Print this page

Βullying με γροθιές, κλωτσιές, πέτρες και αδιαφορία για χρόνια της διεύθυνσης καταγγέλλουν γονείς σε δημοτικό στη Ρόδο

June 13, 2021 494


Περιστατικά bullying από 10χρονο μαθητή με γροθιές, κλωτσιές, ρίψη πετρών και άλλες επιθετικές κινήσεις καταγγέλλουν γονείς στη Ρόδο σε σχετική του εξώδικη διαμαρτυρία. Όπως καταγγέλλουν, ο μαθητής τα τελευταία 4 χρόνια κινείται απειλητικά κατά άλλων παιδιών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική και την ψυχική τους υγεία, ενώ έχει στραφεί και εναντίον δασκάλων. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αποπειραθεί εν ώρα διδασκαλίας να πηδήξει από εσωτερικό μπαλκόνι του σχολείου, θέτοντας και τον εαυτό του σε κίνδυνο.


Ακραίο bullying από μαθητή στη Ρόδο με γροθιές και εκσφενδισμό πετρών κατά συμμαθητών του καταγγέλλεται σε σχετική εξώδικη διαμαρτυρία γονέων που απέστειλαν στον Συντονιστή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως καταγγέλλεται στο σχετικό έγγραφο, που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr, ο εν λόγω μαθητής τα τελευταία τέσσερα χρόνια κινείται απειλητικά κατά άλλων παιδιών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική και την ψυχική τους υγεία, ενώ έχει στραφεί και εναντίον δασκάλων. Στα περιστατικά bullying, αναφέρεται πως ο 10χρονος ρίχνει μπουνιές στην κοιλιά των μαθητών, δίνει κλωτσιές προκαλώντας τραυματισμούς και μώλωπες, και πετά καρέκλες στους τοίχους της τάξης και στα σκαλοπάτια. Επιπλέον δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ανοίξει το παράθυρο της αίθουσας διδασκαλίας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, με σκοπό να βγει έξω, ενώ έχει αποπειραθεί να πηδήξει από εσωτερικό μπαλκόνι του σχολείου.

Γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι δεν έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα ώστε να δοθεί τέλος σε αυτήν την κατάσταση σχολικού εκφοβισμού και επισημαίνουν τα εξής: «Θεωρούμε ότι δεδομένης της ήδη έως τώρα αναποτελεσματικότητας των ενεργειών σας δεν αρκεί μονο η απλή θεσμική υπαγωγή τουπροβλήματος στην Επιτροπή του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης(Κ.Ε.Σ.Υ.), αλλά και να προβείτε εγκαίρως σε κάθε ενέργεια που θα θεραπεύει το πρόβλημα και θα παράσχει ασφάλεια στα παιδιά μας».

ΠΗΓΗ: thepresproject.hgr.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.