• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αλαλούμ στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών από τη ΔΔΕ Κέρκυρας - 60 κενά!

September 19, 2021 4735

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για τις τοποθετήσεις μονίμων-νεοδιόριστων-αναπληρωτών

Λίγο πριν το δεκαπενταύγουστο και με τα σχολεία κλειστά, το υπουργείο απέστειλε εγκύκλιο στις Διευθύνσεις με την οποία τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια «εντέλλονται» μέχρι τις 25/8 να έχουν προβεί σε τοποθετήσεις: α) των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών, β) των νεοδιόριστων που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, και γ) των εκπαιδευτικών που έχουν έλθει με απόσπαση στη Κέρκυρα ή ζητούν απόσπαση εντός του ΠΥΣΔΕ. Στη συνέχεια και μετά την Α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών συναδέλφων, είχαμε το απαράδεκτο φαινόμενο, οι τοποθετήσεις των συναδέλφων να γίνει αφενός χωρίς να γνωρίζουν όλα τα κενά και αφετέρου, οι τοποθετήσεις τους να γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς να γνωρίζει κανένας, που και πώς τοποθετήθηκαν.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας προειδοποιούσε με ανακοίνωση που εξέδωσε τότε ότι:

«Όσοι γνωρίζουν τα της εκπαίδευσης ξέρουν καλά ότι οι παραπάνω διαδικασίες απαιτούν χρόνο, πολλές και πολύωρες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ και κυρίως μια προϋπόθεση: ανοιχτά τα σχολεία με παρόντες του συνάδελφους, αφού μόνο όταν οριστικοποιηθούν τα τμήματα μετά τις μετεγγραφές, την έγκριση των ολιγομελών, τις οριστικές επιλογές ομάδων προσανατολισμού από τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου και τις τελικές αναθέσεις από τους συλλόγους διδασκόντων θα προκύψουν με σαφήνεια οι λειτουργικές υπεραριθμίες και τα κενά. Κενά για την ύπαρξη των οποίων οι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν προτού κάνουν οποιαδήποτε δήλωση τοποθέτησης.»

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει» το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας δικαιώθηκε σε αυτά που προέβλεπε και προειδοποιούσε. Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει στη δημιουργία πολλών νέων τμημάτων (1ο ΕΠΑΛ, 4ο ΓΕΛ ενδεικτικά) και με την παράταση των εγγραφών μέχρι τις 20/9, είναι βέβαιο ότι ο χάρτης των τμημάτων και των αναγκών σε εκπαιδευτικούς, θα έχει αλλάξει σε σχέση με το τέλος Αυγούστου.

Απόδειξη αποτελούν και οι συνεχείς ανακοινοποιήσεις των τοποθετήσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών από μεριάς της ΔΔΕ Κέρκυρας. Ήδη μετράμε 60 κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κι αυτά χωρίς την οριστικοποίηση των τμημάτων, η οποία θα γίνει μετά το τέλος των εγγραφών των μαθητών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έχει κάνει δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κέρκυρας για το θέμα αυτό κι άλλες δύο φορές έχει κάνει παρέμβαση στο Δ/ντη Δ.Ε. Κέρκυρας.

Αν η κατάσταση δε διορθωθεί είναι σίγουρο ότι αφενός θα παραβιαστούν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αφετέρου θα επικρατήσει ένα αλαλούμ στην κάλυψη των κενών, με θύματα τελικά τα ίδια τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις που παραβιάζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και πολλές φορές αποτρέψαμε την εφαρμογή τους. Και πρέπει το ίδιο να κάνουμε και τώρα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Ø Να επαναληφθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές για όλους (μόνιμους, νεοδιόριστους, αναπληρωτές) μετά τη λήξη των εγγραφών και την οριστικοποίηση των τμημάτων και με δημόσια ανακοίνωση ΟΛΩΝ των κενών.

Ø Να δοθούν τώρα όλα τα κενά ανά Διεύθυνση σε όλους τους αναπληρωτές για να δηλώσουν τα σχολεία της προτίμησής τους.

Ø Να γίνει τώρα η β΄ φάση προσλήψεων που να καλύψει όλες τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία.

Ø Να γίνουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών με πλήρη διαφάνεια και δημοσιοποίηση των τοποθετήσεων

Καλούμε τους συναδέλφους να υποβάλουν αίτηση βελτίωσης στη ΔΔΕ Κέρκυρας, ώστε να πιέσουν και με αυτόν τον τρόπο για τη δίκαιη επανατοποθέτηση όλων των συναδέλφων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search