• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κνητοποιήσεις Σωματείων και Ομοσπονδιών την Τρίτη, 20/7 στο Υπουργείο Υγείας & την Τετάρτη 21/7 στο Υπουργείο Παιδείας: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

July 19, 2021 626

Κνητοποιήσεις Σωματείων και Ομοσπονδιών την Τρίτη, 20/7 στο Υπουργείο Υγείας & την Τετάρτη 21/7 στο Υπουργείο Παιδείας: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η επέλαση της πανδημίας με το 4ο κύμα που συνοδεύεται από χιλιάδες νέα κρούσματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Η συνεχής επίκληση στην ατομική ευθύνη και ταυτόχρονα η άρνηση για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς οδηγεί σε μια κατάσταση εκρηκτική.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού εδώ και μήνες δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και συνολικά της προστασίας του λαού, αφού αυτά δε χωράνε στην πολιτική στήριξης του κεφαλαίου.. Ταυτόχρονα, μας ανησυχεί εξαιρετικά η κατάσταση στην εκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή που η Υπουργός Παιδείας καθησυχάζει πως δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα για την έναρξη της νέας χρονιάς, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί από όσα προτείνουν οι φορείς και τα σωματεία, ώστε να σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια και όλα δείχνουν πως το άνοιγμα το Σεπτέμβριο θα γίνει με ακόμα χειρότερους όρους. Το «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων θα επιτείνει τα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα (μορφωτικά, ψυχοκοινωνικά, κλπ).

Από τώρα να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες πριν έρθει ο Σεπτέμβρης. Όλες οι διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών είναι πιο επίκαιρες από ποτέ!

Μπροστά σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συμμετέχουμε στην κινητοποίηση Σωματείων και Ομοσπονδιών την Τρίτη, 20/7 19:00 στο Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21/7 10πμ στο Υπουργείο Παιδείας και ζητάμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας με ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

• Ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή σχολεία το Σεπτέμβρη με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

• 15 μαθητές στην τάξη, να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες .

• Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, για την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό, βοηθητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας!

• Διενέργεια δωρεάν, μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ από τον ΕΟΔΥ στα σχολεία για τον έλεγχο της διάδοσης του ιού και ουσιαστικά πρωτόκολλα προστασίας!

• Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με πλατιά λαϊκή ενημέρωση, στα πλαίσια ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

• Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

• Άμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές εν γένει, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων,

• Μέτρα στήριξης των μαθητών για τα μαθησιακά κενά και τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας τηλεκπαίδευσης το προηγούμενο διάστημα.

• Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

• Να αποσυρθεί το νέο αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

ΜΕ ΕΝΙΑΙΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search