Print this page

Αξιολόγηση. Θέμα επίκαιρο αλλά και πολύ παλιό Της Ηλέκτρας Κωνσταντινίδου - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ

July 24, 2021 678
 
Της Ηλέκτρας Κωνσταντινίδου - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ
 
"Το 1830 καθιερώνεται ο θεσμός των επιθεωρητών. Οι αρμοδιότητές του επιθεωρητή μεταξύ άλλων, ήταν η αυτοπρόσωπη παρουσία του στα σχολεία και απροσδοκήτως να παρίσταται στη διεξαγωγή των μαθημάτων, με σκοπό να παρατηρεί τους μαθητές τις δυνατότητές τους και τον τρόπο παράδοσης του εκπαιδευτικού. "
Με επιθεωρητές ξεκίνησα το 1978 και με σχολικούς συμβούλους αποχώρησα. Όμως επιθεωρητή στην τάξη απροσδοκήτως μόνο σαν μαθήτρια είδα. Αρχαία Ελληνικά Β΄ Γυμνασίου. Θυμάμαι τον επιθεωρητή να μας εξετάζει γραμματική και συντακτικό και την καθηγήτρια μας φανερά ταραγμένη να κινείται από πίσω του και με νοήματα να προσπαθεί να μας πει τις απαντήσεις. Το μόνο που καταλάβαμε ήταν ότι κάτι κακό της συνέβαινε. Ο άλλος επιθεωρητής δεν ήρθε απροσδοκήτως. Μαθηματικά Β΄λυκείου. Ο καθηγητής ήξερε ότι την άλλη μέρα θα έρθει επιθεωρητής , είχε μέσον φαίνεται, και έτσι μας έκανε μάθημα πρόβα. Ποια θα λύσει αυτή την άσκηση, ποια την άλλη, ποια θα ρωτήσει ... Και την άλλη μέρα δώσαμε παράσταση πετυχημένα! Κι ο καθηγητής μας σίγουρα καλή αξιολόγηση
Αξιολόγηση λοιπόν και επιθεωρητής για 152 χρόνια.
Το 1982 ο θεσμός του Επιθεωρητή καταργείται. Με προεδρικό διάταγμα του 1984 καθιερώνεται ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του."
Κι ύστερα;
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.