• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για το νέο κείμενο-ξέσπασμα εμπάθειας της διεύθυνσης του 3ου Γυμνασίου Πειραιά - Η ανεστραμμένη πραγματικότητα της διεύθυνσης του 3ου γυμνασίου

July 06, 2021 593

Συνεχίζει τις χυδαίες επιθέσεις ενάντια σε συνδικαλιστές, την παράταξη Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής και σε μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Πειραιά. Μάλιστα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ "Δε διστάζει δε στο κείμενο να προβαίνει σε ατομική αξιολόγηση πριν καν ψηφιστεί και να περάσει και σε ύπουλες προτροπές/απειλές για πειθαρχικές διώξεις σε μέλη της παράταξης και μέλη του σωματείου που μάχονται με αξιοπρέπεια για την υπεράσπιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής | Alfavita

(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΡΕΝ Πειραιά, Συνεργαζόμενοι)

Η ανεστραμμένη πραγματικότητα της διεύθυνσης του 3ου γυμνασίου

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Σε συνέχεια της πρώτης επιστολής, η διεύθυνση του 3ου γυμνασίου συνεχίζει την επίθεση, αυτή τη φορά όχι ενάντια στο σωματείο της ΕΛΜΕ Πειραιά, σε εκλεγμένους συνδικαλιστές και μέλη του («διαίρει και βασίλευε», λέγεται και το γνωρίζουν κι άλλοι), αλλά εναντίον της παράταξης της ΕΑΑ. Kαι αποκαλύπτει, έτσι η διεύθυνση ξανά τον πραγματικό της ρόλο με ένα νέο κείμενο-ξέσπασμα εμπάθειας απέναντι σε ό,τι κινείται «εκτός των τειχών» της περίκλειστης «ανοιχτής κοινωνίας» της, τιμώντας μας δια του οχετού της. Γιατί είναι τιμή να σε βρίζουν τα φερέφωνα της βαρβαρότητας.

Προφανώς, ο ρόλος της διεύθυνσης του 3ου γυμνασίου δεν είναι άλλος από αυτόν της εμπροσθοφυλακής της κυβερνητικής πολιτικής και συγκροτείται μεθοδικά ενάντια στις υπάρχουσες κατακτήσεις στο δημόσιο σχολείο και σε όσους δεκαετίες τώρα τις υπερασπίζονται. Δε διστάζει δε στο κείμενο να προβαίνει σε ατομική αξιολόγηση πριν καν ψηφιστεί και να περάσει και σε ύπουλες προτροπές/απειλές για πειθαρχικές διώξεις σε μέλη της παράταξης και μέλη του σωματείου που μάχονται με αξιοπρέπεια για την υπεράσπιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι λόγοι της θρασύτατης επίθεσης είναι γνωστοί αλλά θα αναγκαστούμε να τους επαναλάβουμε. Παρά την… ενοχλητική για ορισμένους απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των σχολείων του Πειραιά να ταχθούν ενάντια στην αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων (148 κατά και 10 υπέρ της αξιολόγησης), στο 3ο γυμνάσιο Πειραιά «πέρα βρέχει» και «εδώ επικρατεί» αυτοαξιολόγηση. Αφού στη «δημοκρατία» της διεύθυνσης του 3ου γυμνασίου οι «πλειοψηφίες» και οι «μειοψηφίες» μετράνε αλλιώς, δεν λογαριάζουν τις συλλογικές αποφάσεις του σωματείου και του εκλεγμένου συνδικαλιστικού του οργάνου, καθώς επίσης και στις αποφάσεις των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων για απεργία αποχή από κάθε είδους διαδικασία αξιολόγησης.

Επίσης, στη «δημοκρατία» της διεύθυνσης του 3ου γυμνασίου η «μειοψηφία» υποτάσσεται αδιαμαρτύρητα στην «πλειοψηφία» που δεν θέλει να απεργήσει ή να απέχει από την αξιολόγηση. Στη «δημοκρατία» της διεύθυνσης του 3ου γυμνασίου το «δικαίωμα του εκλέγεσθαι» στις μαθητικές εκλογές ασκούν μονάχα όσοι μαθητές συμμορφώνονται με τη «δημοκρατία» της διεύθυνσης του 3ου γυμνασίου. Κι επειδή η διεύθυνση «αγαπάει την αλήθεια», μονάχα η ίδια επιτρέπεται να ομολογεί ανοιχτά αυτά τα αίσχη, ενώ απαγορεύεται αυστηρά άλλοι να τα καταγγέλλουν!

