• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγελία για την άθλια συμπαιγνία ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ - Κεραμέως Εκατό τα αλεπουδάκια – διακόσια η αλεπού

June 15, 2021 77


«Το σύστημα επιτίθεται σε ιστορικές κατακτήσεις και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στην καλύτερη περίπτωση συμμορφώνονται και στη χειρότερη υποκαθιστούν την κυβέρνηση στην επίθεσή της» επισημαίνουν  οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
«Εκατό τα αλεπουδάκια – διακόσια η αλεπού» σχολιάζουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για την απόφαση της ΟΛΜΕ να ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ να εξαιρεθούν οι καθηγητές που εμπλέκονται με τις Πανελλήνιες εξετάσεις από την αυριανή απεργία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση
Ζούμε πρωτοφανείς στιγμές. Ενώ, έστω την τελευταία στιγμή η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 16 Ιούνη (ημέρα ψήφισής), το ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ), με μια πρωτοφανή κίνηση στα συνδικαλιστικά χρονικά ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να εξαιρεθούν οι καθηγητές από την απεργία! Με τον τρόπο αυτό, η ΟΛΜΕ «επιστρατεύει» τον κλάδο για λογαριασμό της κυβέρνησης και εφαρμόζει, πριν ακόμα την ψήφισή του, τη διάταξη περί προσωπικού ασφαλείας του αντιδραστικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Πρόκειται για νέο ρεκόρ στην έννοια του «κυβερνητικού συνδικαλισμού». Η «υπευθυνότητα» της ΟΛΜΕ είναι μια υπευθυνότητα απέναντι στο σύστημα και την επίθεσή του. Τα επισυναπτόμενα των ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ αποτελούν ντοκουμέντα ντροπής στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.


Mox Player
Όμως, η υπόθεση δεν σταματά εδώ. Σε χρόνο ρεκόρ, η ΑΔΕΔΥ κάνει δεκτό το αίτημα της ΟΛΜΕ και η Κεραμέως παίρνει την πάσα και, με αγωγή της, προσπαθεί να βγάλει στην παρανομία την απεργία για όλους τους κλάδους, οι οποίοι, κατά την άποψή της «εμπλέκονται» στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων! Η αγωγή αφορά «τους εκπαιδευτικούς κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιους υπάλληλους που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών».

Η αθλιότητα που διέπραξαν η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν αφορά πλέον μόνο τους εκπαιδευτικούς. Όχι μόνο είναι ανευθυνότητα απέναντι στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αντικρίζοντας τον αποκλεισμό από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι ανευθυνότητα απέναντι στη νεολαία που από αύριο θα ζήσει τη βαρβαρότητα της εφαρμογής του νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Αλλά και αποτελεί προδοτική κίνηση απέναντι σε όλη την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους της χώρας. Πολύ αποκαλυπτικός και ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, μέσω δήλωσης του στελέχους του Φίλη (που ανήκει και στην «αριστερή» τάχα μου πτέρυγα) δηλώνει με θράσος ότι «η Κεραμέως κάνει αγωγή σε ανύπαρκτη απεργία», υπονοώντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ! Ας καμαρώσει και το ΠΑΜΕ τους μόνιμους συνεταίρους του στην πλειοψηφία της ΟΛΜΕ και ας αναλογιστεί τη μόνιμη στάση του για το σεβασμό της ιερής αγελάδας των πανελλαδικών.

Είμαστε μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις. Το σύστημα επιτίθεται σε ιστορικές κατακτήσεις και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στην καλύτερη περίπτωση συμμορφώνονται και στη χειρότερη υποκαθιστούν την κυβέρνηση στην επίθεσή της. Η υπόθεση της συγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος στην κατεύθυνση της αντίστασης, της διεκδίκησης και της κόντρας στη γραμμή της υποταγής θα μας απασχολήσει όλο το επόμενο διάστημα.

Όμως, αυτό το χάλι της απεργοσπαστικής συμπαιγνίας ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ – κυβέρνησης, πρέπει κάθε δύναμη που αναφέρεται στο κίνημα, κάθε αγωνίστρια και αγωνιστής, να το αντιπαλέψουμε άμεσα:

1) Καταγγέλλουμε το πρωτοφανές απεργοσπαστικό πραξικόπημα.

2) Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να προσπαθήσουν να συμπήξουν μέτωπο στην κατεύθυνση της απρόσκοπτης συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στην κατεύθυνση αυτή να γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη όσων ΕΛΜΕ θέλουν να κινηθούν στην παραπάνω κατεύθυνση.

3) Θεωρούμε ότι σήμερα Τρίτη 15/6, πρέπει να γίνουν έκτακτες απογευματινές διαδηλώσεις σε όσο περισσότερες πόλεις γίνεται, για να καταγγελθεί η ποινικοποίηση της απεργίας.


Να δυναμώσει ο αγώνας κόντρα στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη – Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, την κυριακάτικη αργία, την απεργία και τα σωματεία!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search