• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άρχισαν τα όργανα: Η Ν. Κεραμέως εφαρμόζει τον νόμο Χατζιδάκη πριν ψηφιστεί για να απαγορεύσει την απεργία!

June 15, 2021 492

 

Άρχισαν τα όργανα με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως να εφαρμόζει τον νόμο Χατζιδάκη πριν ψηφιστεί για να απαγορεύσει την απεργία!

Αν δε θέλουν να διαταράξουν την «ιερή αγελάδα» των εξετάσεων ας αποσύρουν τον αντεργατικό νόμο Χατζιδάκη που γκρεμίζει δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνα.

Κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία στη διάρκεια των πανελλαδικών κατέθεσε η υπουργός Παιδείας : Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων». Κουνάει το δάχτυλο η υπουργός της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που απειλεί με αποκλεισμό περίπου 20.000 υποψηφίους!

Η αγωγή αφορά τους εκπαιδευτικούς κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιους υπάλληλους που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο».

Την ημερομηνία της ψήφισης την επέλεξε η κυβέρνηση. Αυτή επέλεξε ημέρα πανελλαδικών και έχει την απόλυτη ευθύνη για κάθε εξέλιξη. Η προσπάθεια των δημοσιογραφικών παπαγάλων να ενεργοποιήσουν έναν άθλιο κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος του εκπαιδευτικού κλάδου, έπρεπε να απαντηθεί. Ειδικά στη φάση που διανύουμε, που η κυβέρνηση υπονομεύει με σειρά διατάξεων το δικαίωμα στην απεργία.

Την ίδια ώρα, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΛΜΕ απηύθυνε και η ίδια αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ που συμμετέχουν στις πανελλαδικές, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει απαντηθεί.

ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ ξεπουλούν την απεργία!

 Οι Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙ σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ (Ν.Δ)- ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) – ΠΕΚ (ΚΙΝΑΛ) με πρωτοφανή και απαράδεκτο τρόπο, με μυστικές διαβουλεύσεις, εν κρυπτώ αποφάσεις και με όρους καφενείου, καταπατώντας και παρακάμπτοντας οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία ενημέρωσης και συζήτησης, στο όνομα των μαθητών/τριών που δίνουν Πανελλαδικές, έστησαν έναν άνευ προηγουμένου απεργοσπαστικό μηχανισμό. Με αίτημα λοιπόν που συνέταξαν από κοινού, παρουσιάζοντάς το ως απόφαση του ΔΣ, ζητούν από την ΑΔΕΔΥ: «να πάρει άμεσα απόφαση εξαίρεσης των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις».

Όσοι ξιφουλκούν τάχα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη απέδειξαν με την απόφασή τους ότι κρύβουν μέσα τους έναν «μικρό Χατζηδάκη», ενώ υποτάσσονται στον κοινωνικό αυτοματισμό που ενεργοποιεί η κυβέρνηση και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της.

Με τη στάση τους αυτή ξεπέρασαν ακόμη και το 40% του προσωπικού ασφαλείας του ν/σ Χατζηδάκη. Οι εν λόγω παρατάξεις τόσο καιρό επέβαλαν την αφωνία και το συνδικαλιστικό lock down. Και τώρα την στιγμή που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή το αντεργατικό έκτρωμα που θα μετατρέψει τη νέα γενιά σε δούλους για την κερδοφορία του κεφαλαίου, αυτές οι δυνάμεις σπεύδουν να το εφαρμόσουν πριν ακόμα γίνει νόμος! Θυμίζουμε ότι αρνήθηκαν και καταψήφισαν την πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και Γενική Συνέλευση Προέδρων που θα συζητούσε και θα αποφάσιζε τους τρόπους και τις μορφές δράσης ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα. Αρνήθηκαν ακόμα την πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ να αναλάβει η ΟΛΜΕ πρωτοβουλίες για συντονισμό με άλλα συνδικάτα, γονείς, μαθητές, στα πλαίσια ενός σχεδίου που θα περιλαμβάνει πολύμορφες δράσεις κινητοποιήσεις, απεργίες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

Η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων.

Ενδεικτικά, εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο.

Δεδομένης της κρισιμότητας της περίστασης, η ΟΛΜΕ απηύθυνε και η ίδια αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ωστόσο δεν έχει απαντηθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με μοναδικό σκοπό να διασφαλισθεί - στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο - ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο.

Ζητά συγκεκριμένα να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Καθήκον μας να προστατεύσουμε τους υποψηφίους μας από κάθε αναστάτωση, τη στιγμή που κορυφώνεται η προσπάθειά τους στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, και να θωρακίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων. Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές ομάδες να συστρατευθούν σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό. Απευθύνουμε κάλεσμα στους καλούντες σε απεργία να μην παρεμποδίσουν με οποιονδήποτε τρόπο την κρίσιμη αυτή δοκιμασία των παιδιών μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search