• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

OΛΜΕ & Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Πέμπτη 22/7

July 21, 2021 698



«Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις. Απορρίπτεται συνολικά Δεν πρέπει να ψηφιστεί», επισημαίνει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση της - Καλεί σε σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια τη Πέμπτη 22 Ιουλίου
«Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο στη Βουλή σε ακόμα χειρότερη μορφή, με τιμωρητικές τροπολογίες για όσους δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης και πλήθος άλλων αντιδραστικών διατάξεων που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του Δημόσιου σχολείου», τονίζει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση της. Ανάλογες ανακοινώσεις από ΕΛΜΕ & Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο στη Βουλή σε ακόμα χειρότερη μορφή, με τιμωρητικές τροπολογίες για όσους δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης και πλήθος άλλων αντιδραστικών διατάξεων που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του Δημόσιου σχολείου.

Θέλουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους με εργαλείο την τρομοκράτηση του κλάδου. Το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίησή τους μέσα από την «αυτονομία» τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης .Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε στο κατακαλόκαιρο, με τα σχολεία κλειστά, όπως κάνουν πάντα εκείνες οι κυβερνήσεις που φέρνουν για ψήφιση αντιεκπαιδευτικούς - αντιλαϊκούς νόμους προκειμένου να τους επιβάλλουν .


Να δώσουμε απάντηση τώρα. Η μαζική συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας να χαλάσει τα κυβερνητικά σχέδια. Να δώσουμε μήνυμα αντίστασης, τα εκπαιδευτικά συνδικάτα μαζί με το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα, να ακυρώσουμε το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα της Κεραμέως. Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις. Απορρίπτεται συνολικά Δεν πρέπει να ψηφιστεί .

Συνεχίζουμε με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 7 μ.μ.

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ Ν/Σ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συλλαλητήριο, Πέμπτη 22/7, 19:00, Προπύλαια – Πάρτε πίσω το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο
Το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσα από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της «σχολικής αυτονομίας με λογοδοσία» δηλαδή την ενοχοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και του σχολείου και την επιβολή του φόβου και της υποταγής των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης: Αυτονομία της λειτουργίας της σχολικής μονάδας με στραγγαλισμό της παιδαγωγικής ελευθερίας των εκπαιδευτικών, με την απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της επιμόρφωσης, κατηγοριοποίηση των μαθητών και των σχολείων, ασφυκτικό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης, ακόμα πιο κάθετη και ιεραρχική δομή διοίκησης, εργαστήρια δεξιοτήτων, διαχείριση του ήδη υπάρχοντος εκπαιδευτικού δυναμικού με σχέδιο μείωσης των προσλήψεων των αναπληρωτών/συμβασιούχων εκπαιδευτικών, κατακερματισμός του ενιαίου χαρακτήρα της γνώσης και του σχολικού προγράμματος με το πολλαπλό βιβλίο, διδακτικές μέθοδοι που ακυρώνουν τη ζωντανή διδασκαλία όπως η «ανεστραμμένη μάθηση», λειτουργία ΚΔΑΠ και υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου.

Αυτό είναι το πνεύμα του πολυνομοσχεδίου: Εξετάσεις παντού, γνώση πουθενά. Ατομικός ανταγωνισμός παντού, συνεργασία πουθενά. Φόβος και υποταγή παντού, δημοκρατία πουθενά. Επιχειρηματικότητα και επιχειρηματικά συμφέροντα παντού, δημόσιο δωρεάν σχολείο πουθενά.

Για πρώτη φορά, μετά το 1982, συνενώνεται στο πρόσωπο των αξιολογητών ο διοικητικός και ο παιδαγωγικός έλεγχος. Και μάλιστα με μια ιεραρχική πυραμίδα που ξεκινάει από το εσωτερικό του σχολείου με έναν διευθυντή-manager που αποφασίζει για όλα, με συμβούλους εκπαίδευσης, με επόπτες εκπαίδευσης με μέντορες, με περιφερειακούς επόπτες, με το ΙΕΠ και την ΑΔΙΠΔΕ. Όλοι αυτοί θα σηκώνουν τη δαμόκλειο σπάθη της τετράβαθμης κλίμακας πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών. Μάλιστα ο Διευθυντής του σχολείου θα μπορεί να μπαίνει στην τάξη και να παρακολουθεί το μάθημα για να αξιολογήσει.

Τα δημοκρατικά θεσμικά όργανα απαξιώνονται πλήρως μπροστά στην παντοδυναμία ενός διευθυντή που θα καθορίζει ποιος θα είναι ο υποδιευθυντής, ποιος θα είναι ο συντονιστής των εκπαιδευτικών θεμάτων, ποιος θα είναι ο μέντορας, που αποφασίζει ποια προγράμματα θα κάνει το σχολείο, που μπορεί να κάνει γραπτή επίπληξη στον εκπαιδευτικό, που αποφασίζει ποια τεκμήρια θα ανεβάσει στον ηλεκτρονικό φάκελο ενός εκπαιδευτικού, που αποφασίζει εν τέλει πως θα λειτουργήσει το σχολείο.

