• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Διεθνές Συνέδριο για τον Ιωάννη Καποδίστρια, 08-10/10/2021

October 09, 2021 4290

 

27 Σεπτεμβρίου, 190 χρόνια από την 27η Σεπτεμβρίου του 1831, ημέρα που δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, η πατρίδα του, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και το Τμήμα Πολιτισμού του, ανακοινώνουν το τριήμερο Διεθνές Συνέδριο “Ιωάννης Καποδίστριας, ο οραματιστής” που θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να φωτίσει την πορεία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και το όραμά του για τον σύγχρονο κόσμο.

Ομιλητές του συνεδρίου είναι ιστορικοί και προσωπικότητες των γραμμάτων που έχουν μελετήσει τη ζωή, το έργο του αλλά και την εποχή που έζησε και έδρασε ο Καποδίστριας. Διακεκριμένοι Επιστήμονες και Καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας, αλλά και καλεσμένοι επιστήμονες και λογοτέχνες από τις πόλεις - σταθμούς της ζωής του Καποδίστρια, θα συναντηθούν στην Γενέτειρα Πόλη του, και θα φωτίσουν πλευρές του Οικουμενικού Έλληνα, μερικές από τις οποίες για πρώτη φορά.

Ένα τριήμερο με επιστημονικές ανακοινώσεις, με παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων εμπνευσμένων από τον Καποδίστρια, αλλά και ποιητικές και μουσικές συναντήσεις, με έργα που γράφτηκαν για εκείνον, ή που εμπνεύστηκαν από την εποχή του. Παράλληλα με το συνέδριο θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις Ελληνικών και ξένων βιβλίων, εκθέσεις και ξεναγήσεις στην πόλη της Κέρκυρας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, στο Μουσείο Αντιβουνιώτισσας και στο Μουσείο Καποδίστρια.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search