Print this page

Πρωτοβουλία για διαδήλωση για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

June 07, 2021 372



Με ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ζητά την μη εφαρμογή του μέτρου και να μην υπάρξει μείωση εισακτέων σε κανένα τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 8 Ιουνίου στις 19:00 στα Προπύλαια. «Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και μαζί με την τράπεζα θεμάτων συντρίβει στην κυριολεξία το δικαίωμα των παιδιών στις σπουδές. Υπολογίζονται 30.000 λιγότεροι εισακτέοι», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Βρισκόμαστε ενόψει της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα μέτρο που έρχεται να πετάξει δεκάδες χιλιάδες μαθητές εκτός του πανεπιστημίου.

Σε ένα πλαίσιο όξυνσης των ταξικών φραγμών, πρόκειται να μειωθούν τραγικά οι αριθμοί των εισακτέων σε σχολές, αλλά και οι διαθέσιμες επιλογές στα μηχανογραφικά. Αν αυτό προβληθεί την επόμενη χρονιά, οπότε στα δεδομένα θα έχει προστεθεί και η άλλη ταξική αθλιότητα της Τράπεζας Θεμάτων, καταλαβαίνουμε ότι είμαστε μπροστά σε ένα τοπίο συντριβής του δικαιώματος στις σπουδές.

Η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, αλλά και όλος ο λαός καλούμαστε να δώσουμε απάντηση σε αυτήν την πρόκληση, καθώς πρόκειται ταυτόχρονα και για την πρώτη εφαρμογή του νέου νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη.

Είναι αναγκαίο να εκφραστεί στο δρόμο η κοινή πάλη που πρέπει να αναπτυχθεί για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση των νόμων 4692, 4777, για την ανατροπή της αντιδραστικής επίθεσης.

Το ζήτημα δεν αφορά στενά τους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση. Αφορά συνολικά το δικαίωμα των παιδιών της εργατικής τάξης και του λαού να σπουδάσουν. «Δένει» με το μαύρο εργασιακό μέλλον που προετοιμάζει το σύστημα για τη νεολαία, ένα μέλλον που προωθείται και με το αντιδραστικό Νομοσχέδιο Χατζηδάκη.
- Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάσης Εισαγωγής.
- Σε κανένα τμήμα μείωση εισακτέων.
Συγκέντρωση Τρίτη 8/6, 7μμ, Προπύλαια

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.