Print this page

Αύριο (Τετάρτη 22/4) το αντιδραστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

April 21, 2020 600

 

«Σπάει την καραντίνα» η κυβέρνηση και στις σημερινές συνθήκες ετοιμάζεται να καταθέσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που π΄λήττει τη δημόσια εκπαίδευση. Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, με κλειστά τα σχολεία και χωρίς δυνατότητα Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου. Με την επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, με τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα σε γύψο, με τις λαϊκές ελευθερίες σε περιορισμό. Με απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων.

Τράπεζα Θεμάτων, βάση του 10, που πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων από τις φτωχότερες τάξεις και στρώματα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, είναι μερικές από τις νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, στο οποίο δε θα περιλαμβάνεται τελικά το νέο σύστημα στελεχών εκπαίδευσης

Αύριο, Τετάρτη 22 Απριλίου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παρουσιάζει το νέο νομοσχέδιο που θα μπει σε λίγες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα, η υπουργός Νίκη Κεραμέως και οι υφυπουργοί Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγάλακης θα παραχωρήσουν αύριο στις 12.00 διαδικτυακή συνέντευξη τύπου στους αρμόδιους εκπαιδευτικούς συντάκτες σχετικά με το νέο νομοσχέδιο.

Τράπεζα Θεμάτων, βάση του 10, πλαίσιο λειτουργίας και ίδρυση νέων Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, νέες Θεματικές Ενότητες στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο, ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση σύμπραξης των ελληνικών με ξένα Πανεπιστήμια (βλέπε κολλέγια), κ.α.

Είναι ένα ακόμα σοβαρό βήμα στην αλυσίδα των νέο-συντηρητικών μνημονιακών αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, στη γραμμή της νεοφιλελελεύθερης ατζέντας ΟΟΣΑ – ΕΕ – ΣΕΒ. Με καταβαράθρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων σε ένα πιο ταξικό σχολείο, ένα Λύκειο εξεταστικό Γολγοθά, με περιορισμένη τη στρόφιγγα εισαγωγής στα ΑΕΙ και με ενίσχυση της πιο εκτεταμένης και βαθιάς ιδιωτικοποίησης. Με στόχο την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, που πριν λίγες μέρες «εθελοντικά» πρόσδενε στο άρμα της «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» που δεν συνδεόταν, υποτίθεται, με την αξιολόγηση και τα άλλα κομμάτια του νομοσχεδίου, όπως τα «εργαστήρια δεξιοτήτων» της προωθημένης τεχνολογίας και την επιμόρφωση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.