• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μια γροθιά στο Πέραμα εκπαιδευτικοί – μαθητές & γονείς λένε όχι στα .. καθρεφτάκια – στη μετατροπή του 1ου ΕΠΑΛ σε πρότυπο

June 07, 2021 551

 

Ενωμένη και αποφασισμένη η εκπαιδευτική κοινότητα του Περάματος λέει ΟΧΙ στις χάντρες και τα καθρεφτάκια που μοιράζει το ΥΠΑΙΘ δηλαδή στη μετατροπή του ΕΠΑΛ σε πρότυπο. Η ΕΛΜΕ Πειραιά (Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση πατώντας ΕΔΩ), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος και άλλες συλλογικότητες, όπως η συνδικαλιστική κίνηση Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (Για την ανακοίνωση πατήστε ΕΔΩ) με ανακοινώσεις εκφράζουν  την αντίθεσή τους στη μετατροπή του ΕΠΑΛ Περάματος σε Πρότυπο. Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος. Να σημειωθεί ότι το σχολείο εδώ και μέρες τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές και για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί μια ακόμα κινητοποίηση το απόγευμα στις 7μμ στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα. Σε μια εύστοχη και τεκμηριωμένη ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς και μαθητές ο Σύλλογος Διδασκόντων τονίζει μεταξύ άλλων: «Η μετατροπή του σχολείου μας σε πρότυπο θα καταργήσει την ελεύθερη πρόσβαση των μαθητών σε αυτό … Αυτό θα σημάνει τον αποκλεισμό των αδύναμων μαθητών … θα θέσει σε κίνδυνο ειδικότητες … αναγκάζοντας πολλούς μαθητές να αναζητήσουν σχολείο σε άλλη περιοχή».

Αναλυτικά η επιστολή

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

τον τελευταίο καιρό διεξάγονται ενέργειες προκειμένου το 1ο ΕΠΑΛ Περάματος το μοναδικό ΕΠΑΛ που υπάρχει στην περιοχή να μετατραπεί σε πρότυπο.

Η μετατροπή του σχολείου μας σε πρότυπο θα καταργήσει την ελεύθερη πρόσβαση των μαθητών σε αυτό αφού, οι μαθητές θα εγγράφονται με βάση τη βαθμολογία απολυτηρίου που έχουν στο Γυμνάσιο.

Αυτό θα σημάνει τον αποκλεισμό των αδύναμων μαθητών οι οποίοι δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν ικανοποιητική βαθμολογία. Ουσιαστικά δηλαδή δρομολογείται η μετατροπή του σχολείου μας σε σχολείο "ελίτ" για λίγους και εκλεκτούς. Αυτό θα είναι καταστροφικό για πολλούς μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε μας και να φοιτήσουν σε κάποια ειδικότητα ώστε να βρουν επαγγελματική διέξοδο.

Επιπλέον με την πολύχρονη πείρα μας ως εκπαιδευτικοί έχουμε παρατηρήσει το φαινόμενο μαθητές οι οποίοι είχαν χαμηλές επιδόσεις στο Γυμνάσιο, ερχόμενοι στο ΕΠΑΛ να βελτιώνεται η επίδοσή τους και να ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους, κάτι το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές να εισάγονται σε τριτοβάθμια ιδρύματα μέσω πανελληνίων. Θεωρούμε το κριτήριο της βαθμολογίας άδικο, τιμωρητικό και αντιπαιδαγωγικό γιατί ουσιαστικά θα στερήσει την ευκαιρία από πάρα πολλούς μαθητές.

Η μετατροπή του ΕΠΑΛ σε πρότυπο θα επηρεάσει τις εργασιακές σχέσεις των ήδη υπηρετούντων σε αυτό εκπαιδευτικών οι οποίοι θα αναγκαστούν να αναζητήσουν εργασία σε άλλο σχολείο. Όμως και αυτό είναι άδικο γιατί οι καθηγητές του ΕΠΑΛ έχουν μακρόχρονη εμπειρία, έχουν προσφέρει στο σχολείο και γνωρίζουν καλά τις ιδιαιτερότητες των μαθητών της περιοχής.

Ένα βασικό σημείο του νόμου στον οποίο στηρίζεται η δημιουργία των πρότυπων ΕΠΑΛ είναι η σύνδεση των ειδικοτήτων που προσφέρει το σχολείο με την αγορά εργασίας. Με απλά λόγια οι ειδικότητες του σχολείου θα πρέπει να εναρμονίζονται με το είδος των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην περιοχή. Το Πέραμα είναι βιομηχανική ζώνη με ναυπηγεία, μηχανουργεία, το ΒΙΠΑ Σχιστού κτλ. Αυτό από μόνο του θα θέσει σε κίνδυνο ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχει ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα αναγκάζοντας πολλούς μαθητές να αναζητήσουν σχολείο σε άλλη περιοχή.

Το ΕΠΑΛ Περάματος έχει δεχτεί μετανάστες, μαθητές από φτωχές οικογένειες, μαθητές με μαθησιακά προβλήματα και για όλους αυτούς τους μαθητές το σχολείο λειτούργησε ουσιαστικά ως καταφύγιο. Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε ώστε το 1ο ΕΠΑΛ Περάματος να παραμείνει ένα σχολείο για όλους!!!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/6 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search