• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κανένας ντελιβεράς σήμερα αύριο με τέτοιες καιρικές συνθήκες στο δρόμο! - Καμία παραγγελία για delivery!

October 14, 2021 60
Κανένας ντελιβεράς σήμερα αύριο με τέτοιες καιρικές συνθήκες στο δρόμο! - Καμία παραγγελία για delivery!
Σκεφτόμαστε τους συναδέλφους και λειτουργούμε αλληλέγγυα σε όσους πρέπει να δουλεύουν με αυτές τις συνθήκες με κίνδυνο της ζωής και τουλάχιστον ένα νεκρό καθημερινά για τον κλάδο τους και κάτω από εργασιακή επισφάλεια με αόρατη και μαύρη εργασία.
Καμία παραγγελία για delivery!
Υπενθύμιση: Ένας 18χρονος μετανάστης, χωρίς χαρτιά, ολομόναχος, χωρίς οικογένεια, ανασφάλιστος, που έβαζε τη ζωή του σε κίνδυνο για ένα μεροκάματο. Όλα τα παραπάνω ήταν ο διανομέας που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καλλιθέα, το βράδυ της Κυριακής 10 Οκτώβρη, λίγο πριν απ' τις 23:00 η μοτοσικλέτα που οδηγούσε 18χρονος Πακιστανός επί της Χαροκόπου συγκρούστηκε με ταξί το οποίο προσπάθησε να διασχίσει την Κρέμου, επί της οποίας υπάρχει «Stop».
Ο 18χρονος Πακιστανός στην Ελλάδα δεν είχε ούτε γονείς, ούτε συγγενείς. Εργαζόταν ανασφάλιστος, ενώ δεν είχε ούτε χαρτιά.
Η σκοτεινή ιστορία της εκμετάλλευσης, του καπιταλισμού και μιας κοινωνίας σε αποσύνθεση. Ο άτυχος νέος είναι ένας από τους χιλιάδες «αόρατους» εργάτες που βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο για ένα μεροκάματο στην Ελλάδα του 2021.
Κανένας συνάδελφος στο δρόμο!
Το Συνδικάτο Επισιτισμού απαιτεί από την κυβέρνηση να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι σε ακραίες συνθήκες
«Η κυβέρνηση δίνει την επιλογή στις μεγάλες αλυσίδες εστίασης , τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού να κάνουν ότι θέλουν με πολλές από αυτές να συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση στην διανομή , βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς , οι οποίοι καλούνται να οδηγούν κυριολεκτικά μέσα σε ποτάμια», καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής.

Το συνδικάτο σημειώνει πως «η κακοκαιρία στην Αττική έχει φτάσει σε πολύ επικίνδυνα φαινόμενα και οι διανομείς βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς», καταγγέλλοντας πως «η κυβέρνηση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν στη κυριολεξία εγκληματικές ευθύνες για το ότι επιβάλουν στους διανομείς να δουλεύουν σε συνθήκες επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Προσθέτει πως «η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τους εργοδότες αντιμετωπίζουν προστασία της ζωής των εργαζομένων ως κόστος, για τη κερδοφορία των επιχειρήσεων» και «για αυτό απορρίπτουν πεισματικά τα αιτήματα του Συνδικάτου μας και των σωματείων στις ταχυμεταφορές σχετικά με μέτρα προστασίας τη υγείας και ασφάλειας των διανομέων, την ένταξη τους στα ΒΑΕ, που τέθηκαν στις μαζικές κινητοποιήσεις τους, με αποκορύφωμα τη μεγάλη νικηφόρα απεργία στην efood». «Για τους διανομείς δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από την οργάνωση στο συνδικάτα, την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε κάθε επιχείρηση ανεξάρτητα την ειδικότητα , τη σχέση εργασίας , τη χώρα καταγωγής. Για να διεκδικήσουμε τα δικά μας συμφέροντα κόντρα στα κέρδη των εργοδοτών , την πολιτική που τα υπηρετεί», καταλήγει το συνδικάτο.

Παράλληλα απαιτεί ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ, με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας, εταιρικά μηχανάκια με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας για έλεγχο και συντήρηση τους, αυξήσεις στους μισθούς και υποχρεωτική συλλογική σύμβαση με 5ημερο 7ωρο.
 
Φωτογραφία: Yannis Kemmos
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search