Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕΕΤ καταγγέλλει ότι «η Κυβέρνηση για τον πιο δύσκολο χειμώνα που έρχεται αποφάσισε να αφήσει χωρίς εισόδημα

Α) Χιλιάδες εργαζόμενους του Τουρισμού που έκαναν μονομερή αίτηση αναστολής σύμβασης τους μήνες Μάιο & Ιούνιο και μετά δεν δούλεψαν λόγω της εργοδοτικής παραβατικότητας, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Β) Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους στον Επισιτισμό που είτε δεν δούλεψαν φέτος καθόλου, είτε δεν συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα ένσημα (κυρίως περσινά, αφού αυτή η κατηγορία εργαζομένων δεν είχε δικαίωμα μονομερής αναστολής και ένσημα το 2020) ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Γ) Με την ψήφιση της τροπολογίας η Κυβέρνηση επανέφερε την διάταξη του νόμου περί εποχικής επιδότησης ανεργίας, όπου υπάρχει πλαφόν 400 ημερών επιδότησης την τελευταία 4ετία. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ίσως χιλιάδες εργαζόμενοι που πήραν πέρυσι επίδομα ανεργίας και τις παρατάσεις αυτού, να έχουν υπερβεί τις 400 ημέρες επιδότησης τα τελευταία 4 χρόνια, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Δ) Χιλιάδες εργαζόμενοι που θα έβγαιναν για πρώτη φορά στα ταμεία ανεργίας, δεν έκανε δεκτό το αίτημα μας να μην ισχύσουν οι προϋποθέσεις φέτος και κυρίως η προϋπόθεση των 80 περσινών ενσήμων καθώς πέρυσι ο κλάδος δεν δούλεψε, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Ε) Τέλος ακόμα δεν εμφανίζονται τα ένσημα των μονομερών συμβάσεων εργασίας του 2020, αλλά ακόμα και σε λίγους που έχουν εμφανιστεί οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος τα ένσημα του Οκτωβρίου είναι με άλλον κωδικό και οι κατά τόπους ΕΦΚΑ ενημερώνουν τους εργαζόμενους πως τα ένσημα αυτά είναι μόνο συντάξιμα».

Προαναγγέλλει τέλος δυναμικές αντιδράσεις, τονίζοντας ότι «αυτό δεν θα περάσει έτσι».