• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Γιατί πρέπει να τον κάνω Έλληνα;» – Γιάννη, αυτός υπέγραψε

September 18, 2021 718
Βορίδης: «Όταν κάποιος λέει “Είμαι Έλληνας” από αυτούς, τι ακριβώς εννοεί; Γιατί πρέπει να τον κάνω Έλληνα; Γιατί πρέπει να του δώσω το δικαίωμα να είναι Έλληνας; »

«18 χρονών, ένα έγχρωμο κορίτσι απ΄τη Νιγηρία, σε μία συζήτηση που είχαμε και ήταν και ο Θάνος ο Πλεύρης ο συνάδελφος. Κι έλεγε το κορίτσι αυτό, μιλώντας Ελληνικά ότι “εγώ έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, μιλάω Ελληνικά, δεν έχω γνωρίσει άλλη πατρίδα, δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία, είμαι Ελληνίδα”. Αναρωτήθηκα εκείνη την ώρα τι ακριβώς εννοεί αυτό το κορίτσι ότι είναι Ελληνίδα; Δηλαδή κοιτάζοντας πίσω, σκέφτεται τον παππού της να πολεμάει στους αγώνες του ΄12-΄13; (…) 

Όταν κάποιος λέει “Είμαι Έλληνας” από αυτούς, τι ακριβώς εννοεί; Γιατί πρέπει να τον κάνω Έλληνα; Γιατί πρέπει να του δώσω το δικαίωμα να είναι Έλληνας; (…) Ο δικός μας ο πατριωτισμός είναι άλλος. Ο δικός μας ο πατριωτισμός είναι εκείνος που λέει ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Πλάτωνα, είμαστε απόγονοι του Σωκράτη, είμαστε απόγονοι του Αριστοτέλη των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, είμαστε κληρονόμοι μίας χιλιετούς ιστορίας. Αυτός είναι ο δικός μας πατριωτισμός».

 

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον κύριο Μάκη Βορίδη, υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μπορείτε να τα ακούσετε παρακάτω στο βίντεο. Τότε, βέβαια, δεν ήταν υπουργός. 

 Μιλάμε για τον Βορίδη

– οποίος στα νεανικά του χρόνια έκανε «βόλτες» με τσεκούρι και διαδέχθηκε τον Μιχαλολιάκο, τον αρχιναζί της Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκο στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ (το χουντικό κόμμα που ίδρυσε από τον Κορυδαλλό ο δικτάτορας Παπαδόπουλος)
– τον πρώην «εκπρόσωπο» στην Ελλάδα του Ζαν Μαρί Λεπέν (του μπαμπά της Λεπέν και ιδρυτή του κόμματος που η ίδια τώρα είναι επικεφαλής, γνωστός ρατσιστής και θαυμαστής των ναζί)
– τον πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, για τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς άνοιξε την πολιτική αγκαλιά και τον υποδέχτηκε στη Νέα Δημοκρατία, για να γίνει μετά υπουργός του Μητσοτάκη

Αυτός, λοιπόν, εμφανίστηκε, χτες ως υπουργός Εσωτερικών της χώρας, δίπλα δίπλα στη μητέρα, Βερόνικα Νκεμ Αντετοκούνμπ, και τον αδελφό, Εμέκα Αντετοκούνμπο, του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ήταν αυτός που υπέγραψε την τιμητική πολιτογράφηση τους. 

 

 ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search