• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άγρια επεισόδια στο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής (Videos)

September 28, 2021 1028

Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τους κουκουλοφόρους της δολοφονικής επίθεσης στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης εξέδωσε το αυτοαποκαλούμενο “Μέτωπο Νεολαίος” της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Οι ακροδεξιοί κουκουλοφόροι – μια ομάδα περίπου 30 ατόμων – βγήκαν από το σχολικό συγκρότημα και επιτέθηκαν με κοντάρια, ενώ έριχναν πέτρες και κρότου λάμψης στους φοιτητές που πραγματοποιούσαν πορεία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρξαν και σουγιάδες.

Η Χρυσή Αυγή πίσω από την δολοφονική επίθεση

Το “Μέτωπο Νεολαίος” Χρυσής Αυγής σύμφωνα με την ανακοίνωση τάσσεται στο πλευρό των μαθητών επιβεβαιώνοντας ότι στους κόλπους των τους «κρύβονται» ακροδεξιά στοιχεία, ενω «συγχαίρει τους μαθητές για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς».

Συγχαίρει δηλαδή όλους όσοι επιτέθηκαν με σουγιάδες, καδρόνια και πυρσούς στους φοιτητές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν δεκάδες άτομα, αλλά και να τραυματιστεί ένα άτομο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να κινδυνέψουν την ίδια ώρα δεκάδες άτομα.

Ένα ερώτημα που εγείρεται – εκτός όλων των άλλων – είναι πώς η νεολαία ενός κόμματοςτα στελέχη του οποίου έχουν καταδικαστεί και βρίσκονται έγκλειστα στη φυλακή και την ίδια ώρα το Εφετείο το έχει θέσει εκτός νόμου, προχωρούν σε ανακοινώσεις, επικροτώντας και διαδίδοντας στην ουσία τη βία.

Και όλα αυτά σημειώθηκαν το πρωί έξω από το σχολικό συγκρότημα με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να τηρούν … διακριτική παρουσία στο χώρο, σε μικρή απόσταση από τα σχολεία και την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη τα επεισόδια και χωρίς να παρεμβαίνουν.

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

“Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συγχαίρει τους μαθητές του 1ου-2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς.

Συνονθυλεύματα κομμουνιστικών και αναρχικών μορφωμάτων δεν έχουν καμία θέση κοντά στους σχολικούς χώρους, ιδίως όταν με θράσος ανακοινώνουν εκφοβιστικές συγκεντρώσεις εγκαταλείποντας κάθε προσωπείο δήθεν φιλο-μαθητικών αισθημάτων. Ορθώς λοιπόν η μαθητική κοινότητα της Σταυρούπολης απομάκρυνε τους αριστεριστές συμμορίτες κάνοντας αυτό που η πολιτεία αρνείται να πράξει καλύπτοντας τους χαϊδεμένους της «ταξικούς επαναστάτες».”

Φοιτητής που συμμετείχε στην κινητοποίηση έξω από το σχολείο δήλωσε στο thestival: «Ο λόγος που πήγαμε έξω από το συγκεκριμένο σχολείο για να διαδηλώσουμε ήταν γιατί μεταξύ των μαθητών υπάρχει ακροδεξιός θύλακας. Πριν από λίγες ημέρες είχαν επιτεθεί σε φοιτητές που μοίραζαν προπαγανδιστικό υλικό για τη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στον φασισμό. Τα καδρόνια που αναφέρουν οι μαθητές ότι κρατούσαμε είναι οι σημαίες που κρατάμε για την περιφρούρηση των κινητοποιήσεών μας».

«Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω ξύλα και διάφορα, έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπούν άσχημα πολύ κόσμο”, καταγγέλλει μαθήτρια στο grtimes.gr που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των όσων διαδραματίστηκαν νωρίτερα. Τα άτομα είναι ανήλικα ενώ, όπως αναφέρει η μαθήτρια τα ξύλα και τα αντικείμενα που εκτόξευαν πέρασαν δίπλα από το κεφάλι της, ενώ αναφέρει ότι τραυματίστηκαν αρκετά άτομα. “Είδα παιδιά να έχουν στο κεφάλι τους αίματα» είπε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search