• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Παρατηρητήριο Δήμου Κ. Κέρκυρας: Συνεχίζεται η έξαρση της επιδημίας

June 04, 2021 2477

 

Από την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώνει το Παρατηρητήριο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τη νόσο COVID-19, προκύπτει ότι συνεχίζεται η έξαρση της επιδημίας, που εκδηλώθηκε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Συνολικά τον Μάιο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κέρκυρα ήταν πολύ περισσότερα από κάθε άλλο μήνα από την έναρξη της επιδημίας. Παράλληλα και οι εισαγωγές στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου ήταν περισσότερες από κάθε προηγούμενο μήνα. Το ποσοστό θετικότητας στις διενεργούμενες εξετάσεις παρουσίασε επίσης μεγάλη αύξηση και παραμένει ακόμη υψηλό.

Παρά τη συνεχιζόμενη έξαρση της επιδημίας η διασπορά του ιού δεν φαίνεται να επιταχύνεται περισσότερο. Η επιδημική καμπύλη έχει αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης, παρ’ ότι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων παραμένει υψηλός, μετά από μια έντονα ανοδική περίοδο. Οι πολλές εστίες μετάδοσης και οι συρροές κρουσμάτων που εμφανίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές του νησιού, και στην πόλη της Κέρκυρας, σταδιακά περιορίζονται. Οι νοσηλείες επίσης αρχίζουν να σταθεροποιούνται, παρ’ ότι η πίεση στο Νοσοκομείο παραμένει.

 

Στη διάρκεια του Ιουνίου αναμένεται μια σταδιακή υποχώρηση της επιδημίας και στην Κέρκυρα, όπως συμβαίνει και συνολικά στη χώρα. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται κυρίως σαν αποτέλεσμα του εμβολιαστικού προγράμματος, που επιταχύνθηκε σημαντικά τον Μάιο. Παράλληλα και παρά την πλημμελή εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης, δεν εμφανίζονται τα ακραία φαινόμενα συγχρωτισμού, που ευνοούν την υπερμετάδοση και ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για την απότομη έξαρση της επιδημίας αμέσως μετά το Πάσχα.

Σημαντική μερίδα των πολιτών εξακολουθεί να κατανοεί την αναγκαιότητα των μέτρων και τα εφαρμόζει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Το άνοιγμα των κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, δεν φαίνεται να αυξάνει επικίνδυνα την περαιτέρω διασπορά του ιού. Οι εμβολιασμοί συνιστούν ήδη σημαντικό παράγοντα για τον έλεγχο της επιδημίας. Η μερική εμβολιαστική κάλυψη που έχει επιτευχθεί στις μεγαλύτερες ηλικίες συμβάλει στον περιορισμό των βαριών περιστατικών και της αντίστοιχης επιβάρυνσης του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, και έχει επίσης περιορίσει τον αριθμό των θανάτων, που θα ήταν σημαντικά μεγαλύτερος με βάση τα επίπεδα διασποράς του ιού που υπήρξαν στη διάρκεια του Μαΐου.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα εξελίχθηκε τον Μάιο με γρήγορους ρυθμούς. Σταθερά γίνονταν καθημερινά περισσότεροι από χίλιοι εμβολιασμοί στην Κέρκυρα. Ο αριθμός των ατόμων που έχουν κάνει ήδη μια τουλάχιστον δόση εμβολίου φθάνει το 40 % του συνολικού πληθυσμού, ενώ ένα 25% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Αν με τη λειτουργία του Μέγα-εμβολιαστικού κέντρου υπάρξει περαιτέρω επιτάχυνση του προγράμματος, τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης θα είναι υψηλά στο τέλος Ιουνίου.

Το ισχυρό και παρατεταμένο τρίτο κύμα της επιδημίας, αναμένεται να αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί και στην Κέρκυρα μέσα στον Ιούνιο. Προϋπόθεση γι’ αυτή την εξέλιξη είναι να μην εμφανισθούν και πάλι συμπεριφορές, που ευνοούν την υπερμετάδοση του ιού. Η επιμονή στην εφαρμογή των μέτρων και η μεγάλη συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα οδηγούν σταθερά στον έλεγχο της επιδημίας. Αναλυτική παρουσίαση της επιδημιολογικής εικόνας COVID-19 στην Κέρκυρα μέχρι και την 31/5 υπάρχει σε επικαιροποιημένη έκθεση, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search