• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ

May 31, 2021 1114

 

Ανακοίνωση - Κάλεσμα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας για συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση.

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη με το νομοσχέδιο - πραγματικό οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα. Το οκτάωρο ρίχνεται στην πυρά της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, και με την επίκληση των «καλών ευρωπαϊκών πρακτικών», επιβάλλεται 10ωρη (με προοπτική 13ωρης) απλήρωτη δουλειά με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων μέσω ατομικών συμβάσεων, αυξάνονται και φθηναίνουν οι υπερωρίες, επεκτείνεται και μονιμοποιείται η τηλεργασία, καταργείται σε ακόμα περισσότερους κλάδους η κυριακάτικη αργία, χτυπιέται παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας, τίθεται υπό διωγμό η συνδικαλιστική δράση.
Το νομοσχέδιο ικανοποιεί τα πιο «τρελά» όνειρα της μεγαλοεργοδοσίας, δίνοντάς της νέα ισχυρά όπλα δίπλα σ' αυτά που νομοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Καμιά πλευρά της ζωής του εργαζόμενου δεν μένει ανεπηρέαστη, δεν γλιτώνει από την διάλυση όλων των κατακτήσεων που ξεχωρίζουν τους εργάτες από τους δούλους.
Κανένα αίτημα των μεγαλοεργοδοτών δεν έμεινε έξω από το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που τους χαρίζει στο πιάτο τη ζωή του εργαζόμενου, χωρίς κανένα όριο στην εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται για άλλο ένα νομοσχέδιο, για άλλη μια προσπάθεια να δυσκολέψουν τον καθημερινό αγώνα μας να επιβιώσουμε. Είναι ένας οδοστρωτήρας πάνω στον θεμέλιο λίθο των δικαιωμάτων μας, στον χρόνο εργασίας.
Ένα τέτοιο έγκλημα απέναντι σε εκατομμύρια εργαζόμενους η κυβέρνηση τα βαφτίζει «πρόοδο» και «εκσυγχρονισμό». Είναι όλοι τους πιστά σκυλιά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Έχουν αναλάβει την εργολαβία του ξεπεράσματος άλλης μιας καπιταλιστικής κρίσης με εργαλεία βγαλμένα από τον εργασιακό μεσαίωνα. Με απλήρωτη δουλειά και εργασία λάστιχο. Με τρομοκρατία και καταστολή. Με μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων.
Η απληρωσιά, η καθυστέρηση δεδουλευμένων, τα «μαύρα», που στην πορεία γίνονται άφαντα για τους εργαζόμενους, επιχειρούν να γίνουν καθεστώς. Μπορεί ο Χατζηδάκης να λέει προκλητικά ότι οι εργαζόμενοι θα είναι ευχαριστημένοι να μένουν απλήρωτοι, να κερδίζουν ρεπό και άδειες για να ...μαζεύουν ελιές, αλλά εμείς ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας τέτοιος εργαζόμενος. Ξέρουμε ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση. Αυτή η οργή και αγανάκτηση πρέπει να στραφεί στον αγώνα για να γίνει πράξη το δίκιο του εργάτη»
Όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση απαντώνται από την εργατική τάξη με μια πρόταση: Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε! Όσα ανακοίνωσε ο υπουργός της εργοδοσίας απαντώνται με έναν μονάχα τρόπο: Όλοι στο δρόμο! Όλοι στον αγώνα για να μη ζήσουμε τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν.
Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμου που ψηφίστηκαν την περίοδο των μνημονίων, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας με νόμο, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
Στο πλαίσιο αυτό η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Πέμπτη 3 Ιούνη 2021.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό του νησιού μας να συμμετάσχει μαζικά, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 3ης Ιούνη και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας!
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search