• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κέρκυρας: " Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε - Η Υγεία και η Αξιοπρέπεια δεν έχουν χρώμα!"

June 21, 2021 2593

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κέρκυρας αναφέρεται με ανακοίνωσή του στις αυθαιρεσίες των εκάστοτε κομματικά τοποθετημένων διοικήσεων, τα α σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου και στα αιτήματα που είναι ανάγκη να υλοποιηθούν. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το Σωματείο εργαζομένων με όλες τις προηγούμενες διοικήσεις αλλά και την σημερινή όπου αυθαιρετούσαν και αυθαιρετούν κατά των εργαζομένων, όπου στοχοποιούσαν βάση κομματικών κριτηρίων αγωνιζόμασταν και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να κρίνουμε το έργο τους χωρίς φυσικά να έχουμε επιλεκτική μνήμη ή να κάνουμε διαλείμματα ή να είμαστε μονόφθαλμοι !!
Πάντα με κριτήριο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που συμβαίνει το γεγονός και πάντα προς όφελος των ιδίων των εργαζομένων αλλά και κατ’ επέκταση της κοινωνίας , διότι ως γνωρίζουμε όλες οι διοικήσεις ήταν και είναι κομματικά τοποθετημένες .!!

Επανερχόμαστε για μία ακόμη φορά λοιπόν :
• Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου του Νοσοκομείου, που λειτουργεί εδώ και πέντε μήνες τουλάχιστον , απαρτίζεται από τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους και τις προσλήψεις των Επικουρικών ιατρών που έγιναν πρόσφατα. Δηλαδή , με εντολή της διοίκησης , οι εφημερίες του ιατρικού κλάδου πρωί και απόγευμα καλύπτονται με μόνιμο και Επικουρικό Ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Στις υπόλοιπες ειδικότητες έγινε μετακίνηση από τις κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου . Λόγω των μετακινήσεων και αναρρωτικών αδειών έγινε μερική αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Εμφραγμάτων , καθώς επίσης και δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες κανονικές άδειες και εβδομαδιαία ρεπό ξεκούρασης . Αποτέλεσμα της λειτουργίας του εμβολιαστικού είναι όλες οι κλινικές και τα τμήματα είτε αφορά της διοικητικής υπηρεσίας είτε της νοσηλευτικής είτε της Ιατρικής υπηρεσίας να υπολειτουργούν και οι εκρεμμότητες να διπλασιάζονται πάλι σε βάρος και των εργαζομένων αλλά και των χρηστών.
• Όπως επίσης, μέχρι τώρα, δεν έχει βρεθεί τρόπος από το πληροφοριακό σύστημα, ώστε να καταβληθούν οι δεδουλευμένες ώρες και εφημερίες του προσωπικού που γίνονται στο εμβολιαστικό αλλά και των ιατρών που έχουν προσληφθεί με μπλοκάκι για τις ανάγκες του covid .
• Πάγια θέση μας , την οποία και έχουμε αναφέρει, είναι η μεταφορά όλων των εμβολιαστικών γραμμών από το Νοσοκομείο στο mega εμβολιαστικό στο ΕΑΚΚ . Μόνο έτσι θα απεμπλακούν όλοι οι εργαζόμενοι , και θα μπορέσουν να ξεκουραστούν , και να λειτουργήσουν ως πρέπει όλα τα τμήματα και οι κλινικές. Ενημερώνουμε απλά ότι οι δυνατότητες όλου του προσωπικού έχουν πλέον εξαντληθεί γι αυτό ας το καταλάβουν όλοι όσοι φέρνουν την ευθύνη και όχι μόνο . Φυσικά η λειτουργία του mega εμβολιαστικού του ΕΑΚΚ υπό την αιγίδα της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συνεχίσει με το προσωπικό που έχει μέχρι τώρα και όχι σαφώς με προσωπικό του Νοσοκομείου.
Και σαφώς επικροτούμε όσους συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση με τοποθετήσεις τους και με προτάσεις τους.
• Σε ό,τι αφορά την μετακίνηση του γυναικολόγου κ. Χριστοδούλου για πέντε μήνες στο ΤΕΠ covid και αποχή του από τις εφημερίες του τμήματος του, ύστερα από σχετικές αποφάσεις του διοικητή για πολλοστή φορά είμαστε σαφώς κάθετα αντίθετοι, όπως άλλωστε, έχουμε ενημερώσει και την διοίκηση και όχι μόνο.
