• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δραματική η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου σύμφωνα με την έκθεση του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ)

August 03, 2021 4962

 

Τη δραματική κατάσταση  στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου αποτυπώνει η έκθεση του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) από την αυτοψία στις 14 Ιουλίου 2021, όπως τη δημοσιοποίησε σήμερα ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου. 

Μετά από αίτημα του Συλλόγου μας με Αρ.πρωτ. 1001/23/6/2021 που εστάλει στις 23-6-2021 όπου
ζητούσαμε από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ) της ΠΙΝ να προβεί άμεσα σε έλεγχο-αυτοψία στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ, σήμερα λάβαμε την απάντηση της αυτοψίας την οποία και δημοσιοποιούμε.....

Έκθεση αυτοψίας Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ)

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στις 14-07-2021, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

1) Το οδικό δίκτυο πρόσβασης χρήζει συντήρησης καθόσον το οδόστρωμα εμφανίζει πολλές φθορές/λακκούβες. Υπάρχουν διάσπαρτα απορρίμματα στις παρειές του δρόμου υποβαθμίζοντας και ρυπαίνοντας τον περιβάλλοντα χώρο.
2) Πριν από την είσοδο στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, σε απόσταση περίπου 200 m, εντός του χώρου του πρώην ΧΑΔΑ (μη αδειοδοτημένος χώρος), είναι τοποθετημένα χύδην κλινοστρώματα και ογκώδη αντικείμενα, συνιστώντας περιβαλλοντική ρύπανση.
3) Παραπλεύρως της περίφραξης και εκτός του ΧΥΤΑ ήταν τοποθετημένα κοντέινερ τα οποία προορίζονται για την εξυπηρέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Ο εν λόγω Σ.Μ.Α., κατασκευάζεται σε παρακείμενο οικόπεδο επιφανείας 53.643,09 μ2 (και ο οποίος λειτουργούσε ως χώρος προσωρινής αποθήκευσης δεματοποιημένου υπολείμματος των έργων μεταβατικής διαχείρισης απορριμμάτων Κέρκυρας και στον οποίο, αν και δεν διαθέτει πλέον περιβαλλοντική αδειοδότηση, εξακολουθούν να υφίστανται δέματα με κίνδυνο ρύπανσης του εδάφους).
4) Η μεταβατική διαχείριση έχει λήξει, ο δεματοποιητής έχει αποσυναρμολογηθεί αλλά παραμένουν στον χώρο εξαρτήματα του, δυσχεραίνοντας την ήδη επιβαρυμένη – από την συνεχή απόθεση απορριμμάτων – κατάσταση.
5) Στον χώρο λειτουργίας του δεματοποιητή εκφορτώνονται καθημερινά απορρίμματα, ο οποίος δεν διαθέτει περιβαλλοντική αδειοδότηση, δεν υπάρχει στεγάνωση του δαπέδου απόθεσης των απορριμμάτων, δεν είναι στεγασμένος με κατάλληλα στέγαστρα, δεν υπάρχει σύστημα συγκέντρωσης και διαχείρισης των βροχοστραγγισμάτων, για την αποφυγή οιασδήποτε διαρροής στραγγιδίων στο έδαφος και στους υδάτινους αποδέκτες.
6) Γινόταν διαβροχή των απορριμμάτων για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, δημιουργώντας όμως τις συνθήκες πιθανής αύξησης του ρυθμού αποσύνθεσης του οργανικού κλάσματος των απορριμμάτων και της ποσότητας παραγωγής στραγγισμάτων.
Τα παραπάνω συνιστούν παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και κίνδυνο ρύπανσης του εδάφους, των επιφανειακών και των υπογείων υδάτων.
7) Επί των περιμετρικών τοιχίων της υπέργειας δεξαμενής εξισορρόπησης (πρώην δεξαμενή βιολόγησης), πραγματοποιήθηκε η μόνωση των σημείων εισόδου των καλωδίων, από τα οποία στην από 18-12-2020 αυτοψία είχε διαπιστωθεί διαρροή ανεπεξέργαστων στραγγισμάτων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search