Το σχολείο προβλέπεται να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας, δηλαδή έχουμε μια πλήρη εμπορευματοποίηση του δημόσιου σχολείου.

Επανέρχονται οι εξετάσεις παντού. Με το άρθρο 97 θεσπίζεται η ελληνική PISA, δηλαδή, πανελλαδικές εξετάσεις στην Στ΄ Δημοτικού και στην Γ΄ Γυμνασίου. Οι εξετάσεις αυτές, υψηλών απαιτήσεων, θα είναι μεν ανώνυμες, αλλά θα δίνουν αποτελέσματα σε πανεθνικό επίπεδο, σε επίπεδο περιφέρειας και σε επίπεδο σχολείου, τροφοδοτώντας έτσι την ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών για την αποτυχία του σχολείου και απενοχοποιώντας τις κοινωνικές ανισότητες και τις πολιτικές που τις παράγουν.

Επιδιώκεται η λειτουργία του σχολείου να υποταχτεί στη διαμόρφωση όλου του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, των προγραμμάτων, των διδακτικών μεθόδων, γύρω από αυτές τις εξετάσεις, ώστε το σχολείο να πάει καλά σε αυτές τις εξετάσεις. Οι εξετάσεις αυτές σημαίνουν γνώση; Ή μήπως σημαίνουν τη διαμόρφωση ενός τεράστιου εμπορευματικού συστήματος φροντιστηρίων και ιδιαίτερων, παρόμοιου με αυτό που ήδη αναπτύσσεται για την εισαγωγή στα πρότυπα. Ή μήπως θα διαμορφώσουν την αντίληψη ότι γνώση και μάθημα είναι ό,τι έχει σχέση με τις εξετάσεις; Και τελικά τι είναι το σχολείο; Ποιος είναι ο ρόλος του; Να υπηρετεί ένα εξεταστικό σύστημα; Ποιος είναι ο ρόλος του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου; Να εγχαράξει στα παιδιά μια χαμηλή προσδοκία για το μέλλον τους;

Αν συνδυάσει κανείς τα παραπάνω με το άρθρο 98 όπου προβλέπει υποχρεωτική ιστοσελίδα του σχολείου όπου πρέπει να αναγράφονται τα αποτελέσματα αξιολόγησης του σχολείου, αντιλαμβάνεται το ανταγωνιστικό πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Η ατομική αξιολόγηση αποτελεί το εργαλείο για να υποταχτεί το εκπαιδευτικό σώμα στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Σε αντίθεση με όσα δηλώνει η Κεραμέως και τιμωρητική είναι και ποσοτικά μετρήσιμη. Και φυσικά, απολύτως αυθαίρετη και με ένα τέτοιο ασφυκτικό πλαίσιο που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον χουντικό νόμο Ν.Δ. 651/70.

Η εφαρμογή των σχεδιασμών, που προωθούνται από το εν λόγω νομοσχέδιο, αποτελούν κεντρικές επιλογές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για τα θέματα εκπαίδευσης, και βήματα υλοποίησής τους έχουν γίνει από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις. Αποτελούν μια βαθιά αντιεκπαιδευτική τομή, διαμορφώνουν ένα ακόμα πιο ταξικό, κατηγοριοποιημένο σχολείο και συνιστούν πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στα εργασιακά των εκπαιδευτικών, όπως αποδεικνύεται περίτρανα από τα αποτελέσματα που έχει η εφαρμογή τέτοιων μεταρρυθμίσεων σε άλλες χώρες: διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και κρίση στελέχωσης με εκπαιδευτικούς. Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν αποτελεί βάση συζήτησης, δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις αλλά απορρίπτεται συνολικά.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας το αμέσως επόμενο διάστημα ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Προετοιμάζουμε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα σύγκρουσης και ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Καλούμε στην αγωνιστική ενίσχυση και διεύρυνση του Συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, τόσο σε παναττικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να κηρύξει απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία που προβλέπει το νέο ν/σχ καθώς και να πάρει κάθε μέτρο ακύρωσής του στην πράξη.

 

O πρόεδρος                                                    H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                                     Σοφία Μπογιατζή


«Πάρτε μέτρα για την πανδημία για ανοικτά και ασφαλή σχολεία. Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά», τονίζει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Βύρωνα «Ρόζα Ιμβριώτη»

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων και εκλεγμένων συνδικαλιστών από Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ της Αττικής στο Υπ. Παιδείας. Οι συγκεντρωμένοι απαιτήσαμε από την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας συγκεκριμένες απαντήσεις για τα μέτρα που προτίθεται να πάρουν για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη μπροστά στο 4ο κύμα της πανδημίας», αναφέρει στο δελτίο τύπου.

