• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Γιατί να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί; Δεν κατάλαβα” (ακούστε τον στο βίντεο) - Για να κατανοήσουμε τον "βελτιωτικό" και "μη τιμωρητικό" χαρακτήρα της αξιολόγησης

June 03, 2021 3945

Θυμάστε;

Στο βίντεο ακολουθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντησή του με εκπαιδευτικούς, το 2014, λέει: «Γιατί να μην απολυθούν και εκπαιδευτικοί; Δεν κατάλαβα»

Για να κατανοήσουμε τον "βελτιωτικό" και "μη τιμωρητικό" χαρακτήρα της αξιολόγησης που επικαλείται συνεχώς ψευδόμενη η υπουργός Παιδείας και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Εμείς να υπενθυμίσουμε για μια ακόμα φορά:  Το θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση καταρρίπτει κάθε μύθο περί «καλής» ή «κακής», «τιμωρητικής» ή «μη τιμωρητικής» αξιολόγησης. Σε ένα ταξικό – ιεραρχικό κοινωνικό και εκπαιδευτικό σύστημα η αξιολόγηση δεν μπορεί παρά να είναι ιεραρχική – συμμορφωτική και τιμωρητική. Αποτελεί κεντρικό μηχανισμό ανατροπής εργασιακών σχέσεων, ιδεολογικής χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης σχολείων εκπαιδευτικών και μαθητών. Με στόχο μια εκπαίδευση κατά επιτηρούμενη, χειραγωγημένη, αυταρχική, κατακερματισμένη και κατηγοριοποιημένη. 

 

 

 

 

Και όταν οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και του λένε πως τους εκπαιδευτικούς τους χρειαζόμαστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει με ερώτηση,  εννοώντας πως δεν τους χρειαζόμαστε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Υ.Γ. Σημειώνεται πως τον Ιούλιο του 2013, o τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τότε Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αποφάσισαν την κατάργηση 46 ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ κι την απόλυση 2.500 εκπαιδευτικών

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search