• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απροκάλυπτη συγκάλυψη η απάντηση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης στις καταγγελίες για αποπλάνηση ανηλίκων από καθηγητή

June 23, 2021 303


Παρέχοντας εξόφθαλμη κάλυψη στον καθηγητή πιάνου ο οποίος διερευνάται για αποπλάνηση τουλάχιστον τεσσάρων ανηλίκων απαντά η Διοίκηση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) στις καταγγελίες, υποβαθμίζοντας το περιεχόμενό τους και ισχυριζόμενη ότι το αδίκημα που περιγράφεται σε μία εκ των καταγγελιών έχει παραγραφεί, ενώ «οι καταγγελίες εξάλλου τέθηκαν υπόψη του καθηγητή, ο οποίος τις αρνήθηκε». Ερωτήματα εγείρονται για τη σχέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου που υπογράφει την ανακοίνωση με το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Λίνα Μενδώνη, καθώς η Διοίκηση του Ωδείου υπάγεται στο Υπουργείο και ο ίδιος συμπεριλαμβάνεται στα 56 άτομα που συνυπέγραψαν τον Μάρτιο κοινό κείμενο υπέρ της Λ. Μενδώνη, τασσόμενος ενάντια σε χιλιάδες καλλιτέχνες που απαιτούσαν την παραίτησή της.
Αποποιούμενο κάθε ευθύνη και συγκαλύπτοντας ταυτόχρονα τον διερευνώμενο καθηγητή πιάνου για αποπλάνηση ανηλίκων σε βάθος 12ετίας απαντά το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) στις καταγγελίες τεσσάρων κοριτσιών, μία εκ των οποίων είναι ακόμη ανήλικη. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το ωδείο παρουσιάζεται ως παντελώς ανίκανο για τον οποιοδήποτε πειθαρχικό έλεγχο και επέμβαση, καθώς «ο καταγγελλόμενος καθηγητής συνδέεται με το KΩΘ με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου» και «το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει εφαρμογή στους υπαλλήλους της κατηγορίας αυτής, ούτε υπάρχει άλλη διάταξη πειθαρχικού δικαίου».

Την ίδια ώρα, προτάσσει ως μοναδική λύση την πρόσφατη σύσταση επιτροπής, ενώ οι καταγγελίες έχουν γνωστοποιηθεί στη διοίκηση από τον Μάρτιο, και την επερχόμενη απόφαση «σχετικά με την ανανέωση ή μη της συνεργασίας με τον καταγγελλόμενο», επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του δικηγόρου των καταγγελλουσών, Κωνσταντίνου Μορτόπουλου, ότι το ΚΩΘ περιμένει να λήξει το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, προκειμένου να εξαφανίσει αθόρυβα τον καθηγητή μη ανανεώνοντας τη σύμβαση του για το επόμενο έτος.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΚΩΘ επιχειρεί να υποβιβάσει την αξία των καταγγελιών επικαλούμενο την παραγραφή του αδικήματος στην περίπτωση μίας εκ των καταγγελιών, «ακόμη και σε περίπτωση που αυτό επιβεβαιωθεί», ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει ως σχεδόν μη γενόμενες τις δύο από τις τέσσερις καταγγελίες, καθώς δεν είναι επώνυμες. Ταυτόχρονα επικαλείται τον ισχυρισμό του ίδιου του φερόμενου ως δράστη, υποστηρίζοντας ότι «οι καταγγελίες εξάλλου τέθηκαν υπόψη του καθηγητή, ο οποίος τις αρνήθηκε».

Σε ό,τι αφορά στην καθυστέρηση υποβολής των καταγγελιών στην Εισαγγελία, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΩΘ απορρίπτει κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας μεν ότι οι δύο εκ των τεσσάρων καταγγελιών δεν υφίστανται καθώς και ότι η πρώτη καταγγελία που υποβλήθηκε στις 12 Μαρτίου μεταβιβάστηκε στην Εισαγγελία στις 26 Μαρτίου, ενώ η δεύτερη επώνυμη καταγγελία που ήρθε σε γνώση του ΚΩΘ στις 29 Απριλίου διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές στις 15 Ιουνίου. Εγείρονται ωστόσο ερωτήματα για το γεγονός ότι η δεύτερη καταγγελία για υπόθεση που είχε ήδη ανοίξει από τις 12 Μαρτίου μεταβιβάστηκε στην εισαγγελία με αργοπορία δεκαέξι ημερών, παρακωλύοντας ενδεχομένως την έρευνα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

Κατά του καθηγητή στον οποίο αναφέρθηκε η εκπομπή υποβλήθηκε στις 12.3.2021, δια του Διευθυντή ΚΩΘ, αναφορά σπουδάστριας, σύμφωνα με την οποία, κατά τα έτη 2010 – 2011, όταν η ίδια ήταν 15 – 16 ετών, ο καθηγητής προέβη σε πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος της και ειδικότερα την φλέρταρε επίμονα.

