• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Νέος Ποινικός κώδικας: Ανοίγει το παράθυρο για λογοκρισία στο διαδίκτυο

October 13, 2021 790

 

Με αλλαγή του άρθρου 191 το Διαδίκτυο έρχεται να προστεθεί στην σφαίρα επιρροής των νόμων για την ελευθερία του λόγου

Μια νέα αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα που αφορά το άρθρο 191 εισηγήθηκε ο Κώστας Τσιάρας που αφορά την συμπερίληψη του Διαδικτύου στους νόμους για την ελευθερία του λόγου.

Αναλυτικότερα, ως σήμερα στο άρθρο 191 του Π.Κ. που αναφέρεται στη «Διασπορά Ψευδών Ειδήσεων», στη διατύπωση «Όποιος δημόσια ή μέσω του Διαδικτύου διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων […] τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή» προστίθεται η αναφορά ότι:

«Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του Τύπου ή μέσω του Διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, […] με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη καθ’ ότι η κυβέρνηση, και ιδιαίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν αποδείξει μέσα από δηλώσεις τους τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τις πληροφορίες που διακινούνται ελεύθερα και οριζόντια μέσα από το διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως ο πρωθυπουργός είχε κάλεσε ιδιαίτερα τους νέους να μην πιστεύουν ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο και να απορρίψουν τη βια,αφότου διαπίστωσε ότι τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη κυριάρχησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

πηγή: koutipandoras.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search