• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καψόνι σε καθηγητές στη θερινή εφημερία από Διοίκηση και ΥΠΑΙΘ

July 19, 2021 893

Καψόνι σε στην θερινή εφημερία

Διοίκηση και ΥΠΑΙΘ επέβαλλαν πρώτα την παραλαβή βιβλίων από τα σχολεία εκτός των ημερών της θερινής υπηρεσίας και παρά τις αντιδράσεις κάποιων ΕΛΜΕ. Η παραλαβή γίνεται από τους υπευθύνους συναδέλφους σε μέρα που τα σχολεία είναι κλειστά, χωρίς την αποζημίωση που θα έπρεπε να τους καταβάλλουν για μη χρήση της θερινής άδειας για την ημέρα αυτή, όπως γίνεται και για τα μηχανογραφικά. Όταν όμως δεν αντιδρούμε μαζικά αποθρασύνονται. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς για την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Γ΄ Αθήνας που δημιουργεί ένα κλίμα έντονου ετσιθελισμού και αυταρχισμού. Θέλει να υποβάλλει σε καψόνια τους συναδέλφους/ισσες.

Την Τετάρτη 14 Ιούλη οι συνάδελφοι που είχαν εφημερία στην Γ΄ Αθήνας αντίκρισαν ένα πρωτοφανές σκηνικό στις 14:00, όταν προσήλθαν από τις γύρω περιοχές (από Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα έως Καματερό, Αγ. Αναργύρους κλπ) στην ΔΙΔΕ στο Περιστέρι για να επιστρέψουν τα κλειδιά του σχολείου τους. Οι πόρτες ήταν κλειστές, θα άνοιγαν μετά τις 14:00 και οι εκπαιδευτικοί σχημάτισαν ουρές. Η επίσημη αιτιολόγηση από τα χείλη υπαλλήλου ήταν ότι γίνονται παράπονα ότι κάποια σχολεία κλείνουν πριν τις 2 και ότι έχει σταλεί μέιλ προς τα σχολεία ότι η εφημερία είναι 8 με 2.

Να ενημερώσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το εργασιακό ωράριο του εκπαιδευτικού είναι 8 έως 2. Ο εκπαιδευτικός εκτελεί διοικητικό έργο στις θερινές εφημερίες. Η παραλαβή και η παράδοση κλειδιών, αλληλογραφίας κλπ, και όποια άλλη εργασία προκύψει γίνεται μέσα στον ίδιο χρόνο και όχι εκτός αυτού. Το εργασιακό ωράριο του εκπαιδευτικού είναι απαραβίαστο. Αν η διοίκηση θέλει τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά ως τις 2 ακριβώς θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους για να ελέγξει εν προκειμένω την προσέλευση-αποχώρηση και όχι τα κλειδιά των σχολείων, αφού υπάρχουν και συνάδελφοι που χρειάζεται να κάνουν μεγάλες αποστάσεις σε όλη αυτή την διαδικασία. Θα πρέπει να ξεχάσει η Διοίκηση ότι δεν θα χρησιμοποιούμε τα δικαιώματά μας, έτσι ώστε να τα εξαλείψει στο πλαίσιο του γενικότερου αυταρχισμού και διοικητισμού που αποζητά η κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση.

Σε συνθήκες κοντά στους 40ο Κελσίου και μέσα σε καθεστώς εξελισσόμενης πανδημίας είναι διπλά απαράδεκτο οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες να συνωστίζονται εν είδει τιμωρίας έξω από τη ΔΙΔΕ (αλλά και κατόπιν μέσα σε αυτήν) για να στηριχτεί ο κυβερνητικός μύθος ότι είμαστε «λουφαδόροι και τεμπέληδες». Οι εκπαιδευτικοί έχουν αξιοπρέπεια και με αλληλεγγύη θα είναι παρόντες στις μικρές και στις μεγάλες μάχες που έρχονται.

Γιάννης Μαρίνης, από την Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search