Ο καταγγελλόμενος καθηγητής συνδέεται με το KΩΘ με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 82 ν. 1958/1991. Το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει εφαρμογή στους υπαλλήλους της κατηγορίας αυτής, ούτε υπάρχει άλλη διάταξη πειθαρχικού δικαίου.

Το KΩΘ διαβίβασε την καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 26.3.2021. Στη συνέχεια υποβλήθηκε στις 29.4.2021 καταγγελία κατά του ίδιου καθηγητή από γονείς ανήλικης μαθήτριας, που αφορούσε περιστατικά που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020 και κατά την κρίση των καταγγελλόντων συνιστούσαν σεξ παρενόχληση.

Το KΩΘ διαβίβασε τη νέα αυτή καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 15.6.2021. Σημειώνουμε ότι τα περιστατικά της πρώτης καταγγελίας ανατρέχουν σε χρόνο για τον οποίο κάθε ποινική ευθύνη (ή και πειθαρχική, αν συνέτρεχε) θα είχε παραγραφεί.

Οι καταγγελίες εξάλλου τέθηκαν υπόψη του καθηγητή, ο οποίος τις αρνήθηκε.

Πέραν των ανωτέρω άλλη καταγγελία κατά του καθηγητή δεν υποβλήθηκε στο KΩΘ. Δύο απόφοιτες του ΚΩΘ επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Διευθυντή για να υποστηρίξουν την αλήθεια της πρώτης καταγγελίας, επιθυμώντας όμως να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Κατόπιν τούτου, το ΔΣ στη συνεδρίαση του της 14.6.2021 αποφάσισε, στα πλαίσια του διευθυντικού του δικαιώματος ως εργοδότη και των ευθυνών του ως οργάνου διοίκησης δημοσίου καλλιτεχνικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, την περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών και συνέστησε επιτροπή, η οποία αυτή την εβδομάδα θα προβεί σε εξέταση των εμπλεκομένων μερών.

Στη συνέχεια το ΔΣ, πριν από την κατάρτιση οποιασδήποτε σύμβασης για το νέο σχολικό έτος 2021 – 2022, θα εξετάσει τη συμπεριφορά του καθηγητή με βάση το αποδεικτικό υλικό, αν πράγματι έχει προβεί στις πράξεις που του αποδίδονται και αν αυτές συνάδουν ή όχι με την ιδιότητα του καθηγητή ΚΩΘ, αναλόγως δε θα αποφασίσει και σχετικά με την ανανέωση ή μη της συνεργασίας με τον καταγγελλόμενο, με γνώμονα τη βέλτιστη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την προστασία της προσωπικότητας των μαθητών και μαθητριών, αλλά και των καθηγητών του

Ο Πρόεδρος ΔΣ ΚΩΘ

Γεώργιος Κωνσταντινίδης

Συγκάλυψη με άρωμα…Μενδώνη
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΩΘ, Γεώργιος Κωνσταντινίδης, συμπεριλαμβάνεται στα 56 άτομα που τον Μάρτιο απέστειλαν επιστολή υποστήριξης προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την ώρα χιλιάδες καλλιτέχνες απαιτούσαν την παραίτησή της, μετά τις αποκαλύψεις για τον ρόλο που είχε διαδραματίσει στην υπόθεση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και πλέον κατηγορούμενου για κατα συρροή βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη.

Στην κοινή δήλωση με την οποία οι 56 καλλιτέχνες εκδήλωναν την υποστήριξή τους προς την υπουργό Πολιτισμού, σημειώνοντας ότι «κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιστημονική της επάρκεια, τις δεκαετίες που υπηρετεί τον Πολιτισμό, το έργο της και το προσωπικό της ήθος» είχαν αντιπαρατεθεί με κοινή ανακοίνωσή τους σπουδαστές και σπουδάστριες Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζουν πως διαφωνούν με τη στάση του διευθυντή του ΚΩΘ, Γεώργιου-Ιούλιου Παπαδόπουλου, και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΩΘ, Γεώργιου Κωνσταντινίδη.

ΠΗΓΗ: thepressproject

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search