Print this page

Θεσσαλονίκη: Σαν… παλιό σινεμά η εντολή διευθύντριας Γυμνασίου- Απαγορεύει φούστες και σορτσάκια στις μαθήτριες

June 09, 2021 456


ΠΗΓΗ: Tο Ποντίκι

Μνήμες από παλιό ελληνικό κινηματογράφο μας φέρνει η… εντολή διευθύντριας του 15ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την οποία απαγορεύει στις μαθήτριες του σχολείου να φοράνε φούστες και κοντά παντελόνια, επικαλούμενη την ευπρέπεια και την αισθητική.


Όπως καταγγέλλουν γονείς μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου, η διευθύντρια για να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη απόφαση, που παραβιάζει την ελευθερία έκφρασης των μαθητριών της, επικαλείται τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, ο οποίος επικυρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Ωστόσο, ο κανονισμός δεν αναφέρει τίποτα για κοντά παντελόνια και φούστες:

Όπως αναφέρουν οι γονείς που έχουν εκδηλώσει την έντονη διαφωνία τους με τις συγκεκριμένες πρακτικές, τόσο στον Σύλλογο Γονέων, όσο και στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υπουργείου, τα κορίτσια είναι υποχρεωμένα να φορούν μόνο μακριές φούστες και παντελόνια.
Το συγκεκριμένο αναχρονιστικό μέτρο επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και στα αγόρια μαθητές του σχολείου.

Όπως αναφέρει γονέας σε επιστολή προς την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, «στην εποχή που ο σεξισμός αγριεύει όπως όμως και οι αντιδράσεις, έρχεται ένα σχολείο να «ποινικοποιήσει» τα… σορτς των παιδιών υπό τον φόβο ποιου; Τυχόν παρενόχλησης; Θυματοποιούνται δηλαδή τα παιδιά με «προκλητικά» ρούχα και δεν γίνεται συμβουλευτική όσον αφορά τον σεβασμό απέναντι στον άλλο και την αμφίεσή του; Πώς αλήθεια, κρίνεται η ευπρέπεια; Με ποιο μήκος φούστας; Παντελονιού;».

Είναι απορίας άξιο πως μπορεί μια δημόσια λειτουργός να προχωρά σε τέτοιες ενέργειες και αποφάσεις και κανένας αρμόδιος να μην παρεμβαίνει για να προστατέψει τον χαρακτήρα και την αυτοδιάθεση δεκάδων νέων παιδιών που διαμορφώνουν τώρα την προσωπικότητα τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.