• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Νίκη Κεραμέως όταν εξαφανίζεις 1.915 οργανικές θέσεις ποιο είναι το επόμενο βήμα; Η διαθεσιμότητα; Οι απολύσεις;

June 16, 2021 647

 

Η ανακοίνωση των υπηρεσιακών μεταβολών και του ορισμού των οργανικών κενών και θέσεων έφερε ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα της κατάργησης των κοινωνικών επιστημών από το σχολείο. Οι 1.915 οργανικές θέσεις του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών που ανακοινώθηκαν χάνονται σχεδόν όλες εξαιτίας της μείωσης των ωρών διδασκαλίας του αντικειμένου καθώς ο προσδιορισμός των οργανικών θέσεων προκύπτει εφόσον το μάθημα είναι πρώτης ανάθεσης και συμπληρώνονται 12 ώρες διδασκαλίας, κάτι το οποίο είναι πρακτικά ανέφικτο.

Κι αυτό γιατί από τα τέσσερα μαθήματα που διδάσκονταν μέχρι πρότινος στο Λύκειο έχει απομείνει ένα δίωρο μάθημα όλο κι όλο στην Α’ Λυκείου. Συγκεκριμένα, η Κοινωνιολογία καταργήθηκε με νόμο (ν. 4692/2020) από πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα και αντικαταστάθηκε από το μάθημα των Λατινικών με ισχύ από τις ερχόμενες κιόλας εξετάσεις (2022), ενώ με υπουργική απόφαση η Νίκη Κεραμέως άλλαξε τα ωρολόγια προγράμματα καταργώντας δύο ακόμη μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών από τη Β’ Λυκείου, το μάθημα γενικής παιδείας «Σύγχρονος Κόσμος, Πολίτης και Δημοκρατία» και το μάθημα κατεύθυνσης «Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών».

 

Τέλος, μειώθηκε κατά μία ώρα η διδασκαλία της «Πολιτικής Παιδείας» στην Α’ Λυκείου, που είναι το μοναδικό μάθημα που απέμεινε για τους/τις εκπαιδευτικούς των Κοινωνικών Επιστημών να το διδάσκουν από κοινού με τους οικονομολόγους.

«Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Η διαθεσιμότητα; Οι απολύσεις;», αναρωτιούνται με αγωνία οι θιγόμενοι εκπαιδευτικοί.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. βάλθηκε να εξαφανίσει έναν ολόκληρο κλάδο από τη δημόσια εκπαίδευση, που απαρτίζεται από κοινωνιολόγους, πολιτικούς επιστήμονες και νομικούς. Οι μόνιμοι διορισμοί σε αυτές τις ειδικότητες ουσιαστικά ακυρώνονται, οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις υπονομεύονται και όσοι ήδη εργάζονται στην εκπαίδευση απώλεσαν τις οργανικές θέσεις τους και υποχρεώνονται να αναζητήσουν τη συμπλήρωση του ωραρίου τους περιπλανώμενοι από σχολείο σε σχολείο.

Η Ομοσπονδία των καθηγητών έχει ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Παιδείας από τις 8 Ιουνίου αποκλειστικά με αυτό το θέμα, χωρίς όμως να έχει λάβει απάντηση μέχρι στιγμής. Ηδη προγραμματίζονται κινητοποιήσεις.

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search