Print this page

Eκδικάζεται την Πέμπτη η απαράδεκτη αγωγή με την οποία οι Απόστρατοι ζητούν τη φυλάκιση του Νίκου Μπογιόπουλου

October 19, 2021 572

 

Την Πέμπτη 21 Οκτώβρη εκδικάζεται η η κατάπτυστη αγωγή που κατέθεσε εις βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου τον περασμένο Ιούλη η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Η ΕΑΑΣ είναι γνωστή από τη διοργάνωση εκδηλώσεων μίσους για τον εμφύλιο εναντίων των “κομμουνιστοσυμμοριτών” – παραβιάζοντας έτσι νόμους του Ελληνικού κράτους – και νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου άμεσα υπαγόμενο στο Υπ. Άμυνας. Πρόκειται για τις ίδιες εκδηλώσεις στις οποίες δίνουν το παρών οι διάφοροι νεοφασίστες και νεοναζί, ανάμεσα στους οποίους μέλη και εκπρόσωποι της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και του νέου φασιστικού μορφώματος του καταδικασθέντα για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Κασιδιάρη. Εκδηλώσεις που προωθούν σαφώς και με κάθε τρόπο αντικουμμουνιστικό μίσος, ρητορική και υστερία.

Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) –Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπαγόμενο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας– έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου με την οποία ζητά 70.000 και τη φυλάκιση του για 6 μήνες.

Αφορμή για το εξώδικο και την αγωγή κατά του Νίκου Μπογιόπουλου είναι όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν στο άρθρο του «Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ» που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2020 και αφορούσε αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της.

Το drepani.gr (argyrades.gr) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον διωκόμενο δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.