• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μαζική - συγκλονιστική η αντιφασιστική πορεία για τα 8 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

September 19, 2021 683

Μεγαλειώδης η αντιφασιστική πορεία για τα 8 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Πλήθος αντιφασιστικών συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι περπάτησαν στους δρόμους του Κερατσινιού με παλμό και μαχητικότητα.
Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν:  «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί»,  «Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας», «Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα», «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ ο δρόμος των λαών», «Και τώρα και πάντα, όπως στο 40 τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα».

«Δεν τελειώσαμε με το φασισμό», δήλωσε η Μάγδα Φύσσα

Όπως κάθε χρόνο εδώ και 8 χρόνια η Μάγδα Φύσσα έδωσε μαχητικό παρών από την πρώτη στιγμή, αφήνοντας λουλούδια στην προτομή του γιού της. «Δεν τελειώσαμε με το φασισμό. Βάλαμε μια εγκληματική οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω και οι ψηφοφόροι επίσης», ενώ προσέθεσε ότι «σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα, όχι μόνο λόγω της επετείου από τη δολοφονία του παιδιού μας , αλλά γιατί κηδέψαμε τον δικό μας άνθρωπο, τον στυλοβάτη μας, τον Ανδρέα Τζέλλη, κορωνίδα των δικηγόρων που πολέμησαν τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε νωρίτερα η ίδια. 

 

 

Πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, διαδήλωσε στο Κερατσίνι δυναμικά και με παλμό ενάντια στον φασισμό.

Η οικογένεια του μουσικού αντιφασίστα και συγγενείς άλλων θυμάτων βίας βρέθηκαν στην κεφαλή της πορείας, η όποια έφτασε στο μπλόκο της Κοκκινιάς. Η Μάγδα Φύσσα άφησε λουλούδια στο ιστορικό σημείο.

«Δεν τελειώσαμε με το φασισμό. Βάλαμε μια εγκληματική οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω και οι ψηφοφόροι επίσης», ενώ προσέθεσε ότι «σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα, όχι μόνο λόγω της επετείου από τη δολοφονία του παιδιού μας , αλλά γιατί κηδέψαμε τον δικό μας άνθρωπο, τον στυλοβάτη μας, τον Ανδρέα Τζέλλη, κορωνίδα των δικηγόρων που πολέμησαν τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε νωρίτερα η ίδια.

 

Στην πορεία συμμετείχε με δικό τους μαζικό μπλοκ το Μ-Λ ΚΚΕ και η νεολαία Πορεία

Μια μεγάλη αγκαλιά. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου μπροστά στο σημείο που οι ναζί δολοφόνησαν τον Παύλο.
 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search