• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ακόμα ένα συνάνθρωπος μας έχασε τη ζωή του λόγω καθυστέρησης του ασθενοφόρου

September 20, 2021 5643

 

Λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο του Στράτου Ταγκατίδη με τη μοιραία καθυστέρηση του ασθενοφόρου, άλλος ένας συνάνθρωπός μας προστέθηκε στον μακάβριο κατάλογο των ανθρώπων που χάνονται εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων του ΕΚΑΒ.

Ένας 70χρονος τουρίστας πέθανε στους Πάγους, ενώ περίμενε το ασθενοφόρο για περισσότερα από 40 λεπτά από όταν ξεκίνησε από την πόλη της Κέρκυρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος τουρίστας κατέρρευσε και οι οικείοι του μαζί με τους κάτοικους της περιοχής ειδοποίησαν αμέσως το 166.

Άλυτα εξακολουθούν να παραμένουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Κέρκυρας που έχει στη διάθεσή του μόλις 2 – 3 από τα συνολικά 6 ασθενοφόρα., τα 2 από τα οποία βρίσκονται για επισκευή στα Γιάννινα.  Χρειαζόμαστε περισσότερα ασθενοφόρα ειδικά το καλοκαίρι, λόγω του τουρισμού που ο πληθυσμός αγγίζει τις 400.000 από 110.000 κατοίκους το χειμώνα. Σήμερα 34 άτομα όλα κι όλα για τρεις βάρδιες σε 24ωρη βάση, καλούνται να διαχειριστούν τις ανάγκες που προκύπτουν, ωστόσο απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον ακόμη 15. Η ανάγκη αυτή αποτυπώνεται ακόμη και στο γεγονός ότι αρκετές φορές, βάρδιες του τομέα ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας καλύπτονται από το προσωπικό της πόλης, ελλείψει ανθρώπινου δυναμικού. Καθυστερήσεις στα περιστατικά υπάρχουν συνέχεια και σε ορισμένες περιπτώσεις στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές. Αυτή η πολιτική της απαξίωσης του ΕΚΑΒ και της αδιαφορίας δεν είναι απλά τραγική, αλλά δολοφονική και οι ευθύνες των κυβερνώντων και των αυτοδιοικητικών παραγόντων εγκληματικές.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και φορείς, έχουν ζητήσει επανειλημμένως την κάλυψη με ασθενοφόρο τόσο του βορείου όσο και του νοτίου συγκροτήματος της Κέρκυρας με έδρα τα δύο Κέντρα Υγείας σε Άγιο Αθανάσιο και Λευκίμμη. Ωστόσο, για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, νέα οχήματα αλλά και πολύ περισσότερο προσωπικό διασωστών…

 Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, βάσει μελετών, συστήνεται ανά 25.000 κατοίκους να υπάρχει ένα ασθενοφόρο. Ενώ για να θεωρείται πλήρως επανδρωμένο χρειάζεται 12 διασώστες. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search