• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που κλείνουν στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών» - Δε θα δεχτούμε, η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των "έκτακτων συνθηκών"!

October 06, 2021 4311

ΕΛΜΕ Κέρκυρας 

Τηλεκπαίδευση παντός καιρού!

ü Αθωράκιστα σχολεία απέναντι σε φυσικά φαινόμενα και πανδημία!

ü Η τηλεκπαίδευση δεν είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο!

Τα σχολεία, σε όλο το νομό, κλείνουν για άλλη μια φορά, λόγω καιρικών συνθηκών αυτή τη φορά.

Τα σχολεία αθωράκιστα, με απαρχαιωμένες ή ανύπαρκτες υποδομές, με πολυπληθείς τάξεις, με ελλιπή καθαριότητα, χωρίς μαζικά τεστ, αδυνατούν, παρά την φιλότιμη προσπάθεια των εκπαιδευτικών, να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε.

Το Υπουργείο Παιδείας, γνωρίζοντας τη σαθρότητα των μέτρων προστασίας στα σχολεία, ρίχνει την ευθύνη στους Δήμους και τις Περιφέρειες και στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Αυτοί, αιφνιδιαστικά και κυριολεκτικά στην εκπνοή του χρόνου, ανακοινώνουν την τελευταία στιγμή το κλείσιμο των σχολείων.

Το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι… τι άλλο; Τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που κλείνουν στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών».

Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τη λεγόμενη «τηλεκπαίδευση», που ούτως ή άλλως κινείται σε «βαρομετρικά χαμηλά» σε σχέση με την αποτελεσματικότητά της. Δε θα δεχτούμε καμία προσπάθεια καθιέρωσης της τηλεκπαίδευσης εκτός πανδημίας στο όνομα των όποιον «έκτακτων συνθηκών». Σήμερα είναι ο καιρός, αύριο θα είναι η αδυναμία του κράτους να στείλει εκπαιδευτικούς σε μια σειρά περιοχές.

Δε θα δεχτούμε, η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των "έκτακτων συνθηκών" κατά το δοκούν!

Το Υπουργείο και η διοίκηση της Εκπαίδευσης γνωρίζουν πολύ καλά:

· Πως οι γονείς είναι και εργαζόμενοι και χρειάζονται άδεια, για να παραμείνουν σπίτι με τα παιδιά.

· Πως μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκ-παίδευση.

· Πως υπάρχουν γονείς που δικαιούνται «ειδική άδεια» λόγω πανδημίας, αλλά όχι λόγω καιρού.

· Πως οι μαθητές που είχαν δανειστεί εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση, αλλά τώρα τον έχουν επιστρέψει στα σχολεία, δεν έχουν τρόπο να κάνουν μάθημα.

· Πως η παιδαγωγική διαδικασία δεν είναι έγγραφο, το οποίο διεκπεραιώνεται ανά πάσα στιγμή, πως τα παι-διά δεν είναι ούτε πλήκτρα ούτε έγγραφα.

Το Υπουργείο Παιδείας εδώ και τώρα να σταματήσει αυτές τις παλινωδίες. Να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Οι ευθύνες για τις ελλείψεις και τα κενά στη μόρφωση των μαθητών δεν κρύβονται πίσω από την τηλεκπαίδευση!

Η εκπαίδευση και οι μαθητές δεν είναι κόστος, όπως μας λογαριάζουν. Να παρθούν άμεσα μέτρα και για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες, για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας, στο όνομα των έκτακτων αναγκών. Να αποσύρει τις οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού.

Επαναλαμβάνουμε ότι κανένας νόμος δεν μπορεί να προβλέπει υποχρέωση των εκπαιδευτικών να διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό ή να χρησιμοποιούν δικά τους μέσα.

 

Απαιτούμε από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να πάρει θέση και να παρέμβει στο Υπουργείο Παιδείας για το σοβαρό αυτό ζήτημα!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search