• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άλλη μια επιστολή προς Κεραμέως για αριστούχο υποψήφια με 21.383 μόρια που "κόπηκε" από την ΕΒΕ

July 21, 2021 413Ξεχειλίζει η οργή για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που μετατρέπεται σε λαιμητόμο όχι μόνο για τους "αδύνατους", αλλά και για "άριστους" μαθητές. Μια ακόμη αριστούχος με 21.383 μόρια εκτός της σχολής επιλογής της - Η βαθμολογία της στο ελεύθερο σχέδιο είναι μικρότερη της ΕΒΕ κατά 0,12 μόρια
Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, από μητέρα υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων, την οποία έλαβε και δημοσιεύει το drepani.gr (argyrades.gr)

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «Η κόρη μου συγκέντρωσε 21.383 μόρια (18.193 στα 4 βασικά μαθήματα και 3.190 στα 2 ΑΔΙΔΑΚΤΑ ειδικά μαθήματα ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο) γράφοντας 18 στο γραμμικό,13,9 στο ελεύθερο και δεν θα εισαχθεί στην σχολή της Γραφιστικής καθώς η βαθμολογία της στο ελεύθερο σχέδιο είναι μικρότερη της ΕΒΕ κατά 0,12 μόρια».

Αναλυτικά η επιστολή :

Μία ακόμη γονεϊκή φωνή στα αυτιά όσων επινόησαν και έθεσαν εσπευσμένα, χωρίς ηθικούς φραγμούς εν μέσω πανδημίας σε εφαρμογή το νέο νομοσχέδιο για την πρόσβαση στα ΑΕΙ.

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες ότι η εξέταση του Πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος Ελεύθερου και Γραμμικού σχεδίου πραγματοποιήθηκε στα σχολεία κατόπιν ελάχιστων ωρών τηλεκπαίδευσης με έναρξη τα μέσα Μαρτίου στην πόλη της Αθήνας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υπόλοιπη Ελλάδα .Εύλογα αναρωτιέται κάποιος , ποιο είναι το ποσοστό της ύλης που καλύφθηκε μέσα σε αυτό το δίμηνο ; Πως προετοιμάστηκαν άραγε οι άμοιροι μαθητές που τα πενιχρά έως και ανύπαρκτα οικογενειακά τους εισοδήματα δεν επέτρεψαν να λάβουν εξωσχολική ενίσχυση στο εν λόγω μάθημα ; Με ποια κριτήρια θα βαθμολογηθούν;
H απάντηση δόθηκε χθες μετά την ανακοίνωση των ΕΒΕ από το στόμα εκατοντάδων υποψηφίων που μένουν εκτός των συνειδητών επιλογών τους εξαιτίας του ΑΔΙΔΑΚΤΟΥ σχεδίου και των παράλογων απαιτήσεων του νέου νομοσχεδίου που μόνο στο καλό των παιδιών μας δεν αποσκοπεί.

Η κόρη μου, υποψήφια φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις , παιδί με καλλιτεχνικές ανησυχίες , έθεσε ως στόχο την είσοδό της στην σχολή Γραφιστικής του ΠΑΔΑ η οποία παραδοσιακά μέχρι και το 2020 δεν ξεπερνούσε τα 8.500 μόρια συμπεριλαμβανομένων και των 2 ειδικών μαθημάτων (ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου).

Η κόρη μου δεν παρέδωσε «λευκή κόλλα» όπως επαναλαμβάνετε κυρία Κεραμέως ξανά και ξανά ,στην προσπάθειά σας να προβάλλεται την αναγκαιότητα του νέου νομοσχεδίου .

Η κόρη μου συγκέντρωσε 21.383 μόρια (18.193 στα 4 βασικά μαθήματα και 3.190 στα 2 ΑΔΙΔΑΚΤΑ ειδικά μαθήματα ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο) γράφοντας 18 στο γραμμικό,13,9 στο ελεύθερο και δεν θα εισαχθεί στην σχολή της Γραφιστικής καθώς η βαθμολογία της στο ελεύθερο σχέδιο είναι μικρότερη της ΕΒΕ κατά 0,12 μόρια!!
Η κόρη μου –όπως και εκατοντάδες άλλα παιδιά - για να μην πετάξει στον κάδο των αχρήστων τους κόπους ,την αξιέπαινη προσπάθειά και τα 21.383 μόρια της, θα αναγκαστεί να επιλέξει μια σχολή που δεν θα καταφέρει να τελειώσει ποτέ !

Προσπαθώ να πιστέψω πως απλώς δεν είχατε καλά σχεδιάσει και υπολογίσει όλες τις παραμέτρους αλλά και να μην αποδώσω σκοπιμότητες τύπου ενίσχυσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων, χωρίς να το καταφέρνω!

Παρακαλώ έστω και την ύστατη στιγμή όπως επανεξετάσετε το θέμα της ΕΒΕ στο συγκεκριμένο μάθημα και προβείτε σε διορθωτικούς χειρισμούς συλλογικά για όλες τις περιπτώσεις των εκατοντάδων ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ νέων παιδιών που βρίσκονται σε αδιέξοδο τόσο άδικα και παράδοξα .

Με εκτίμηση

Χρυσούλα Ορφανού , Ιδιωτική υπάλληλος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« August 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search