Τονίζουν χαρακτηριστικά πως «είναι πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, να ψηφίζει αντιεκπαιδευτικά μέτρα».
Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων και εκλεγμένων συνδικαλιστών από Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ της Αττικής στο Υπ. Παιδείας. Οι συγκεντρωμένοι απαιτήσαμε από την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας συγκεκριμένες απαντήσεις για τα μέτρα που προτίθεται να πάρουν για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη μπροστά στο 4ο κύμα της πανδημίας. Η κινητοποίησή μας ήταν συνέχεια της χθεσινής μαζικής συγκέντρωσης των συνδικάτων της Αττικής στο Υπ. Υγείας. Ταυτόχρονα, καταγγείλαμε την επιλογή της κυβέρνησης μέσα στο κατακαλόκαιρο, λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή, να φέρει για ψήφιση ένα βαθιά αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, απαξιώνει τον ρόλο των εκπαιδευτικών και επιδιώκει τη φίμωσή τους.

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, να ψηφίζει αντιεκπαιδευτικά μέτρα!

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δ/ντη του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ζήτησαν συγκεκριμένες απαντήσεις για τα εξής σοβαρά ζητήματα που απασχολούν, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια:

-Τι μέτρα θα παρθούν για την αραίωση των μαθητών στα τμήματα;

-Τι μέτρα θα παρθούν ώστε να γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ (κάτι το οποίο συνιστά ο ΠΟΥ);

-Τι κονδύλι θα υπάρξει, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό καθαριότητας, σε επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας;

-Χρονοδιάγραμμα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις στις υποδομές των κτηρίων

-Πύκνωση των δρομολογίων για τα μεταφερόμενα παιδιά

-Συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε να καλυφθούν τα σύνθετα μαθησιακά και ψυχο-κοινωνικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στα παιδιά.

-Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Οι «απαντήσεις» που δόθηκαν μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο τους φόβους και τις ανησυχίες μας για την επόμενη σχολική χρονιά. Όλο το πνεύμα του Υπουργείου είναι το «βλέποντας και κάνοντας»! Δε δόθηκε καμία σαφής απάντηση παρά μόνο γενικές και αόριστες θέσεις, όπως π.χ. ότι «θα υπάρξει προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων όπως έγινε και πέρσι» αποκρύπτοντας το γεγονός ότι πέρσι στα σχολεία αναλογούσε 1 καθαρίστρια για 1,5 σχολική μονάδα και τις απολύσεις καθαριστριών εν΄ μέσω σχολικής χρονιάς. Παρέπεμψε στην ευθύνη άλλων Υπουργείων τα ζητήματα υποδομών, μεταφορών κλπ. Το πιο επικίνδυνο απ’ όλα ήταν ότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων lockdown. Απ’ ότι φαίνεται το «σχέδιο» του Υπουργείου για άλλη μια φορά είναι κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση. Κάτι τέτοιο, για 3η χρονιά θα είναι καταστροφικό. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια, γιατί, αντί να ικανοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων έχει κάνει σημαία την «ατομική ευθύνη», την ίδια στιγμή που ικανοποιεί όλα τα «πρωτόκολλα» υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων. Ακόμα και στο εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα του μαζικού εμβολιασμού, αντί για ουσιαστική ενημέρωση του λαού και στήριξη των δημόσιων δομών, η κυβέρνηση επιλέγει να στοχοποιεί και να απειλεί τους εργαζόμενους με απολύσεις και πειθαρχικές κυρώσεις για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μαζί με τον αγώνα για την ουσιαστική και άμεση στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, συνεχίζουμε την Πέμπτη 22/7 στις 7μμ στα Προπύλαια, όπου μαζικά και μαχητικά δίνουμε το παρόν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι φορείς ενάντια στο νομοσχέδιο – εφιάλτη που χτυπάει την καρδιά του σχολείου, το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας.

Έχουμε χρέος να μη σταθούμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε επιχείρηση, που θα αναζητεί χρήματα από γονείς, από ιδιώτες, αλλά και από χορηγούς για να λειτουργήσει.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε “καλά” και σε “κακά”, σε “πλούσια” και “φτωχά”. Που δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, διαφορετικά σχολικά βιβλία. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας με τις εφήμερες δεξιότητες, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας.

Αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το νομοσχέδιο, που θέλει τον εκπαιδευτικό φοβισμένο με τον βούρδουλα της λεγόμενης αξιολόγησης, να παρακαλάει χορηγούς για λίγα ψίχουλα και να μην απαιτεί τα στοιχειώδη για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μείνει στα χαρτιά!

⦁ Όλα τα σχολεία να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και στήριξη, με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια και εξοπλισμό. Να μη βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη για να μορφωθεί το παιδί του.

⦁ Ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονα, επιστημονικά θεμελιωμένα και κατανοητά σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, ίδια για όλα τα παιδιά.

⦁ Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Πέμπτη, 22/7 στις 7μμ στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search