την «ελευθερία του εργαζόμενου» να δουλεύει όσο θέλει. Έτσι λέει.

§ Όμως ποτέ ως τώρα, καμιά κυβέρνηση δεν έχει διασφαλίσει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν σταθερή δουλειά, οκτάωρο, η 7ωρο όσοι κλάδοι το είχαν κατακτήσει. 17 ελαστικές μορφές εργασίας υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν λίγες ώρες την ημέρα, λίγες μέρες το μήνα, λίγους μήνες το χρόνο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξασφαλίσουν σταθερό εισόδημα που να τους επιτρέπει να ζουν, ελεύθερο χρόνο.

Άρα τη μόνη «ελευθερία» που αποδέχεται η κυβέρνηση είναι αυτή του εργοδότη, που θα ορίζει τη δουλειά του εργάτη, όπως ορίζει τη δουλειά μιας μηχανής, που όταν μάλιστα χαλάει θα αντικαθίσταται.

§ Η κυβέρνηση θεωρεί πρόοδο την επέκταση του εργάσιμου χρόνου, πέρα ακόμη κι από τα όρια της αντοχής του ανθρωπισμού οργανισμού. Είναι όμως έτσι;

Μόνο το 2016, αναφέρει έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πέθαναν 745.000 εργαζόμενοι από εγκεφαλικό ή καρδιακές παθήσεις, μόνο και μόνο επειδή δούλευαν 55 ώρες τη εβδομάδα. Πόσοι άραγε θα πεθάνουν το 2021 όταν οι ώρες εργασίας τη βδομάδα θα φτάνουν τις 78!!!

§ Η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι αλλαγές στα εργασιακά θα δίνουν «δύναμη στον εργαζόμενο». Πόσο «δυνατός» όμως θα αισθάνεται κάποιος όταν δεν θα μπορεί να υπολογίζει πότε, πόσο και πώς θα δουλεύει; Η εργασία θα επιτρέπεται να είναι ως 13 ώρες την ημέρα, συνεχόμενα ή σπαστά, από το σπίτι ή από το χώρο εργασίας, Κυριακές και αργίες. Πόση δύναμη έχει όποιος δεν ξέρει πότε θα δει το παιδί του, πόσο εισόδημα θα φέρει στο σπίτι, πού θα είναι ο χώρος εργασίας του, ποια μέρα θα ξεκουραστεί;

§ Η κυβέρνηση λέει ότι παίρνει μέτρα για το καλό μας. Μα ποιο είναι αυτό το καλό που δεν ξέρουμε; Ότι το διευθυντικό δικαίωμα της απόλυσης δεν θα αναιρείται πλέον ούτε από τα δικαστήρια; Ότι οι απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών δεν θα συναντούν ούτε το παραμικρό εμπόδιο, αφού μια μικρή αποζημίωση θα είναι ικανή να πετάξει στα αζήτητα όποιον αντιδράσει, ατομικά ή συλλογικά; Ότι οι απεργίες θα θεωρούνται εγκληματική ενέργεια, ή στην καλύτερη περίπτωση μια συμβολική πράξη, αφού οι απεργοί θα είναι όσοι επιτρέπει το κράτος των εργοδοτών, δίχως να μπορούν να περιφρουρήσουν την ίδια τους τη διεκδίκηση;

Ποιανού άραγε καλό υπηρετεί το γεγονός ότι η ύπαρξη των συνδικάτων θα επιτρέπεται μόνο αν τα μέλη τους είναι φακελωμένα, αν οι ψηφοφορίες γίνονται ηλεκτρονικά, ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση οι εργοδότες;

Ποιος είναι αυτός που ωφελείται από την μετατροπή των επιθεωρήσεων εργασίας σε ΜΚΟ οι οποίες μάλιστα θα στελεχώνονται από το διευθυντικό προσωπικό των βιομηχάνων, των τραπεζιτών κ.λ.π.;

Πάνω σε αυτά καλεί η κυβέρνηση να διαβουλευτούν μαζί της οι «κοινωνικοί εταίροι». Πάνω σε αυτό το έκτρωμα η ΓΣΕΕ βλέπει «θετικά σημεία» !!!!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Ένα τέτοιο έγκλημα απέναντι σε εκατομμύρια εργαζόμενους ο υπουργός εργασίας βαφτίζει «πρόοδο» και «εκσυγχρονισμό».