Έχει το θράσος η διεύθυνση του 3ου γυμνασίου να μιλάει για το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση, την ώρα που υποκλίνεται σε όλες τις αντιδραστικές ρυθμίσεις αποκλεισμού των μαθητών από την εκπαίδευση. Έχει το θράσος να μιλάει για «συναδελφικότητα», για «παιδαγωγική ευθύνη», για εκπαιδευτική συνέπεια, την ώρα που λιβανίζει τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

Προφανώς (δεν είναι υποχρεωμένη άλλωστε) η διεύθυνση του 3ου γυμνασίου δεν θα μας αποκαλύψει ποτέ ευθέως (κι ας αρέσκεται στις αποκαλύψεις) τις πολιτικές της προτιμήσεις. Δηλώνει «νόμιμη» και «δημοκρατική» (η «δημοκρατία» της έχει τόση σχέση με δημοκρατία όση ο εθνικοσοσιαλισμός-ναζισμός με το σοσιαλισμό), σα να ήταν ο «νόμος» επιχείρημα και η «δημοκρατία» τίτλος ιδιοκτησίας. Προφανώς, δεσμεύεται από το διευθυντικό της ρόλο. Γι’ αυτό, ουδέποτε η ΕΑΑ δεν αξιολόγησε ή υπερψήφισε διευθυντές ως «καλούς, κακούς ή άσχετους», όπως εξυπνακίστικα ισχυρίζεται η διεύθυνση του 3ου γυμνασίου, για να μπάσει την αξιολόγηση ως καθολική κουλτούρα. Παρόλα αυτά, η εν λόγω διεύθυνση προτιμάει να δηλώνει έμμεσα τον πολιτικό της προσανατολισμό με έναν αντικομμουνισμό της εποχής του ’50 και τη συστημική-κυβερνητική προπαγάνδα να ξεπερνάει αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου και συστημικών οργανισμών.

Τι λέει αυτή η συστημική-κυβερνητική προπαγάνδα; Λέει ότι πρέπει:

• Τα στοιχειώδη εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα να συντρίβονται.

· Η χειραγώγηση, οι εκβιασμοί, οι απειλές και η τρομοκρατία να γίνουν καθημερινότητα.

• Οι με αίμα κατακτημένες δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες να ποινικοποιηθούν με «ψεύτικα μεγάλα λόγια» για ελευθερία, δικαιώματα και την πρόοδο της αγοράς και του κεφαλαίου.

Στην πιο σουρεαλιστική στιγμή του, ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Πειραιά «ευχαριστεί αυτούς που του συμπαραστέκονται» στη φαιά του σταυροφορία, ως μισθοφόρος της επίθεσης του συστήματος. Το σούσουρο που έχει ο ίδιος σηκώσει εναντίον του στα σχολεία του Πειραιά, ο κος Διευθυντής το αντιλαμβάνεται ως… μετεωρολογική παραδοξότητα. Στον Πειραιά των 41 βαθμών Κελσίου, ακριβώς πάνω από τον εν λόγω διευθυντή… βρέχει!

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Πίσω λοιπόν από τον τάχα προσωπικό τόνο των κειμένων και τις εκθέσεις ιδεών πασπαλισμένων με παιδαγωγικά αποφθέγματα και κατορθώματα της διεύθυνσης του 3ου γυμνασίου καταλαβαίνουμε την αγωνία της να πρωτοστατήσει και να δώσει τα διαπιστευτήρια της στους εμπνευστές της αντιδραστικής μετάλλαξης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών σχέσεων μας. Καθώς και την αγωνία της να ξεμπερδεύει με το μαχόμενο αγωνιστικό κομμάτι, που βάζει φραγμό στα σχέδιά της, κομμάτι του οποίου συσπειρώνεται και εντός της παράταξης της ΕΑΑ. Γι’ αυτό και το αντικομμουνιστικό μένος της πρώτης επιστολής, γι’ αυτό και οι προτροπές για πειθαρχικές διώξεις.

Αν δημιουργείται στους συναδέλφους το ερώτημα πώς έχουμε φτάσει στο σημείο να φύονται στο δημόσιο σχολείο τέτοια νοσηρά φαινόμενα, η απάντηση είναι απλή: βάση τους είναι η βάρβαρη πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης, η καθημερινή απανθρωπιά που χρησιμοποιούν οι εργοδοσίες, τα σκουπίδια που προβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Ολη αυτή η νοσηρότητα που πηγάζει από πολύ ψηλά μεταφέρεται (από «πρόθυμους») μέχρι το τελευταίο κύτταρο της κοινωνικής ζωής και της εργασίας.

Αρα, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι απλά «περιπτωσάρα», όπως συζητιέται στους συναδέλφους του Πειραιά. Αλλά είναι μια… περίπτωση που εντάσσεται στη συνολική… περίπτωση του ιστορικού αναχρονισμού που ζούμε. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κανα δύο ακόμα «περιπτωσάρες» κυκλοφορούν σε σχολεία του Πειραιά. Και όσο η επίθεση εντείνεται, τόσο θα πληθαίνουν…

Απαντάμε ότι συκοφαντίες, επιθέσεις, πειθαρχικά, διώξεις, εναντίον της ΕΑΑ, καθώς και παραβιάσεις αποφάσεων του σωματείου με το ίδιο μένος και με αντίστοιχες μεθόδους έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να κάνουν διάφοροι στο παρελθόν. Υπενθυμίζουμε ότι έθεσαν εαυτούς εκτός ΕΛΜΕ Πειραιά μετά από την κατακραυγή της πλειοψηφίας των συναδέλφων και τις αποφάσεις γενικής συνέλευσης.

Ο αυταρχισμός και οι απειλές δε μας φοβίζουν.

Υπερασπίζουμε το σωματείο και τις αποφάσεις του.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη διάλυση του δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης, στην ταξική κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, για ζωή, εκπαίδευση και δουλειά με δικαιώματα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search