• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αυξάνονται οι αφίξεις στην Κέρκυρα και γεμίζουν τα ξενοδοχεία - Το μάρμαρο πληρώνουν οι εργαζόμενοι!

July 13, 2021 4605

Ανοδική καταγράφεται η πορεία του τουρισμού στην Κέρκυρα από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, με τις πτήσεις από την Ευρώπη να ξεπερνούν καθημερινώς τις 45, ενώ η πληρότητα στα πεντάστερα και εξάστερα ξενοδοχεία να αγγίζει πλέον το 60%-70%. Την ίδια ώρα περισσότερα από 200 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι του νησιού.
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος «αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σταθερότητα στις αφίξεις από την Ευρώπη, με μέσο όρο να αγγίζουν και να ξεπερνούν ημερησίως τις 45 πτήσεις, ενώ σταθερή αύξηση σημειώνεται τα Σαββατοκύριακα με τις πτήσεις να ξεπερνούν το διήμερο τις 130.

Τα σκήπτρα της επισκεψιμότητας φέρεται πως κρατούν, μέχρι αυτή την ώρα οι Γερμανοί τουρίστες, με την Πολωνία να ακολουθεί, ενώ αύξηση παρατηρείται και από τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Αυστρία. Αφίξεις γίνονται και από την Τσεχία, το Βέλγιο την Ολλανδία, την Ισπανία, την Ελβετία και το Ισραήλ, καθώς και από τις Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Βουλγαρία, Λετονία, Σλοβενία αλλά και Ουκρανία. Να σημειωθεί ότι εβδομαδιαίως σημειώνεται και μία πτήση από τη Ρωσία.

«Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να διαπιστώσουμε αν οι αποφάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού παρακίνησαν τους Βρετανούς τουρίστες να επισκεφθούν χωρίς δεύτερη σκέψη τη χώρα μας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρούσσος.

Την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» διεξάγονται rapid tests σε όλους τους επιβάτες που φτάνουν στο νησί, από την Αγγλία και τη Ρωσία.


Από την πλευρά του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), φέρεται πως όλα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους τουρίστες που θα προσεγγίσουν το νησί μέσω κρουαζιέρας. Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Ζερβόπουλος, «τη φετινή τουριστική σεζόν, αναμένονται περίπου 200 κρουαζιερόπλοια να “δέσουν” στο λιμάνι με ημερήσιες ελεύθερες μετακινήσεις των τουριστών στο νησί».

Να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα οι επιβάτες όσων κρουαζιερόπλοιων προσέγγισαν το νησί, δεν είχαν το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης και επισκέφθηκαν μόνο συγκεκριμένα τουριστικά σημεία και μουσεία του νησιού, με μετακίνηση μέσω τουριστικών λεωφορείων.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπη Βούλγαρη, τα πεντάστερα και εξάστερα ξενοδοχεία παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή πληρότητα 60%-70%, ενώ χαμηλή είναι η πληρότητα στα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων (30%-40%».

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα μέτρα ασφάλειας, έναντι της πανδημίας, που τηρούνται στα ξενοδοχεία που λειτουργούν στο νησί, αλλά είναι ακόμη μία δύσκολη χρονιά αναφορικά με την πληρότητα των ξενοδοχείων, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα, καθώς είναι όλα ρευστά και δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βούλγαρης.

Την ίδια ώρα, το βλέμμα της τουριστικής αγοράς στην Κέρκυρα είναι στραμμένο στη Μ. Βρετανία με την αισιοδοξία να σημειωθεί μεγάλη αύξηση των Βρετανών τουριστών στο νησί, μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του Μπόρις Τζόνσον που απελευθερώνει σύντομα τις μετακινήσεις των εμβολιασμένων Βρετανών τουριστών, στην Ελλάδα, χωρίς την υποχρέωση της καραντίνας με την επιστροφή τους.

'Όλο αυτό το σκηνικό της ανοδικής τάσης δεν έχει ιδιαίτερο αντίκρυσμα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τους μικροεπαγγελματίες που θα πληρώσουν το μάρμαρο της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η ανησυχία για τη δημόσια υγεία, αφού τα μέτρα θεωρούνται ανεπαρκή για την προστασία από την πανδημία, ενώ απουσιάζουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search