Είναι όλοι τους πιστοί υπηρέτες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Έχουν αναλάβει την εργολαβία του ξεπεράσματος άλλης μιας καπιταλιστικής κρίσης με εργαλεία βγαλμένα από τον εργασιακό μεσαίωνα. Με απλήρωτη δουλειά και εργασία λάστιχο. Με τρομοκρατία και καταστολή. Με μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων.

Δεν είναι όμως ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που προσπαθούν να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω.

Από το 1990 και μετά ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους, ξηλώνουν τη μία κατάκτηση των εργαζομένων μετά την άλλη για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, να συγκεντρώσουν σε όλο και λιγότερα χέρια τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι πολλοί.

Για να κρύψουν αυτή τη στρατηγική συμφωνία κάνουν καυγά για το πάπλωμα όσα κόμματα μέχρι σήμερα έχουν βάλει βαθιά το χέρι τους στο ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου δουλειάς και στο τέντωμα του εργάσιμου χρόνου. Η αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα ξεπατώνεται ο εργάτης μετά από συλλογική ή ατομική διαπραγμάτευση, δεν αφορά τις ανάγκες της εργατικής τάξης. Και τα δυο αυτά κόμματα, μαζί με το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), έχουν φέρει στη ζωή δεκάδες ελαστικές μορφές δουλειάς, από μια ώρα εργασίας την ημέρα, μέχρι μία μέρα το

μήνα. Έχουν μπουκώσει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με εκατοντάδες δουλεμπορικά γραφεία. Έχουν βαριά ευθύνη για τη γιγάντωση της ανασφάλιστης δουλειάς και των χιλιάδων εργατικών ατυχημάτων.

Όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει με την πολιτική τους στρατιές ανέργων και μισοαπασχολούμενων, με πρωταθλητές τους νέους και νέες που δεν γνώρισαν ποτέ τι σημαίνει δουλειά με δικαιώματα.

Απέναντι σε όλα αυτά μπαίνει το καθήκον να σηκώσουμε ανάστημα, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και μετανάστες.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Να μαζικοποιήσουμε τα Συνδικάτα, να πετάξουμε από μέσα τους τα στηρίγματα κράτους και εργοδοσίας. Να οργανωθεί καθολικός αγώνας με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας.

Και το συμφέρον μας προϋποθέτει:

Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό έκτρωμα που θέλει να φέρει στη βουλή η κυβέρνηση. Να καταργηθεί όλη η αντεργατική νομοθεσία και διατάξεις της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.

§ Γιατί σήμερα δεν αρκεί να λες ότι υπερασπίζεσαι το 8ωρο. Χρειάζεται να δείξουμε ότι αποτελεί ανάγκη η μείωση του εργάσιμου χρόνο σε 7 ώρες την ημέρα και 35 την εβδομάδα.

§ Γιατί σήμερα δεν φτάνει να παλεύεις για συλλογική σύμβαση εργασίας. Πρέπει να βάζεις κριτήριο για τον καθορισμό του μισθού την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας.

§ Γιατί σήμερα δεν έχει αξία να υπερασπίζεσαι την απεργία χωρίς να την οργανώνεις και να την πραγματοποιείς σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς, μέσα από ζωντανές μαζικές συλλογικές διαδικασίες των σωματείων.

§ Γιατί σήμερα που όλα μοιάζουν μαύρα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δουλεύει ένας εργαζόμενος σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Να ζει από το μισθό του ικανοποιώντας τις ανάγκες της εποχής, απολαμβάνοντας τις δυνατότητες που δίνει η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, με πραγματικό ελεύθερο χρόνο. Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι τεράστιος και τον καρπώνονται μια χούφτα επιχειρηματίες σε βάρος των πολλών που είναι οι εργαζόμενοι.

Ως Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία του δημοσίου Κέρκυρας να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, μια γροθιά με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Να μπούμε όλοι στη μάχη.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς και οι σύγχρονες ανάγκες μας. Το οφείλουμε στην τάξη μας και στα παιδιά μας !

Όλοι στη μεγάλη ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 3 Ιούνη

Όλοι στην μεγάλη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κέρκυρας - ΩΡΑ 10:00 π.μ.

***(Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας για την προετοιμασία της Απεργίας, καλεί σε σύσκεψη τα πρωτοβάθμια σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την Δευτέρα 31/5 & ΩΡΑ 7:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας)

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος                              Η Γραμματέας

Χριστοδούλου                         Βαγγέλης Ράπτη Μαρίνα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search