• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας: Ανεπαρκή μέτρα - μεγάλη έλλειψη προσωπικού - Επικίνδυνη προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της κατάστασης

April 17, 2020 4856

 

Ανακοίνωσή του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας:

«Μέχρι τη σύνταξη του παρόντος, στην Κέρκυρα έχουν επιβεβαιωθεί 4 κρούσματα Covid-19, ενώ ήδη θρηνήσαμε το θάνατο ενός συμπολίτη μας, στην οικογένεια του οποίου εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Με τον «πόλεμο» σε πλήρη εξέλιξη λοιπόν, οι αρρυθμίες του συστήματος έγιναν ορατές με το πρώτο κιόλας κρούσμα, όπως βέβαια και οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΣΥ, ειδικότερα όμως στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

H Κερκυραϊκή κοινωνία, όπως και η Ελληνική στη συντριπτική της πλειοψηφία, αποδεικνύει ωριμότητα και ψυχραιμία, συμμορφώνεται πλήρως στα μέτρα αυτοπροστασίας και τους κανόνες περιορισμού της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ, συμβάλλει καθοριστικά στην μη εξάπλωση του Ιού και τελικά στην αποτροπή «στραγγαλισμού» του ΕΣΥ.

Επιπλέον, γνωρίζοντας τις αρρυθμίες, τις ελλείψεις και τα προβλήματα στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, φορείς, ιδιώτες και απλοί πολίτες αποδεικνύουν περίσσευμα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, προσφέροντας τόσο αναγκαίο χρηστικό υλικό και μέσα αυτοπροστασίας στους εργαζόμενους του ΓΝΚ. Ευχαριστούμε θερμά για αυτή την τόσο ουσιαστική στήριξη, η οποία μας γεμίζει με δύναμη!

Δυστυχώς, το κλίμα κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας δεν αποτυπώνεται με την ίδια ένταση από ορισμένους άμεσα εμπλεκόμενους στο μηχανισμό διαχείρισης αυτής της υγειονομικής κρίσης, αφού καθημερινά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Είτε με τα προσωπικό τους παράδειγμα, παραβιάζοντας με προκλητικό τρόπο τα μέτρα περιορισμού, είτε με ψέματα και λανθασμένες επιλογές, είτε τελικά με την αδράνεια τους.

Όπως απεδείχθη ήδη από το 1ο κρούσμα, μέχρι και σήμερα στην Κέρκυρα  ΔΕΝ έχει επιτευχθεί ο τόσο αναγκαίος για την αντιμετώπιση της κατάστασης συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, όπως μεταξύ του καθ ύλην αρμόδιου κέντρου ιχνηλάτησης του ΕΟΔΥ, της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, της πολιτικής προστασίας, της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ.ο.κ.

Την ίδια ώρα, οι δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ –πολλές φορές μάταια- δίνουν το δικό τους ιδιότυπο αγώνα για να εξασφαλίσουν έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση από τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων υπηρεσιών, όπως της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κέρκυρας, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν την κοινωνία έγκαιρα και υπεύθυνα. Αντίθετα, συχνά είδαμε να γίνονται θύματα παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων, από …υπευθύνους εκπροσώπους δημόσιων αρχών και φορέων!!!

Εύκολα γίνεται αντιληπτή μια μικροπολιτική και επικίνδυνη προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της κατάστασης, ενώ αδικαιολόγητα απορρίπτονται όλες οι δημόσιες προτάσεις βελτίωσης του τόσο αναγκαίου συντονισμού που πρέπει να επιτευχθεί, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.  

Μέχρι σήμερα, αρνούνται πεισματικά τη δημιουργία ενός επιτελικού οργάνου, που καθημερινά θα παρέχει υπεύθυνη και με σεβασμό προς τους πολίτες της Κέρκυρας ενημέρωση για την κατάσταση στο Νομό μας.

