• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η θλίψη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον άφησαν να τιμήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση

June 15, 2021 2448

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Η θλίψη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον άφησαν να τιμήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Με αφορμή την εκδήλωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την επέτειο των 40 χρόνων της Ελλάδας και των Επτανήσων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία εξέφραζε την δυσαρέσκεια του για την κομματικοποίηση της εκδήλωσης, τους "κομματικούς ομιλητές", καθώς και για τον αποκλεισμό του ΣΥΡΙΖΑ από το μικρόφωνο. Ευτυχώς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην "Ευρωπαϊκή οικογένεια" και τη "σημαντική συμβολή των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου σε αυτή την πορεία της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς κόλπους".

Ο κ. Αυλωνίτης δε χρειάζεται να στεναχωριέται και να αγωνιά. Δε χρειαζόταν η συμμετοχή του στην εκδήλωση για να θυμηθούμε ότι ο Συνασπισμός παλιότερα και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα πια έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στην ΕΕ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων σε αυτό που ονομάζουν "Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση". Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όχι μόνο δεν «έφαγε ο ελληνικός λαός με χρυσά κουτάλια» αλλά με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ γνώρισε επιδείνωση σε όλους τους δείκτες της ζωής και των δικαιωμάτων του. Πολύ περισσότερο μάλιστα αν υπολογίσει κανείς σήμερα τις ανεκπλήρωτες ανάγκες του στη μόνιμη - σταθερή δουλειά, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Παιδεία, παντού, συγκριτικά με την τεράστια αύξηση των παραγωγικών, επιστημονικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων της εποχής μας.

Από την άλλη, δε γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του ότι το αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι εξειδίκευση των κατευθύνσεων της ΕΕ; Δε γνωρίζει ότι το mega μνημόνιο που έρχεται με το Ταμείο Ανάκαμψης θα βάλει θηλειά στο λαιμό των λαών όλης της Ευρώπης; Τα γνωρίζουν πολύ καλά αλλά, όπως πάντα, επιδιώκουν να εξωραΐζουν την ΕΕ και να δημιουργούν αυταπάτες.

 

Η ΕΕ, όπως όλοι θυμούνται, δε χόρεψε στους ρυθμούς και «τα νταούλια» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΕ δε βελτιώνεται ούτε διορθώνεται με προτάσεις και μεταρρυθμίσεις "εντός των τειχών", ούτε βέβαια αν ο κύριος

Αυλωνίτης πάρει το μικρόφωνο ή όχι σε μία εκδήλωση . Είναι εξ’ ορισμού αντιλαϊκή ένωση του κεφαλαίου. Για αυτό το λόγο ιδρύθηκε και αυτό το σκοπό εξυπηρετεί.

 

Πραγματική διέξοδος για το λαό αποτελεί η οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματά του σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Σε αυτήν την προοπτική, με την εργατική τάξη στην εξουσία, με κοινωνικοποίηση του πλούτου, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας και αμοιβαία επωφελείς πραγματικά ισότιμες σχέσεις με άλλα κράτη και σε φιλία και κοινή πάλη με τους άλλους λαούς, η αποδέσμευση από την ΕΕ μπορεί να αποβεί προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, σηματοδοτώντας την απαλλαγή του από τα σημερινά δεσμά κι αδιέξοδα.

Υ.Γ. Σημαντική λεπτομέρεια, στην οποία "ξέχασε" να αναφερθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που ο ίδιος και το κόμμα του έψαχναν λίγη ώρα στο μικρόφωνο της εκδήλωσης, έξω από το αστυνομοκρατούμενο κτήριο διαδήλωναν τα ταξικά εργατικά σωματεία της Κέρκυρας, συνεπείς και αγωνιστές συνδικαλιστές, εργαζόμενοι που έχουν νιώσει στο πετσί τους την αντεργατική πολιτική της ΕΕ. Διαδήλωναν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, που αρνήθηκαν την πρόσκληση της περιφερειακής αρχής και επέλεξαν να βρεθούν στο πλευρό τον εργαζομένων. Ο καθένας με τις προτεραιότητες του.

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search