• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εργάτες της Cosco: Συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους με ομόφωνη απόφαση για νέα 24ωρη απεργία σήμερα Κυριακή

October 31, 2021 584

 

Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν ομόφωνα οι εργάτες στις προβλήτες της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου, συνεχίζοντας για 7η μέρα τον απεργιακό αγώνα που ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα, από τη μέρα που έχασαν τον 45χρονο συνάδελφό τους Δημήτρη Δαγκλή που σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας, της ζωής και της ασφάλειας στην εργασία.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μετά το θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή εν ώρα εργασίας από γερανογέφυρα στην προβλήτα ΙΙ.

Από τότε το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ ξεκίνησε τις απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας 4 βασικά αιτήματα:

→ 6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία. Αν υπήρχε κι άλλος συνάδελφος δίπλα στο Δημήτρη, σήμερα θα μπορούσε να είναι μαζί μας.

→ Κατάργηση των κόντρα βαρδιών, πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους. Να μη κοιμόμαστε με το κινητό ως σκουλαρίκι.

→ Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή ΣΣΕ. Να μη κυνηγάμε το μεροκάματο από δω και από εκεί για τα βγάλουμε πέρα, σκοτωμένοι από το άγχος, τη πίεση να ζήσουν οι οικογένειες μας. Με 6 ή 16 μεροκάματα πως μπορεί να ζήσουν τα παιδιά μας?

→ Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζομένους.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου οι εργαζόμενοι με ασύρματο απευθύνθηκαν στα πληρώματα των πλοίων που βρίσκονται στη ράδα του Πειραιά και περιμένουν να καταπλεύσουν στις προβλήτες του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) καλώντας τους να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους.

Θυμίζουμε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έχει κρίνει «παράνομες»  τις δύο προηγούμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ομοσπονδίες και Συνδικάτα οργανώνουν δράσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους εργάτες της COSCO. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται:

– Την Κυριακή 31 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι, μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο και θα καταλήξει στον Πειραιά.

– Τη Δευτέρα 1 Νοέμβρη στις 9 το πρωί, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της Cosco.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search