Print this page

Παρόλες τις εξαγγελίες για 11.700 διορισμούς τα κενά παραμένουν χιλιάδες

July 17, 2021 348

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Παρόλες τις εξαγγελίες για 11.700 διορισμούς τα κενά παραμένουν χιλιάδες

ü Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς. Μονιμο-ποίηση όλων των αναπληρωτών!

ü Καμία απόλυση συναδέλφου. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η υπουργός παιδείας ανακοίνωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2021 θα πραγματοποιηθούν 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έσπευσε μάλιστα αμέσως μετά να «τουιτάρει» για το πόσο περήφανος νιώθει που πραγματοποιούνται διορισμοί μετά από 12 χρόνια…!!!

Είναι τεράστιος εμπαιγμός και κοροϊδία να μιλάει η ΝΔ για 12χρόνια αδιοριστία, όταν με συνειδητή πολιτική επιλογή τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ συντηρούσαν αυτή την άθλια κατάσταση.

Εδώ και χρόνια ο κανόνας είναι τα σχολεία να ξεκινούν με τεράστιες ελλείψεις, να μην μπορούν να φτιάξουν πρόγραμμα μέχρι και τον Νοέμβρη, πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να μη διδάσκονται ακόμα και μέχρι τα Χριστούγεννα, ολόκληρα σχολεία, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές να αδειάζουν από εκπαιδευτικούς κάθε Ιούνιο. Η κυβέρνηση, η οποία συντέλεσε στη διαιώνιση των κενών παρουσιάζει ως κοινωνικό έργο τους διορισμούς οι οποίοι θα «βοηθήσουν» στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Τη φετινή σχολική χρόνια προσλήφθηκαν 52.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας της εκπαίδευσης και όλα αυτά με 25άρια τμήματα, με τις περικοπές (ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίου, ολόκληρων μαθημάτων και αντικειμένων) σε ισχύ, με ακάλυπτα κενά μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς π.χ. στην παράλληλη στήριξη, καλλιτεχνικά.. Ταυτόχρονα, φέτος έκαναν αίτηση για συνταξιοδότηση περίπου 8.000 εκπαιδευτικοί. Με το «καλημέρα», λοιπόν, η σχολική χρονιά 2021- 2022 ξεκινάει με 60.000 κενά σε εκπαιδευτικούς.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι πρακτικά μη διαχειρίσιμη!! Τα σχολεία είναι αδύνατον να λειτουργήσουν με αυτούς τους όρους. Η διόγκωση των συμβασιούχων σε τέτοια μεγέθη δημιουργεί δυσκολίες ακόμα και στο ίδιο το Υπουργείο Παιδείας. Οι 11.700 διορισμοί που εξήγγειλαν είναι οι 10.500 (+1200) που υπόσχονταν εδώ και χρόνια η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση.

Οι διορισμοί αυτοί σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των χιλιάδων ελλείψεων. Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Τον Σεπτέμβριο του 2021 θα χρειαστούν πολύ πάνω από 45.000 αναπληρωτές. Οι συνάδελφοι που θα μονιμοποιηθούν δεν είναι άλλοι από αυτούς που εδώ και 15 χρόνια δουλεύουν στα σχολεία, που γυρίζουν όλη τη χώρα από άκρη σε άκρη και αναπληρώνουν τον εαυτό τους, που είδαν να τσακίζεται η προϋπηρεσία τους από το ν. Γαβρόγλου, που μπήκαν σε ένα ακριβοπληρωμένο κυνηγητό προσόντων. Χιλιάδες συνάδελφοι μας, η πλειοψηφία των συμβασιούχων, θα δουν «το τρένο των διορισμών» να χάνεται.

Χιλιάδες, που δουλεύουν για χρόνια, εύλογα αναρωτιούνται αν και πότε θα ξαναγίνουν διορισμοί, για πόσα χρόνια ακόμα θα εργάζονται ως συμβασιούχοι, για πόσα χρόνια θα είναι όμηροι των εκάστοτε κυβερνήσεων. Πολλοί θα μείνουν εκτός διορισμών και εκτός δουλειάς εξ αιτίας των αδικιών του νόμου λαιμητόμου του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε άθικτο η Ν.Δ.

Ένας είναι ο δρόμος για τους εργαζόμενους: Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα!

Οι διορισμοί αυτοί δεν μας χαρίστηκαν από καμιά κυβέρνηση. Κατακτήθηκαν με αγώνες, απεργίες, διαμαρτυρίες τόσο των αναπληρωτών όσο και των συλλογικών οργάνων, των ΕΛΜΕ.

Οι διορισμοί αυτοί έρχονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει, ένα εξαιρετικά αντιδραστικό εκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση επιδιώκει την εφαρμογή της αξιολόγησης και θα χρησιμοποιήσει πρώτα τους νεοδιόριστους . Γι αυτό :

· Καλούμε τους συναδέλφους νεοδιόριστους και τους συναδέλφους αναπληρωτές να συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις για διορισμούς, οι οποίοι να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας,

· Να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου

· Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διεκδικήσουμε

ένα σχολείο πραγματικά «αναβαθμισμένο», με βάση τις σύγχρονες ανάγκες για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.