Print this page

Αποκλεισμός χιλιάδων υποψηφίων με την ανακοίνωση των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής ΓΕΛ/ΕΠΑΛ - Δείτε αναλυτικά για όλα τα τμήματα

July 19, 2021 846



Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΕΒΕ προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές.
Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.e
Παράλληλα με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τις ΕΒΕ των ΓΕΛ πατώντας ΕΔΩ
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τις ΕΒΕ των ΕΠΑΛ πατώντας ΕΔΩ

Με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς πάνω από 12.000 υποψήφιοι οι οποίοι πέρυσι θα πετύχαιναν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ φέτος αποκλείονται ακόμη και από το να κάνουν μηχανογραφικό δελτίο. Συνολικά, φέτος, περίπου 27.000 υποψήφιοι, δεν θα πετύχουν την εισαγωγή τους. Συνολικά, φέτος, περίπου 27.000 υποψήφιοι, δεν θα πετύχουν την εισαγωγή τους. Στo πλαίσιo αυτ;o συνολικά περίπου 130 τμήματα από τα 430 –σχεδόν το 30% – θα έχουν φέτος ελάχιστη βάση εισαγωγής πάνω από την περυσινή τους βάση. Αυτό σημαίνει πως θα έχουν χιλιάδες κενές θέσεις κατά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής τον Αύγουστο. 

Τα σχέδια του ΥΠΑΙΘ οδηγούν σε μια εκπαιδευτική «Ηρωδιάδα»! Χέρι-χέρι με την υποεκπαίδευση, θα επιχειρηθεί η μαζική έξωση των αδυνάτων. Η λυκειακή βαθμίδα θα επιφορτιστεί όχι στο να προετοιμάσει το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, αλλά στο να διαπιστώσει-νομιμοποιήσει την ικανότητα εκείνων που προορίζονται να φοιτήσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Eίναι φανερό ότι το ΥΠΑΙΘ γεμίζει τις δεξαμενές της ιδιωτικής εκπαίδευσης με χιλιάδες «αποτυχημένους» υποψηφίους έχοντας φροντίσει και για την εξίσωση των πτυχίων των πανεπιστημίων και των πολυτεχνείων με κάθε είδους κολλέγια.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.