• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Κοινωνικών Επιστημών: Πρόσκληση σε έκτακτη συνέλευση

June 07, 2021 115

Τα μέλη της Δ.Ε. της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών (Π.Ε.Ε.Κ.Ε.) καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών) μόνιμους, αναπληρωτές, γενικής και ειδικής, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα την Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021 και ώρα 18.30 έναντι της Νομικής Σχολής (Μασσαλίας και Σόλωνος), σε Γενική Συνέλευση, ώστε να συντονίσουν τις άμεσες κινήσεις τους.

 

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι ένα μάθημα του κλάδου θα συμπεριλαμβάνεται στα μαθήματα γενικής παιδείας της Γ' Λυκείου το προσεχές έτος, πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτό ως πληροφορία. Οι εκπαιδευτικοί της Κοινωνιολογίας βρίσκονται σε ένα κομβικό σημείο και καλούν σε κατεπείγουσες δράσεις, «για να έχει αποτέλεσμα το εγχείρημα πρέπει από όλη την Ελλάδα να παραστούμε και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Πλέον δεν υπάρχει ούτε άλλος χρόνος ούτε καμία άλλη επιλογή αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια».

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών

Αγαπητές συναδέλφισσες,
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας έχουμε ενημερώσει εδώ και ένα έτος για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος Κοινωνικών Επιστημών. Όσες προσπάθειες και αν έγιναν (ενημέρωση και δράσεις ΟΛΜΕ, ενημέρωση τοπικών ΕΛΜΕ, συναντήσεις με βουλευτές και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, συνεχή αιτήματα σε υπουργό Παιδείας και υφυπουργούς, στον πρόεδρο του ΙΕΠ για συνάντηση και συζήτηση προς εξεύρεση λύσης, αίτημα προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ενημέρωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καθώς και μαθητών, ενημέρωση όλων των πανεπιστημιακών μας τμημάτων και των φοιτητών, ενημέρωση των ΜΜΕ), δεν κατέστη δυνατό να εισακουσθούν ούτε κατ΄ελάχιστον τα όσα αιτούμαστε και πρωτοφανώς τελείται “ξεριζωμός” ενός ολόκληρου κλάδου αναιτιολόγητα.

 

Πλέον ο κλάδος έφθασε στο ύστατο σημείο και ήδη βλέπουμε εκατοντάδες υπεράριθμους μόνιμους καθηγητές ΠΕ78 στις ΔΔΕ όλης της Ελλάδας και δυστυχώς αναμένονται μηδενικές προσλήψεις αναπληρωτών. Οι διορισμοί γενικής με τα παρόντα δεδομένα φαίνονται μακρινό όνειρο για τον κλάδο.

Η ΟΛΜΕ προσπαθώντας να βοηθήσει με αυτόν τον πρωτοφανή χειρισμό κλάδου θα βγάλει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα. Μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι προτίθενται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας για τον δικό μας θιγόμενο κλάδο και να έρθουν σε επαφή με την υπουργό προ αναρτήσεως των νέων ωρολογίων προγραμμάτων.

Κατανοείτε το κομβικό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε και για να έχει αποτέλεσμα το εγχείρημα πρέπει από όλη την Ελλάδα να παραστούμε και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Πλέον δεν υπάρχει ούτε άλλος χρόνος ούτε καμία άλλη επιλογή αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια.

Σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής για συζήτηση για τα παρόντα ζητήματα παρέστη και ο συνάδελφος μας και μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Θοδωρής Μαλαγάρης και τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης και πως ποτέ ο κλάδος δεν έχει βιώσει αντίστοιχη κατάσταση, σχεδόν εξαφάνισης σε όλη την ιστορία του και ότι πλέον επιβάλλεται να δράσουμε με κάθε τρόπο, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά περιορισμένα. 

Παρά το γεγονός ότι είχαμε πληροφορίες ότι ένα μάθημα μας θα συμπεριλαμβάνεται στα μαθήματα γενικής παιδείας της Γ' Λυκείου το προσεχές έτος, πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτό ως πληροφορία. Παράλληλα, ακούγονται και χειρότερα σενάρια τα οποία απευχόμαστε.

Με βάση τα ανωτέρω και για συντονισμό των άμεσων κινήσεων μας τις δύο προσεχείς εβδομάδες (τόσος χρόνος απομένει για να δράσουμε και να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα), τα μέλη της Δ.Ε. της Π.Ε.Ε.Κ.Ε. καλούν όλους τους συναδέλφους του κλάδου ΠΕ78(Κοινωνικών Επιστημών) μόνιμους, αναπληρωτές, γενικής και ειδικής, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα την Τρίτη, 08.06.2021 και ώρα 18.30 έναντι της Νομικής Σχολής (Μασσαλίας και Σόλωνος), σε Γενική Συνέλευση, ώστε να συντονίσουμε τις άμεσες κινήσεις μας.

Είναι ανάγκη να είμαστε όλοι εκεί. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρηθούν και εφαρμοσθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες λόγω κορονοϊού, με τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και καθαρισμού χεριών, ενώ ο χώρος γνωρίζετε ότι είναι ανοιχτός και τα παρόντα μπορούν να εφαρμοσθούν εν συνόλω.

Συνάδελφοι, βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο και η παρουσία σας καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι σημαντική, ώστε να έχουμε πιθανότητα να αλλάξουμε το τοπίο έστω και την ύστατη ώρα.

Τα μέλη της Δ.Ε. της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών

(Π.Ε.Ε..Κ.Ε.)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search