Print this page

Αύξηση της ύλης των πανελληνίων 2022: Τρέξε, τρέξε μαθητή! ...Μήπως και τους ξεφύγουμε ...

July 29, 2021 1042

ΤΡΕΞΕ, ΤΡΕΞΕ ΜΑΘΗΤΗ!.. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ… ...

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,

Κοιτάζοντας τα δακρυσμένα μάτια της κόρης μου, μετά την ανακοίνωση της διογκωμένης ύλης για τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2022 και στη θεωρητική κατεύθυνση καθώς είναι υποψήφια και άκουγα κατ' επανάληψη την έκφραση ''δε βγαίνει'', ενώ το τηλέφωνο χτυπούσε ασταμάτητα από πανικόβλητους γονείς και μαθητές, ένιωσα μεγάλο θυμό και οργή!

Αλήθεια, έχουν συνείδηση πού απευθύνονται; Αλήθεια, έχουν κατανοήσει τι κάνουν; ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ; ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ, που απαξιώνουν για ακόμη μια φορά τη δημόσια εκπαίδευση και τη μετατρέπουν σε "αρένα", με ύλη που είναι αδύνατον να διδαχθεί και να εμπεδωθεί όσο ευσυνείδητος και αν είναι ένας συνάδελφος και "καλοκουρδισμένος" ένας μαθητής.

Ας αναφέρουμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα της μεγάλης αύξησης της ύλης σε μαθήματα της θεωρητικής και είναι ανάλογη η αύξηση που παρατηρείται και σε άλλα πανελλαδικά μαθήματα. Στα Αρχαία προστέθηκαν 10 ενότητες και τώρα εξετάζονται 22! Στα Λατινικά προστέθηκαν 8 κεφάλαια κι εξετάζονται 34! Στην Ιστορία προστέθηκαν 2 κεφάλαια κι εξετάζονται 5!...

ΝΤΡΟΠΗ, ενώ η ελάχιστη βάση εισαγωγής, μόνο για τα ΑΕΙ κι όχι για τα ιδιωτικά κολέγια, κόβει ασύστολα, τα παιδιά μας περιμένουν να ριχτούν σε μια άνιση και άγρια μάχη που θα τα "παρασημοφορήσει" ως ανάξια, αδύναμα, ανίκανα. ΝΤΡΟΠΗ, που αυξάνουν τόσο την ύλη, που μετατρέπουν χιλιάδες υποψηφίους σε "άλογα κούρσας", που ισοπεδώνουν και απαξιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση με τακτικές και πρακτικές ελέγχου, φίμωσης και τιμωρητικής διάθεσης, όπως η αξιολόγηση. ΝΤΡΟΠΗ που τιμωρούν έτσι μια ολόκληρη γενιά, βγάζοντας από το χρονοντούλαπο τη “νέα” ύλη των πανελληνίων. ΝΤΡΟΠΗ, που επιβραβεύουν έτσι τα όνειρα των παιδιών, την εργατικότητα των εκπαιδευτικών, τον αγώνα, την αγωνία και την οικονομική δυσπραγία της μέσης ελληνικής οικογένειας. Αλλά φαίνεται απευθύνονται στους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ τους!... ΝΤΡΟΠΗ που δεν λαμβάνουν υπόψη για άλλη μια φορά τις ήδη πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω του κορονοϊού της ελληνικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής πραγματικότητας που σε 2 μήνες θα βρεθούν αντιμέτωπες και με νέα προβλήματα από τις νέες μεταλλάξεις της πανδημίας, αλλά και με πολλά κενά στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, όπως συνήθως, παρά τους διορισμούς.

Ως πότε θα παίζουν με το μυαλό μας και τη ζωή μας; Φυσικά, θα το κάνουν, εάν παραμείνουμε άπραγοι και συναινέσουμε στην απαξίωση της δημόσιας έναντι της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Εμπρός, λοιπόν στο δρόμο που χάραξε το σεβαστό υπουργείο και η κυβέρνηση; Εμπρός για να βρεθούμε πίσω, μα πολύ πίσω;

ΟΧΙ!!! Εμπρός και πάλι εμπρός με τους αγώνες μας, που πέτυχαν πολλά τα τελευταία χρόνια, για να προστατέψουμε τα παιδιά μας, το σχολείο και την κοινωνία μας από τα καταστροφικά σχέδια τους!

Σωτηρία Αικατερίνη, φιλόλογος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.