Καλούμε για μία ακόμη φορά την διοίκηση να ανακαλέσει αυτή την απόφαση και να τοποθετήσει τον γυναικολόγο στη θέση στην οποία έχει προσληφθεί σύμφωνα με τη σύμβαση εργασίας που έχει υπογράψει , στο σημαντικό αυτό και υποστελεχωμένο τμήμα (Μαιευτικό-Γυναικολογικό) όπως αυτό προκύπτει από έγγραφα και αποφάσεις. Με εντολή της διοίκησης πάλι οι μηνιαίες εφημερίες του συγκεκριμένου τμήματος καλύπτονται από γυναικολόγο του ΙΚΑ-ΤΟΜΥ. Είναι σχήμα οξύμωρο να μην του επιτρέπονται εφημερίες της ειδικότητας του. Οι οποιαδήποτε αντιπαραθέσεις θα πρέπει πλέον να αμβλυνθούν και να αποκατασταθεί η ομαλότητα εργασίας .
Θέση του Σωματείου είναι ότι δεν μας περισσεύει κανένας εργαζόμενος για να πάει χαμένος και όλους τους χρειαζόμαστε!!!
• Εξίσου σοβαρότατο πρόβλημα ως γνωστό υπάρχει στον υποστελεχωμένο Παθολογικό τομέα με κύριο πρόβλημα της Παθολογικής κλινικής . Η συγκεκριμένη κλινική καλύπτεται από τρεις μόνιμους γιατρούς και έναν ιδιώτη ιατρό που έχει προσλήφθεί με μπλοκάκι για εφτά μήνες για τις ανάγκες του covid 19 . Λόγω της πανδημίας το μεγάλο βάρος έχει δοθεί στη στελέχωση των συγκεκριμένων τμημάτων και κλινικές που έχουν να κάνουν σχέση με την πανδημία . Μία μόνο Παθολογική κλινική σε ένα δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο 120.000 μόνιμων κατοίκων και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διπλασιάζεται μόνο εδώ σε εμάς αυτό συμβαίνει σε κανένα άλλο Νοσοκομείο της χώρας μας .
Εάν δεν ξαναλειτουργήσει και η δεύτερη Παθολογική κλινική η οποία καταργήθηκε επί προηγούμενης κυβερνήσεως καθώς και εάν δεν προκυρηχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις και των κλινικών του Παθολογικού τομέα η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί .
Επίσης για την προσέλκυση ιατρών στο Νοσοκομείο μας θα πρέπει να δοθούν κίνητρα είτε οικονομικά , επιστημονικά κ.ά καθώς επίσης η Κέρκυρα , οι Παξοί και τα Διαπόντια να μπουν στην Α’ ζώνη όπως και τα υπόλοιπα Επτάνησα .
Στην Παθολογική κλινική πλέον έχει μεταφερθεί και η λειτουργία της Νευρολογικής κλινικής με έναν μόνο Νευρολόγο της οποίας έχει γίνει η αναστολή της από την Διοίκηση .
• Άμεσα θα πρέπει να γίνει τροποποίηση του οργανισμού για να λειτουργήσει η Β΄Παθολογική κλινική και ταυτόχρονα προκύρηξη θέσης συντονιστή και όλων των κενών οργανικών θέσεων Ιατρικού καθώς και Νοσηλευτικού προσωπικού .
.• Για την λειτουργία της Καρδιολογικής και της Μονάδας Εμφραγμάτων καθώς και των Επειγόντων περιστατικών στα ΤΕΠ και γενικότερα για την όλη λειτουργία των κλινικών του Νοσοκομείου οι 4 καρδιολόγοι δεν επαρκούν και εδώ χρειάζεται άμεσα προσλήψεις .
⦁ Για την επαναλειτουργία της Νευρολογικής κλινικής σε αυτές της δύσκολες μέρες της πανδημίας για εμάς είναι αυτονόητη και σαφώς με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού μόνιμου προσωπικού .
• Η υποστελεχωμένη διοικητική υπηρεσία εδώ και ένα χρόνο πανδημίας , η οποία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες καθημερινές ανάγκες όλων των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και όλων των δομών του , στις συνεχώς καθημερινές απαιτήσεις της ΥΠΕ και αρμόδιου υπουργείου καθώς επίσης και στις ανάγκες του εμβολιαστικού κέντρου του Νοσοκομείου με το ελάχιστο προσωπικό . Όλοι οι εργαζόμενοι του διοικητικού κλάδου έχουν εξαντλήσει τις αντοχές τους , πολλές φορές με χρωστούμενα ρεπό και άδειες . Με τον όγκο στοιχείων που καθημερινά θα πρέπει να ανταποκριθούν ο καθένας στο αντικείμενο του , με την μετακίνησή τους καθημερινά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα , με τις απαιτήσεις της Υγειονομικής περιφέρειας , με τους διαγωνισμούς που πρέπει να ολοκληρωθούν , είναι αδύνατο να μπορούν να ανταποκριθούν με όλη την πίεση , την υποστελέχωση και τον πολύ μεγάλο σε όγκο αντικείμενο .
• Οι εργαζόμενοι όπως και όλα τα χρόνια της υπηρεσίας τους ήταν πάντα και είναι πάντα στο καθήκον και εκτελούν το έργο τους , και δεν χρειάζονται ούτε τις υποδείξεις ούτε εντολές από κανέναν .

