• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο Σύλλογος Καθηγητών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης καταδικάζει τα περιστατικά αποπλάνησης μαθητριών από καθηγητή

June 26, 2021 448

 
Τη στήριξη και τη συμπαράστασή του στις κοπέλες που βρήκαν τη δύναμη να καταγγείλουν αποπλάνηση από καθηγητή πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ), εκφράζει ο Σύλλογος Καθηγητών του ΚΩΘ σε επίσημη ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Καθηγητών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης


Σχετικά με τις καταγγελίες για παρενοχλήσεις ο Σύλλογος Καθηγητών Κ.Ω.Θ. εκφράζει τη στήριξη και τη συμπαράστασή του σε όσους / όσες βρήκαν ή προσπαθούν να βρουν το θάρρος να μιλήσουν, - καταδικάζει κάθε ενέργεια ή παράλειψη, που προσβάλλει την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των σπουδαστών / σπουδαστριών μας, τους γονείς τους, τους καθηγητές του Κ.Ω.Θ. και το Κρατικό Ωδείο ως εκπαιδευτικό-καλλιτεχνικό θεσμό και - δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει από τις 14.03 με έγγραφα προς τους διοικούντες, για ενδυνάμωση του κλίματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης στο ωδείο και θωράκιση του κύρους του Κ.Ω.Θ.

Το ιστορικό
Για αποπλάνηση και σύναψη ερωτικών σχέσεων επί δώδεκα χρόνια, κατήγγειλαν τέσσερις κοπέλες 13 έως 15 ετών έναν καθηγητή πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, όπως ανέφερε το MEGA, σύμφωνα με την καταγγελία μία από τις κοπέλες που αποπλανήθηκε είναι ακόμα ανήλικη.

«Ήμουν 15 όταν συνέβη το περιστατικό κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στο κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Με φλέρταρε έντονα, με πολιορκούσε. Κατάφερε να συνάψει σχέση μαζί μου. Όλο αυτό διήρκεσε ένα χρόνο. Και έληξε η σχέση γιατί μου ζητούσε επίμονα να ολοκληρώσουμε τις σχέσεις μας. Εγώ δεν ενέδωσα ποτέ ούτε υπέκυψα σε ερωτικές απαιτήσεις. Έκανα πέντε χρόνια ψυχοθεραπείας και με αφορμή το κίνημα #metoo βρήκα το θάρρος για να μιλήσω και να προστατέψω και τις άλλες κοπέλες» τονίζει η κοπέλα, η οποία με δυσκολία συγκρατεί τους λυγμούς της.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν πρότεινε στον καθηγητή να χωρίσουν, εκείνος την έβρισε και της δημιούργησε πολύ μεγάλη ένταση.
Στη συνέχεια η κοπέλα αναγκάστηκε να σταματήσει τα μαθήματα στο ωδείο.

«Μολονότι τέθηκε υπόψη της διοίκησης του Ωδείου η υπόθεση από τον Μάρτιο, υπάρχει μια διαδικασία έρευνας – διερεύνησης πολύ ad hoc. Όχι ΕΔΕ ή πειθαρχική διαδικασία. Επιδιώκουν να λήξει η σύμβασή του και να γίνει η επαναπρόσληψή του», εκτίμησε ο δικηγόρος ενός των θυμάτων, Κωνσταντίνος Μορτόπουλος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search