Print this page

Aγωγή Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ - Εκδικάζεται σήμερα – Αγώνας διαρκείας η απάντηση

October 08, 2021 944

 

Αγωγή κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία εκδικάζεται σήμερα, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση. Είναι μια ακόμα , συντριπτική ήττα του ΥΠΑΙΘ μετά και από την άγρια καταστολή των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων. Δείγμα ότι η αξιο(ΚΑΤΑ)λόγηση δεν είναι πρά μια μορφή πανοπτικού και αυταρχικού ελέγχου και κατηγοριοποίησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ «η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».

Υπενθυμίζεται, ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση. Το σκανδαλώδες είναι όμως ότι η αντέφεση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα 11 του Οκτώβρη, ενώ η έφεση των εκπαιδευτικών ήταν να εκδικαστεί στις... 25 Ιανουαρίου. Η Υπουργός βρήκε φαίνεται τον τρόπο να φέρει την εκδίκαση τρεις μήνες νωρίτερα.

Για τη Δευτέρα, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή. Σε ανακοινώσεις τους επισημαίνουν πως το ΥΠΑΙΘ, με τις διαδικασίες της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, στοχεύει «στη διάλυση του δημόσιου σχολείου».

Εκπαιδευτικοί: Ωμή παρέμβαση της ηγεσίας του υπ. Παιδείας στη Δικαιοσύνη

Σε ανακοίνωσή της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), αναφέρει ότι «μετά την επίδοση της κλήτευσης (7-10-21) στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., για την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε η Υπ. Παιδείας ώστε να γίνει άμεσα εκτελεστή η πρωτόδικη απόφαση, αποκαλύπτεται ότι σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή».

Η ΔΟΕ καταγγέλλει «τις παραπάνω πολιτικές επιλογές και μεθοδεύσεις, που συνοδεύονται με χημικά, αύρες και άσκηση βίας κατά των εκπαιδευτικών» και επισημαίνει ότι «τη Δευτέρα 11-10, ημέρα πανεκπαιδευτικής απεργίας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, επιλέγει η Υπ. Παιδείας να οδηγήσει, για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, την εκπαίδευση στα δικαστήρια».

Καταλήγοντας, η ΔΟΕ καλεί «όλους τους συναδέλφους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζί με γονείς και μαθητές, να γεμίσουν τους δρόμους και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν. Ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα αξιοπρέπειας για το μέλλον των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας».

ΔΟΕ: «Δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα τα στοιχεία που ανακοινώνονται για την αξιολόγηση»

Επίσης, σε ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ τονίζει ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σχετικά με τις εκθέσεις αποτίμησης του σχολικούς έτους 2020-2021 «δεν αντιστοιχούν με την πραγματικότητα».

Οι εκπαιδευτικές μονάδες που εμφανίζονται στη σχετική πλατφόρμα του ΙΕΠ, όπως υποστηρίζει η ΔΟΕ, «με δεδομένα τα πραγματικά στοιχεία της συντριπτικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή», είτε αφορούν «ενέργειες μεμονωμένων προσώπων» είτε «κενές» αναρτήσεις που δηλώνουν την αδυναμία των σχολικών μονάδων να παρουσιάσουν έκθεση αποτίμησης λόγω της περυσινής συμμετοχής των συλλόγων διδασκόντων στην απεργία-αποχή.

Δημοκρατία του γύψου – Αναγκαίος ο αγώνας διαρκείας

Αυτό το σχήμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να σέρνει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στη Δικαιοσύνη προκαταλαμβάνοντας και παραγγέλνοντας τις αποφάσεις δείχνει ότι και αυτή ακόμα η αστική δημοκρατία έχει μπει στον γύψο. Στόχος ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης ακόμα περισσότερο, αφού δεν τους αρκεί ακόμα και ο αντιδημοκρατικός και μνημείο αυταρχισμού νόμος Χατζηδάκη.

Και όμως υπάρχει προοπτική. Είναι αυτή που έχουν δοκιμάσει ξανά οι εργαζόμενοι πριν δεκαετίες – τότε που κέρδιζαν και κατακτούσαν δικαιώματα. Είναι η οργάνωση ΑΓΩΝΩΝ, που θα είναι δύσκολοι, θα απαιτήσουν θυσίες, θα έχουν πολλούς ισχυρούς εχθρούς αλλά και ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ: τους μαθητές, τους φοιτητές , τον φτωχό λαό.

Αναγκαία η συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ που ψηφίστηκε από τεράστιες πλειοψηφίες κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές της κυβέρνησης. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και να πάρει τώρα ακόμα πιο μαζικά και καθολικά χαρακτηριστικά!

Και να συνεχίσουμε στα επόμενα βήματα: ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΧΗΣ που θα στοχεύει στην ανατροπή των αντιδραστικών νόμων που χτυπάνε μαθητές – φοιτητές και εκπαιδευτικούς και θέλουν να οικοδομήσουν μια απάνθρωπη κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τα αγωνιστικά σκιρτήματα των μαθητών και την έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων γονιών ενάντια στην ΕΒΕ και την Τράπεζα θεμάτων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.