Print this page

Με ένα επικίνδυνο κυνήγι μαγισσών, η κυβέρνηση μεταθέτει ευθύνες και οδηγεί σε νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και του τόπου!

September 17, 2021 665

 

Από τις 13/9 ισχύουν τα «νέα» μέτρα για την «αντιμετώπιση της πανδημίας». Πρόκειται για ένα άθροισμα αυταρχισμού, ποινών, περιορισμών και εκβιαστικών προστίμων, πέρα από κάθε λογική, που μοναδικό σκοπό έχουν την στοχοποίηση των ανεμβολίαστων και την εδραίωση ενός επικίνδυνου κοινωνικού αυτοματισμού.

Με τους χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς να βρίσκονται σε αναστολή, με χιλιάδες ακόμα που αναγκάστηκαν κάτω από την επερχόμενη απώλεια της  εργασίας τους να κάνουν το εμβόλιο παρά τη θέληση τους, με απαγόρευση εισόδου σε χώρους εστίασης και διασκέδασης και με το παραφρωνικό μέτρο της απαγόρευσης πρόσβασης σε δημόσιες δομές για τεστ στους ανεμβολίαστους, οι τελευταίοι μέσα από μία καταιγιστική φαιδρή προπαγάνδα παρουσιάζονται ως το τελευταίο πρόβλημα και ως μοναδικοί υπεύθυνοι για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και της οικονομίας!

Εκτός από τα εμβόλια και τα τεστ μετατρέπονται σε εργαλείο εκβιασμού και εμπέδωσης του διχασμού και της ατομικής ευθύνης. Με τον λαό να βρίσκεται στο μέσο του πανδημικού κύματος, τα τεστ στις δημόσιες δομές αποτελούν «προνόμιο» των εμβολιασμένων, οι οποίοι όμως κατά παράβαση κάθε λογικής πάλι παροτρύνονται από τον ΕΟΔΥ, να μην κάνουν διαγνωστικούς ελέγχους ακόμα και αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα. Οι ανεμβολίαστοι από την άλλη, που υποχρεώνονται σε διαγνωστικούς ελέγχους οδηγούνται στην ιδιωτική πρωτοβουλία πληρώνοντας ένα βαρύτατο χαράτσι, ακόμα και για να διατηρούν το δικαίωμα τους στην εργασία. Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν εγκληματικά επικίνδυνο, να σταματούν τους διαγνωστικούς έλεγχους και να χρησιμοποιούν ένα αποδεδειγμένα καθοριστικό εργαλείο για τον έλεγχο και την επιτήρηση της πανδημίας ως μοχλό για την εμπέδωση μια βαθιά αντιδραστικής πολιτικής.

Αμέσως μετά την εφαρμογή των τελευταίων μέτρων που για εβδομάδες «έκραζαν» τα κοράκια της ενημέρωσης, ξεκίνησε η προετοιμασία των επόμενων. Που και αυτά αρχίζουν και τελειώνουν στις διακρίσεις, στις ποινές και σε κάθε είδους εκβιασμό προς τους ανεμβολίαστους. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλους κλάδους, η συζήτηση για απαγόρευση εισόδου ακόμη και σε σούπερμάρκετ είναι τα «νέα υγειονομικά» μέτρα που συντηρούνται στην δημόσια συζήτηση. Κορυφαία σίγουρα σύλληψη, ανάμεσα στις εκατοντάδες διαστροφικές προτάσεις  για την εξάπλωση του διχασμού και των εκβιασμών, η εισήγηση του Μόσιαλου για φάρμακα που δεν θα διατίθεται σε ανεμβολίαστους. Μια πρόταση-«νέο μέτρο» αδρή απόδειξη, ότι δεν υπάρχει πάτος!

