• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όλοι στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου και στις διαδηλώσεις! - Κάτω το αντεργατικό ν/σ – έκτρωμα!

June 07, 2021 515

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Όλοι στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου και στις διαδηλώσεις!

Κάτω το αντεργατικό ν/σ – έκτρωμα!

Με τους αγώνες μας υπερασπίζουμε το 8ωρο, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα Σωματεία μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων, φέρνοντας για ψήφιση το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα. Τα νέα βάρβαρα μέτρα προσφέρονται από την κυβέρνηση της ΝΔ στην ΕΕ ως «αντάλλαγμα» έναντι του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης». Η μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι πώς θα σωθούν οι επιχειρήσεις και τα κέρδη τους, πώς θα μετατραπούν οι εργαζόμενοι σε αντικείμενα ακόμα πιο στυγνής καπιταλιστικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης από τη μεριά της εργοδοσίας. Τα νέα βάρβαρα μέτρα αποτελούν τη συνέχεια και κλιμάκωση της αντεργατικής μνημονιακής πολιτικής που επέβαλαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να γυρίσει προς τα πίσω το χρόνο, πάνω από 135 χρόνια, όταν το εργατικό κίνημα έδινε ηρωικούς αγώνες για να κατακτήσει το 8ωρο! Καταδικάζει τους εργαζόμενους σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα δίχως προοπτική και δικαιώματα. Θέλει να βάλει τα δημοκρατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες στο γύψο, να έχει το λαό αλυσοδεμένο ώστε να προωθεί ανεμπόδιστα την καταστροφική πολιτική της για λογαριασμό της εργοδοσίας και του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου.

Ο νέος αντεργατικός οδοστρωτήρας της κυβέρνησης προβλέπει, ανάμεσα στα άλλα

ü Καταργεί το 8ωρο και επιβάλλει την καταναγκαστική αύξηση του χρόνου εργασίας ακόμα και στις 13 ώρες, με το επιχείρημα της «υποχρέωσης» των εργαζομένων «να παρέχουν πρόσθετη εργασία αν παραστεί ανάγκη»

ü Θεσπίζει τη λεγόμενη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» με ατομική συμφωνία εργοδότη – εργαζόμενου, με εκβιαστικούς όρους για τους εργαζόμενους

ü Καταργεί την υποχρέωση επαναπρόσληψης των εργαζομένων στην περίπτωση που κριθεί δικαστικά ως παράνομη και άκυρη η απόλυσή τους, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να προσφέρουν στους απολυμένους μόνο μια μικρή πρόσθετη αποζημίωση

ü Γενικεύει και παγιώνει τη νέα μορφή εργατικής εκμετάλλευσης με την λεγόμενη «τηλεργασία»

ü Συστήνει το «Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων» (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε), μέσα από το οποίο προωθεί το σκληρό ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των συνδικάτων. Στο εξής όλα τα σωματεία, οι συλλογικές και δημοκρατικές τους διαδικασίες (αρχαιρεσίες, Γενικές Συνελεύσεις, συνεδριάσεις ΔΣ κλπ) μπαίνουν σε καθεστώς αυταρχικής επιτήρησης από το κράτος. Επιπρόσθετα καταγράφονται υποχρεωτικά τα προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, διεύθυνση κατοικίας, τόπος εργασίας, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας) όλων όσοι συνδικαλίζονται

ü Υποχρεώνει όλα τα σωματεία να αλλάξουν τα καταστατικά τους ώστε να προβλέπουν την υποχρεωτική παροχή «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας». Ο κλάδος μας έδωσε μια καθολική και ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και στο ΥΠΑΙΘ ενάντια στο μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

ü Επιφέρει νέα σκληρά χτυπήματα στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Ενσωματώνει την αντιαπεργιακή ρύθμιση, που πρώτη επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που η οποία απαιτεί τη συμμετοχή του 50% +1 για την κήρυξη απεργίας, εισάγοντας και τη δυνατότητα «εξ αποστάσεως» ψηφοφορίας

ü Υπονομεύει ακόμα περισσότερο την απεργία σε κλάδους του ευρύτερου δημόσιου τομέα με τον υποχρεωτικό ορισμό του «προσωπικού ασφαλείας»

ü Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, νομιμοποιώντας το δικαίωμα των εργοδοτών να διώκουν ποινικά τα σωματεία και όσους περιφρουρούν το δικαίωμα στην απεργία. Δίνει έτσι το δικαίωμα στους εργοδότες να στήνουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς για να υπονομεύουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Ακόμα, ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην εργοδοσία να ασκεί κάθε είδους τρομοκρατία στους εργαζόμενους για να τους κρατά δέσμιους και υποταγμένους.

Ο στόχος του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου δεν είναι να θωρακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως διακηρύσσει ψευδώς και δημαγωγικά η κυβέρνηση. Αντίθετα θέλει να προσφέρει στην εργοδοσία, στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, ένα αντιδραστικό πλαίσιο ώστε

ü Να απομυζά πρόσθετη και φθηνότερη εργασία από τους εργαζόμενους

ü Να αντικαθιστά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ατομικές συμφωνίες εργασίας

ü Να είναι πιο απελευθερωμένες οι απολύσεις, απαλλαγμένες ακόμα και από τις όποιες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους

ü Να μπουν υπό τον αυστηρό έλεγχο του κράτους και των κυβερνήσεων η δράση και οι αποφάσεις των συνδικάτων

ü Να υπονομευτεί ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία

ü Να εξαπολυθεί σκληρή εργοδοτική τρομοκρατία και να ενταθεί ο αυταρχισμός ενάντια στους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.

Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα. Μας αφορούν όλους! Η υπεράσπιση των θεμελιωδών κατακτήσεων του εργατικού – λαϊκού κινήματος, το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, η ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση μακριά από τον αυταρχικό έλεγχο του κράτους και της εργοδοσίας είναι υπόθεση που αφορά ενιαία όλους τους εργαζόμενους!

Βαδίζουμε πάνω στο νικηφόρο δρόμο των αγώνων που δώσαμε ως κλάδος ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, στη συντριπτική αποχή από την φάρσα των «ηλεκτρονικών εκλογών».

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δύναμή μας με τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!

ü Για να μην κατατεθεί και να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης!

ü Για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση - τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες!

ü Για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους! Για Συλλογικές συμβάσεις εργασίας!

ü Για να έχουμε δημόσια και δωρεάν αγαθά! Μόρφωση, υγεία, ασφάλιση για όλους!

ü Για το δικαίωμα μας να ζούμε με αξιοπρέπεια!

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά το αγωνιστικό «παρών» στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη και στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.

Κόντρα στην πολιτική της υποταγής και της συνθηκολόγησης ο αγώνας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ!

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Όλοι στο Δρόμο – Όλοι στον Αγώνα!

Ιούνιος 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search