Στο κενό έπεσε και η δημόσια πρόσκληση προς τη Δήμαρχο του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μ. Υδραίου να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες, ώστε σε συνεργασία με τους λοιπούς Δημάρχους, την Πολιτικής Προστασία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ, τα Νοσοκομεία αναφοράς κ.ο.κ. ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη η διαχείριση της κρίσης και βέβαια να ενημερώνεται υπεύθυνα ο Κερκυραϊκός λαός.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, παρά τα ανεπαρκή μέτρα ατομικής προστασίας και την μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους, έχουν διαμορφώσει τους κατάλληλους χώρους για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων και έχουν μπει στη μάχη  με μοναδικό τους όπλο τον επαγγελματικό ζήλο, το φιλότιμο και το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Η προμήθεια υγειονομικού υλικού υψηλής προστασίας από την Υγειονομική μας περιφέρεια έρχεται με το σταγονόμετρο και οι μάσκες υψηλής προστασίας FPP3 είναι ανύπαρκτες έστω και αν με το ΦΕΚ  Α’ 55/11-3-2020 η Διοίκηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις για Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό εφεδρείας καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η Κυβέρνηση έχει κάνει τις πολιτικές της επιλογές, επιλέγοντας την υποκρισία.

Όλοι εξυμνούν το έργο και τις θυσίες των Ιατρών, των Νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ κ το ΕΚΑΒ, όλοι αναγνωρίζουν ότι τα πρώτα θύματα είμαστε εμείς, όλοι αναγνωρίζουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα.

Με βάσει αυτές τις παραδοχές, πριν λίγες ημέρες η κυβερνητική πλειοψηφία καταψηφίζει στη Βουλή την αναγνώριση των βαρέων και ανθυγιεινών. Αρνείται να προχωρήσει στις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, αρνείται να επενδύσει ουσιαστικά στο ΕΣΥ.

Βολικά ποιώντας, εκπρόσωποι αρχών και φορέων της Κέρκυρας φαίνεται πως επιλέγουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και κρύβονται πίσω από τις Κυβερνητικές πολιτικές, ΧΩΡΙΣ να διεκδικούν, ΧΩΡΙΣ να αναλαμβάνουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προς όφελος της Κερκυραϊκής κοινωνίας!!!

Χαρακτηριστική και προκλητική η αδράνεια της ΠΙΝ που δεν έχει εξασφαλίσει χώρο για την φιλοξενία εργαζομένων στα νοσοκομεία όταν κριθεί υγειονομικά αναγκαίο. Άλλες Περιφέρειες το έχουν λύσει προ πολλού.

Καμία αξιοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος 2014-2020, για την αγορά ξενοδοχειακού και ιατροιτεχνολογικού εξοπλισμού, όπως καρδιογραφήματα, υπέρηχος , μηχάνημα για ακτινογραφίες, ειδικά φορεία για CONID19  κ.ά. Καμία ενέργεια ενίσχυσης της νέας πλέον κλινικής και των ΤΕΠ για τον Κορωνοιό, καμιά ενέργεια για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Το ΕΣΥ, παρά την συστηματική εγκατάλειψη και απαξίωση του, αντέχει, ανταποκρίνεται υπερήφανα, αγωνίζεται και τελικά αποδεικνύει πως είναι το ασφαλές καταφύγιο της κοινωνίας μας, προασπίζοντας την κάθε ανθρώπινη ΖΩΗ!!! 

Έστω και τώρα,

Η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει ουσιαστικά το ΕΣΥ, με οικονομική ενίσχυση και προσλήψεις καθώς επίσης και μονιμοποίηση όλου του Επικουρικού προσωπικού .

Η ΠΙΝ και οι δήμοι που δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα, οφείλουν να αναλάβουν πλήρως τις δικές τους ευθύνες και υποχρεώσεις απέναντι στην Κερκυραϊκή

κοινωνία

Η διοίκηση του ΓΝΚ πρέπει να αποδείξει πως ως προτεραιότητα έχει την διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του Νοσοκομείου και των δομών υγείας και την ορθή και συνεχή ενημέρωση της κοινωνίας μας.

Η επικοινωνιακή διαχείριση ΔΕΝ λύνει προβλήματα, ομοίως η αποποίηση ευθυνών και η αδράνεια.

Κάποια στιγμή, η υγειονομική κρίση θα αντιμετωπιστεί, θα περάσει και τότε θα ξεκινήσει ο πραγματικός απολογισμός.

Τότε, θα διαπιστωθεί με κάθε λεπτομέρεια το ποιος μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ποιος λειτούργησε με αποτελεσματικότητα και πραγματικό ενδιαφέρον προς όφελος της κοινωνίας, μακριά από επικοινωνιακά παιγνίδια.

Τότε θα κριθούμε όλοι, απέναντι στους πολίτες, απέναντι στην ίδια την ιστορία.

Μέχρι τότε, παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης και καταγράφουμε…».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search