• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αποχαιρετώντας τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου...

July 01, 2021 402
Του Θανάση Σωτηρίου
 
Είναι που κάθε τέτοια εποχή το σχολείο αδειάζει και κλείνει. Είναι που η Γ’ τα μαζεύει και φεύγει. «Φύγαν τα παιδιά…». Μου λείπει η Γ’ τέτοιες μέρες. Είναι που καταλαβαίνω ότι μεγάλωσαν απότομα και ξαφνικά είναι αλλού.
Κάθε σχολική χρονιά έχω την ίδια πορεία «ζωής». Ας πούμε ότι λειτουργώ σε ένα «αντίστροφο μικροχρόνο».
Το φθινόπωρο είμαι γέρος, μετρημένος και υπολογιστής. Μετά ωριμάζω, περνάω την πιο «δραστήρια φάση». Κατά την άνοιξη έχω μια «φοιτητική» ορμή και τέλος στις αρχές του καλοκαιριού, με το σχολείο άδειο πια, βάζω κοντά παντελονάκια να παίξω στο προαύλιο.
Τα παιδιά λειτουργούν αντίστροφα, βέβαια. Δε συγχρονιζόμαστε. Το τέλος Ιουνίου τους βρίσκει κουρασμένους και σοβαρούς, σκεπτικούς και στοχαστικούς. Κάποια έχουν γράψει καλά, άλλα όχι, πολλά βρίσκουν αμέσως δουλειά, άλλα πάνε διακοπές. Και κάποια θα ξενιτευτούν. Τα παιδιά μας φεύγουν και μας αποχαιρετούν με διάφορους τρόπους τότε ακριβώς που εγώ θέλω να παίξουμε. Ας είναι.
Θέλω να τα αγκαλιάσω όλα και να τους πω να μην αλλάξουν. Όμως η ζωή είναι και οι αλλαγές μας και νομίζω ότι και αυτά για πρώτη φορά το νιώθουν τόσο έντονα. Βιώνω το τέλος μιας εποχής κοιτάζοντας το άδειο σχολείο με ένα απόηχο από γνώριμες φωνές στ’ αυτιά μου. Κάπου βαθιά μέσα μου είμαι ένα παιδί που δεν το παίζουν και ούτε μπορούν να το πάρουν μαζί τους. Αυλαία. Έτσι είναι. Η ζωή μας είναι οι αλλαγές μας και, πιστέψτε με, πουθενά αλλού αυτό δεν είναι τόσο αληθινό όσο σε ένα σχολείο.
Κορίτσια και αγόρια μου, Καλή σας Τύχη.
 
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search