Η κυβέρνηση της ΝΔ μεθοδικά υφαίνει το αφήγημα του νέου εχθρού και το χρησιμοποιεί ως όχημα διαφυγής από κάθε πολιτική ευθύνη. Με τη χώρα να καταγράφει τους χειρότερους πανδημικούς δείκτες σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κυβερνητικοί σαλτιμπάγκοι κουνούν το δάχτυλο στο λαό και αποποιούμενοι κάθε ίχνος ευθύνης δείχνουν τους ανεμβολίαστους. Σε αυτή την γκεμπελικού τύπου παραχάραξη απαραίτητη ήταν και είναι η συμβολή της αντιπολίστευσης. Με το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά και με την συντριπτική πλειοψηφία όλων των πολιτικών σχηματισμών να αναπαράγουν με διάφορες αποχρώσεις το κυβερνητικό αφήγημα, προσφέρεται η αναγκαία ανοχή, σιωπηλή ή και κραυγαλέα στήριξη σε αυτή την εγκληματική πολιτικήΚάθε σκέψη και συζήτηση για ενίσχυση του ΕΣΥ, για προσλήψεις, ΜΕΘ, τεστ, φάρμακα, για δημιουργία υποδομών και λήψη μέτρων πρόληψης έχει εξαφανιστεί από τη δημόσια συζήτηση. Μοναδικό πρόβλημα και στόχο αποτελούν οι ανεμβολίαστοι. Με ευθύνη όλου του πολιτικού φάσματος η πολιτική αυτή γίνεται το καλύτερο συγχωροχάρτι στα κυβερνητικά εγκλήματα και στρώνει το έδαφος για την διάπραξη νέων. Ακόμη και οι δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά, προσαρμοσμένες στις αφόρητες πιέσεις της

κυρίαρχης προπαγάνδας έχουν θέσει ακόμη και αυτό το αίτημα για «ενίσχυση του ΕΣΥ» σε δεύτερο πλάνο. Με τη στάση τους και τα επιχειρήματα που προβάλλουν επιδεικνύουν σαφή ανοχή στην αυταρχική πολιτική της υποχρεωτικότητας και των αναστολών, ενώ οργανώσεις ολόκληρες έχουν μετατραπεί άκριτα σε «κυνηγούς» ανεμβολίαστων. Όλα αυτά όταν η βασική κυβερνητική παραδοχή πάνω στην οποία στήθηκε όλο αυτό αφήγημα έχει καταρρεύσει. Γιατί με βάση όλα τα στοιχεία που φτάνουν από κάθε γωνιά του πλανήτη και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδίδουν τον ιό. Κάτι που καθιστά αναίτια κάθε διάκριση και ποινή από αυτές πους που συνθέτουν την κυβερνητική «πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας».

Ένα επικίνδυνο κυνήγι μαγισσών είναι σε εξέλιξη. Η ανοχή απέναντι σε αυτό από την πλευρά της αριστεράς θα έχει ολέθριες συνέπειες. Είναι ανάγκη να σταματήσει τώρα κάθε «συμμετοχή» στο κυβερνητικό αφήγημα και να επανέλθουν στην πρώτη γραμμή τα αιτήματα για στήριξη του ΕΣΥ, για την κατάργηση της αντιδραστικής τροπολογίας της υποχρεωτικότητας και άρση αναστολών. Είναι ανάγκη η αριστερά να βγει μπροστά με καθαρό λόγο κόντρα στον σκοταδιστικό κυβερνητικό διχασμό. Αν δεν το κάνει, αν αφήσει καίρια ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία του λαού και τα δημοκρατικά δικαιώματα έρμαια στα χέρια κάθε λογής ψεκασμένου, η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη για τον λαό και τον τόπο.

Το βόρειο ημισφαίριο και η χώρα, με την πανδημία να είναι ήδη σε έξαρση, μπαίνει στο φθινόπωρο και το χειμώνα. Αποδεδειγμένα αυτή η περίοδος ευνοεί την εξάπλωση νέου πανδημικού κύματος.  Η κυβέρνηση έχει κατασκευάσει τον νέο αποδιοπομπαίο τράγο. Για κάθε αρνητική εξέλιξη, από το κλείσιμο σχολείων και την κατάρρευση των νοσοκομείων,  μέχρι τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα lockdown οι κυβερνητικές ευθύνες θα επιχειρηθεί να χρεωθούν στους ανεμβολίαστους. Είναι βέβαιο ότι με αυτά τα δεδομένα στο δημόσιο σύστημα υγείας και με μηδενικά μέτρα πρόληψης ένα νέο έγκλημα προδιαγράφεται σε βάρος του ελληνικού λαού.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

Βασίλης Πετράκης, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου και της ΕΡΓ.Α.Σ Ικαριας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.