• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Αόρατος φτωχοδιάβολος» ο 18χρονος ντελιβεράς Ανέες Μιρ που σκοτώθηκε στην Καλλιθέα

October 16, 2021 874

 

Ένα 18χρονο παιδί, ένας φτωχοδιάβολος, ένας “αόρατος” για την κοινωνία, ένας μικρός μετανάστης, χωρίς χαρτιά, μόνος, χωρίς οικογένεια, ανασφάλιστος, που έδινε μέρα νύχτα τη μάχη για το μεροκάματο, ήταν ο ντελιβεράς που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καλλιθέα, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες συνέλεξε το newscenter.gr, ο διανομέας ο οποίος σκοτώθηκε στην διασταύρωση “καρμανιόλα” της Καλλιθέας, ήταν ένα 18χρονο παιδί από το Πακιστάν και εργαζόταν σε κατάστημα ινδικού φαγητού στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο πριν τις 11 το μοιραίο βράδυ της Κυριακής, ο 18χρονος μετανάστης κινούνταν με το μηχανάκι του επί της οδού Χαροκόπου. Νωρίτερα είχε παραδώσει παραγγελία και επέστρεφε από την Καλλιθέα στο κατάστημα στην Αθήνα.

Μερικά μέτρα παρακάτω, στην συμβολή των οδών Χαροκόπου και Κρέμου στην Καλλιθέα, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, ένας οδηγός ταξί παραβίαζε πινακίδα STOP.

Ο νεαρός αλλοδαπός διανομέας δεν προλαβαίνει να φρενάρει, ο δρόμος ήταν ήδη ολισθηρός από το ψιλόβροχο νωρίτερα, και καρφώνεται με δύναμη στην πόρτα του οδηγού ταξί.

Το μεσημέρι της Κυριακής, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, είχε προηγηθεί ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Αυτός ο απόκοσμος ήχος από την σύγκρουση βγάζει τους κατοίκους στα μπαλκόνια τους. Δεν ήταν η πρώτη φορά που άκουγαν αυτό το ανατριχιαστικό σινιάλο ότι πάλι κάτι έγινε στην διασταύρωση. Δεκάδες φορές επί σειρά ετών έχουν ακούσει συγκρούσεις σε αυτή την διασταύρωση. Αυτή τη φορά όμως η κατάληξη θα ήταν πολύ διαφορετική. Το αίμα ενός νεαρού μετανάστη θα σφράγιζε το σημείο.

Από την σύγκρουση ο 18χρονος τραυματίζεται βαριά και καταλήγει λίγη ώρα αργότερα. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήδη δεν είχε τις αισθήσεις του…

Έντρομος ο οδηγός ταξί μη συνειδητοποιώντας τι είχε συμβεί, βγήκε από το όχημα και κοιτούσε άναυδος. Όταν άρχισε να συνειδητοποιεί, σύμφωνα με περίοικους, υπέστη σοκ και τηλεφώνησε στην κόρη του λέγοντας: “Σκότωσα άνθρωπο”.

Στο σημείο έφτασε αμέσως αστυνομική δύναμη του τοπικού αστυνομικού Τμήματος συλλαμβάνοντας τον οδηγό ταξί. Κρατήθηκε στο ΑΤ Καλλιθεάς και το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο από όπου του ορίστηκε ρητή δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν είχε κανέναν..

Μετά το συμβάν ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί σιωπηρά, η διασταύρωση δόθηκε στην κυκλοφορία και άρχιζε μια πραγματική περιπέτεια να εντοπισθούν συγγενείς ή φίλοι του 18χρονου μετανάστη ώστε να ενημερωθούν για το συμβάν. Δεν υπήρχε κανείς όπως και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τον αναζητήσει. Ούτε ακόμα και από το κατάστημα στο οποίο εργαζόταν.

Λίγη ώρα αργότερα από την αστυνομική έρευνα για το συμβάν θα προέκυπτε ότι ο 18χρονος Πακιστανός στην Ελλάδα δεν είχε ούτε γονείς, ούτε συγγενείς. Εργαζόταν ανασφάλιστος, ενώ δεν είχε ούτε χαρτιά.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και η ΚΕΕΡΦΑ αποχαιρετούν τον 18χρονο διανομέα από το Πακιστάν που σκοτώθηκε στην Καλλιθέα όταν προσπαθούσε να παραδώσει την παραγγελία. Είχε έρθει 15 χρονών από τη χώρα του και δούλευε για να στηρίξει την οικογένειά του

 «Είναι ώρα τα εργατικά συνδικάτα να απαιτήσουν χαρτιά για όλους τους μετανάστες εργάτες και μετανάστριες εργάτριες, την νομιμοποίηση όλων χωρίς προϋποθέσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο του 18χρονου Ανέες Μιρ

Ο τραγικός θάνατος του 18χρονου Πακιστανού ντελιβερά στην Καλλιθέα. Χαρτιά στους μετανάστες τώρα!

Ο τραγικός θάνατος του 18χρονου Πακιστανού ντελιβερά Ανέες Μίρ του Αμτζάτ στην Καλλιθέα την Δευτέρα 11 Οκτώβρη γέμισε θλίψη την οικογένεια του, τους φίλους και του συναδέλφους του. Ξεψύχησε στην άσφαλτο στο μεροκάματου του τρόμου των ντελιβεράδων.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Ανέες Μίρ. Εργάζονταν ως ντελιβεράς σε εστιατόριο στην Πλατεία θεάτρου στην Αθήνα.

Ήρθε 15 χρόνων στην Ελλάδα. Έμενε στο στρατόπεδο προσφύγων της Θήβας. Είχε κάρτα αιτούντος ασύλου και διέμενε σε διαμέρισμα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ τον τελευταίο μήνα.

Η οικογένεια του, οι γονείς του και τα δύο αδέλφια ζουν μέσα στη φτώχεια στο Πακρέβαλι δίπλα από το Σιαλκότ, της πατρίδα της βιομηχανίας αθλητικών ειδών. Γι αυτό έκανε το επικίνδυνο ταξίδι, για να εξασφαλίσει στήριξη δουλεύοντας

Η επιμνημόσυνη δέηση

Για την Παρασκευή 15/10 στις 4μμ ήταν προγραμαμτισμένη η επιμνημόσυνη δέηση στην Εκκλησία μεταναστών στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 5.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search