• Σε ότι αφορά για την λειτουργία του δεύτερου αξονικού των 16 τομών είτε στο Νοσοκομείο είτε στο πρώην ΙΚΑ-ΤΟΜΥ σαφώς θα πρέπει η αρμόδια Υγειονομική περιφέρεια να άρει την αποφάση της για την μεταφορά του σε άλλο Νοσοκομείο και να προβεί μαζί με την διοίκηση σε προσλήψεις του εξειδικευμένου μόνιμου προσωπικού και αυτού του μηχανήματος αλλά και των όλων των εργαστηρίων του ακτινοφυσικού τμήματος και ταυτόχρονα την αύξηση του προυπολογισμού του Νοσοκομείου για την λειτουργία και την συντήρηση του . Οι απαιτήσεις και οι ανάγκες της Κέρκυρας – Παξών και Διαπόντιων Νήσων σαφώς είναι μεγάλες και θα πρέπει να παραμείνει ο αξονικός 16 τομών φυσικά βεβαίως απαιτείται σχεδιασμός από της Διοικήσεις και πολιτική βούληση σε τοπικό επίπεδο ώστε να ανακοπεί το ρεύμα των << μεταναστών υγείας >> σε άλλα όμορα Νοσοκομεία .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Άμεση ανάκληση της απόφασης της Διοίκησης και τοποθέτησης του γυναικολόγου στη θέση για την οποία έχει υπογράψει σχετική σύμβαση και επαναφορά του στις εφημερίες .
• Να βρεθεί άμεσα τρόπος, μέσω της Υγειονομικής περιφέρειας και του υπουργείου, ώστε να καταβληθούν οι δεδουλευμένες ώρες και εφημερίες απογευματινής βάρδιας, Σαββατοκύριακων και αργιών στους εργαζόμενους του εμβολιαστικού τμήματος, καθώς επίσης και των ιατρών που δουλεύουν με μπλοκάκι.
• Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
• Άμεση πρόσληψη μόνιμου Ιατρικού προσωπικού του Παθολογικού τομέα με Παθολόγους, Νευρολόγους και Καρδιολόγους, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι συγκεκριμένες κλινικές .
• Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας.
• Επαναλειτουργία της Παθολογικής κλινικής και της Νευρολιγικής κλινικής με ταυτόχρονη πρόσληψη μόνιμων ιατρών .

Σε ό,τι μας αφορά, θα συνεχίσουμε ακούραστα να εργαζόμαστε με ζήλο, να υπερασπιζόμαστε το δωρεάν ΕΣΥ και τελικά να ασκούμε κριτική, να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε .
Γιατί η Υγεία και η Αξιοπρέπεια δεν έχουν χρώμα!!!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search