• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ωμή παρέμβαση του ΥΠΑΙΘ για αποτροπή εκλογών στα εκπαιδευτικά σωματεία

June 07, 2021 397

 

Χρήστος Κάτσικας


Δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ υιοθετούν την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ για την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του από το υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές στο θέμα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ
Δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ υιοθετούν την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ για το θέμα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του συλλόγου.

Στην ανακοίνωσή του ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ καταγγέλλει την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου, από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρ’ ότι έχουν εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων).


Για παράδειγμα, αναφέρει το γεγονός της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξη ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!
Στην κρίσιμη αυτή στιγμή ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ απευθύνει έκκληση σε όλους τους εκπαιδευτικούς για μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου-19ου Δ.Σχ. Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, καθώς και το γεγονός ότι από τα πέντε εκλογικά τμήματα/σχολεία που αιτηθήκαμε μας παραχωρήθηκαν για τις ώρες της ψηφοφορίας (13.30 – 19.00) μόνο τα δύο, οι εκλογές της Τετάρτης 9/6 αναβάλλονται.


Τα εκπαιδευτικά σωματεία καλούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών, να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ.

Παράλληλα καλούν το Δ.Σ. της ΔΟΕ να τοποθετηθεί για αυτήν την προκλητική και ωμή παρέμβαση στο Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σχ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search